• Wide screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default
  • style1
  • style2
  • style3

Ο ΔΑΒΙΔ ΚΑΙ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ (4) Εκτύπωση E-mail
Ο Δαβίδ και η Βασιλεία του Θεού

Ο ΔΑΒΙΔ ΚΑΙ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ (4)
 
 
Όλη αυτή η εικόνα που μας δίνει ο Λόγος του Θεού για τη ζωή του Δαβίδ εκπληρώθηκαν πρώτα στη ζωή του Ιησού Χριστού, που εμείς όλοι καλούμαστε ν' ακολουθήσουμε.

Λίγο αργότερα, αφού ο Δαβίδ με τους 400 ακολούθους του έφυγε από το Οδολλάμ, πήρε τους γονείς του και κατέφυγαν στο Μωάβ, όπου και έμειναν για ένα χρονικό διάστημα. Φοβήθηκε την εκδίκηση του Σαούλ και γι' αυτό το λόγο ήθελε να διασφαλίσει τους γονείς του στον Μωάβ. Μην ξεχνάμε ότι η Ρουθ, μέσα από την οποία κατάγεται ο Δαβίδ, ήταν Μωαβίτισσα. Ο Δαβίδ δεν έμαθε καλά το μάθημά του, όταν ο Θεός τον ελευθέρωσε μέσα από τα νύχια των Φιλισταίων, τον μεγαλύτερο εχθρό του Ισράηλ τότε. Τώρα τον βλέπουμε να βρίσκεται στη χώρα ενός άλλου εχθρού, του Μωάβ. (Α' ΣΑΜ. κβ':3-4)

Ένα απ' τα βασικά χαρακτηριστικά του Θεού που έχει για μας, είναι η υπομονή. Χρησιμοποιεί τα λάθη μας για να μας διδάξει και να μας μάθει να εμπιστευόμαστε πλήρως μόνο Αυτόν. Κατ' αυτόν τον τρόπο, μην απελπίζεσαι και μη θυμώνεις με τον εαυτό σου, όταν πολλές φορές αντιδράς και ενεργείς φοβισμένα και σαρκικά. Ο Δαβίδ δεν τα έκανε όλα σωστά !! Όμως αυτό που ο Θεός ήθελε να δει στο Δαβίδ εκείνη τη στιγμή, το έβλεπε. Είχε καρδιά πίστης και αφιέρωσης.

Δαβίδ σημαίνει αγαπητός ή αρχηγός. Δεν γινόμαστε από τη μία μέρα στην άλλη πνευματικοί γίγαντες και δεν αποκτούμε την επίγνωση του Ιησού Χριστού μέσα από μια ή δυο εμπειρίες. Ο Θεός μας αφήνει να πάρουμε το δρόμο μας, αλλά παράλληλα μας δείχνει ότι αυτός ο δρόμος δεν είναι ο δικός Του. Έτσι μπορούμε να διακρίνουμε και να εκλέξουμε το θέλημα του Θεού. Όταν υπάρχει αυτή η βάση της καθαρότητας και του αγιασμού, ο Κύριος θα σου μάθει σοφία, υπομονή και τον τρόπο με τον οποίο θα φτάσεις στην τελική νίκη.

ΙΑΚ. ε':17 - "Ο Ηλίας ήτο άνθρωπος ομοιοπαθής με ημάς, και προσηυχήθη ενθέρμως να μη βρέξη, και δεν έβρεξε επί της γης έτη τρία και μήνας έξ."

Πρέπει να αναγνωρίσουμε στους εαυτούς μας την αδύναμη φύση μέσα στην οποία κινούμαστε. Να καταλάβουμε ότι δεν έχουμε ούτε τη σοφία, ούτε τα όπλα να καταφέρουμε από μόνοι μας κάτι. Όταν με την καρδιά μας νιώσουμε την αλήθεια αυτή, όταν αισθανθούμε με το πνεύμα μας ότι είμαστε ανάξιοι και ανήμποροι μπροστά στο Θεό, όταν δούμε πόση υποκρισία και φόβος κρύβεται μέσα μας ενώ εμείς νομίζαμε ότι είμαστε άγιοι, τότε είναι η στιγμή που ο Κύριος θα κινήσει το χέρι Του για να σε χρησιμοποιήσει. Ο Θεός δεν διάλεγε τέλειους γιατί τέλειοι δεν υπήρχαν. Ο Θεός όμως διάλεγε ανθρώπους ταπεινούς που καταλάβαιναν ότι δεν ήταν άξιοι για τον Κύριο.

Α' ΣΑΜ. κβ':5 - "Είπε δε Γαδ ο προφήτης προς τον Δαβίδ, Μη μένης εν τω οχυρώματι, αναχώρησον, και είσελθε εις την γην Ιούδα. Τότε ανεχώρησεν ο Δαβίδ, και εισήλθεν εις το δάσος Αρέθ."

Ο Θεός δεν θέλει ο λαός Του να είναι συνεχώς "κρυμμένος" μέσα στις δουλειές του και στις ασχολίες του, φοβισμένος και ενσωματωμένος στη ρουτίνα της καθημερινότητας. Θέλει το λαό Του να είναι λαός που ομολογεί το όνομά Του, λαός "διά να εξαγγείλητε τας αρετάς Εκείνου ..." Α' ΠΕΤΡ. β':9.
Όταν δεν ανοίγουμε το στόμα μας να ομολογήσουμε τον Κύριο, είμαστε σαν το Δαβίδ που είναι αφανισμένος και κρυμμένος μακριά από το μέρος που θα έπρεπε να ήταν. Με αυτόν τον τρόπο δείχνεις ότι ο κόσμος έχει δίκιο! Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι αφού είσαι τόσο φοβισμένος και δεν τολμάς να εμφανιστείς, άρα έχει δίκιο ο "Σαούλ".

Ο Σαούλ γενικά συμβολίζει το σαρκικό άνθρωπο και πιο εύστοχα απεικονίζει το σαρκικό χριστιανό, ο οποίος έλαβε το φως του Θεού και το χρίσμα Του, όμως στη συνέχεια αγάπησε το θρόνο, την ανθρώπινη δόξα και αυτό άνοιξε την πόρτα για να βασιλεύσει μίσος και ζήλεια στην καρδιά Του.

Αυτή είναι η εικόνα των σημερινών χριστιανών που αρνήθηκαν τη χάρη του Θεού, ενώ γνώρισαν το χέρι Του στη ζωή τους. Προσκολλήθηκαν στη σάρκα διαλέγοντας να μην υπακούν στο Λόγο του Θεού. Όσο επικίνδυνες κι αν είναι οι καταστάσεις, ο Κύριος σε θέλει "...λυχνοστάτην, και φέγγει εις πάντας τους εν τη οικία." ΜΑΤΘ.ε':15.

Αυτή είναι η ασφάλειά σου, όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο! Ο Δαβίδ μπορεί να μην ξέρει τι ακριβώς θέλει να κάνει ο Θεός, όμως υπάρχει κάτι που το γνωρίζει καλά: Να Τον υπακούει. Η ζήλεια και η μανία κάνουν το Σαούλ να έχει χάςσει τα λογικά του και καθώς ακολουθεί κατά πόδας το Δαβίδ, σκοτώνει τους ιερείς στην πόλη Νωβ, νομίζοντας ότι έχουν πάρει το μέρος του Δαβίδ. Α' ΣΑΜ. κβ':6-23

Α' ΣΑΜ. κβ':19-20 - "Και την Νωβ, την πόλιν των ιερέων, επάταξεν εν στόματι μαχαίρας, άνδρας και γυναίκας, παιδία και βρέφη θηλάζοντα, και βόας και όνους, και πρόβατα, εν στόματι μαχαίρας.
Διεσώθη εις εκ των υιών του Αχιμέλεχ υιού του Αχιτώβ, ονόματι Αβιάθαρ, και έφυγε κατόπιν του Δαβίδ."

Θα ρωτούσε κάποιος πώς γίνεται να επιτρέπει ο Θεός να σφάζονται κατ' αυτόν τον τρόπο 85 ιερείς, οι οποίοι υπηρετούσαν Εκείνον. Φαίνεται να είναι ένα αρκετά ενοχλητικό γεγονός για μας, μιας και ο φονιάς ήταν ο Σαούλ, ένας άνθρωπος τυφλός από ζήλεια και φθόνο. Εκείνη τη στιγμή όχι μόνο δεν είχε καμία σχέση με το Θεό, αλλά έγινε και εχθρός Του.

Αξίζει να δούμε λίγο πιο βαθειά αυτό το περιστατικό και να εξετάσουμε το σημείο αυτό του Λόγου του Θεού.

Η αιτία αυτού του γεγονότος βρίσκεται αρκετά χρόνια πίσω, στην εποχή του Ηλεί, όταν ο Θεός έστειλε ένα μήνυμα κρίσης προς αυτόν, διότι επέτρεπε τους γιους του να μιαίνουν και να κάνουν πράξεις βδελυκτές ως ιερείς που ήταν. Α' ΣΑΜ. β':27-35
Ο Θεός του είπε ότι "πάντες δε οι έγγονοι του οίκου σου θέλουσι τελευτά εις ανδρικήν ηλικίαν." Α' ΣΑΜ. β':33. Επίσης, του είπε ότι "δεν θέλει υπάρχει γέρων εν τω οίκω σου εις τον αιώνα.". Α' ΣΑΜ. β':31-32. Η εκπλήρωση της προφητείας αυτής έγινε μέσω του Σαούλ, διότι ο Αχιμέλεχ ήταν εγγονός του Ηλεί.

Α' ΣΑΜ. ιδ':3 - "Και Αχιά, ο υιός του Αχιτώβ, αδελφού του Ιχαβώδ, υιού του Φινεές, υιού του Ηλεί, ιερεύς του Κυρίου εν Σηλώ, φορών εφόδ."

Ο Αχιά και Αχιμέλεχ είναι το ίδιο πρόσωπο. Για την ακρίβεια ο Αχιμέλεχ ήταν δισέγγονος του Ηλεί, δηλαδή ανήκε στην τρίτη γενιά με αφετηρία τον Ηλεί. Ο Λόγος του Θεού αναφέρει ότι η κρίση Του θα προχωρά έως τρίτης και τέταρτης γενιάς.

ΕΞΟΔ. κ':5 - "...Θεός ζηλότυπος, ανταποδίδων τας αμαρτίας των πατέρων επί τα τέκνα, έως τρίτης και τετάρτης γενεάς των μισούντων Με."

Τα παιδιά του Αχιμέλεχ ανήκαν στην τέταρτη γενιά, τα οποία επίσης φονεύθησαν. Όμως στην προφητεία της κρίσης που έλαβε ο Ηλεί, υπήρχε και μιά εξαίρεση.

Α' ΣΑΜ. β':36 - "Και πας ο εναπολειφθείς εν τω οίκω σου θέλει έρχεσθαι προσπίπτων εις αυτόν διά ολίγον οργύριον και διά κομμάτιον ψωμίου, και θέλει λέγει, Διόρισόν με, παρακαλώ, εις τινα των ιερατικών υπηρεσιών, διά να τρώγω ολίγον άρτον."

Αυτό το σημείο του Λόγου του Θεού εκπληρώνεται με τον Αβιάθαρ, ο οποίος διέφυγε της μανίας του Σαούλ και ζήτησε καταφύγιο στα χέρια του Δαβίδ.
Είναι θαυμαστό να παρατηρούμε πώς ο Θεός κινείται και εργάζεται! Με ένα γεγονός, αυτό της Νωβ, εκπλήρωσε ο Θεός δικαιοσύνη, κρίση, αλλά συγχρόνως και ευλογία !! Ο Αβιάθαρ συνόδευε το Δαβίδ και καθώς πήρε το εφόδ μαζί του όταν διέφυγε από το Σαούλ, ήταν το μέσο εκείνο για να καθοδηγεί και να προφυλάττει ο Θεός το Δαβίδ.

Α' ΣΑΜ. κγ':6 - "Ότε δε Αβιάθαρ ο υιός του Αχιμέλεχ έφυγε προς τον Δαβίδ εις Κεειλά, αυτός είχε καταβή με εφόδ εν τη χειρί αυτού."

Μόνο στο 23ο κεφάλαιο ο Θεός ανήγγειλε τέσσερις φορές μέσω του εφόδ ποιο ήταν το θέλημά Του. Στις τελευταίες δύο φορές οι προειδοποιήσεις του Κυρίου έσωσαν κυριολεκτικά το Δαβίδ και τους άνδρες του από μία επικίνδυνη παγίδα. (κγ':9-13). Ο Αβιάθαρ με το εφόδ έσωσε ακόμα μία φορά τη ζωή του Δαβίδ, πάλι σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή. Α' ΣΑΜ. λ':6-8
Αδελφοί, μπορεί ο Θεός να είναι ζηλωτής και να κρίνει την αμαρτία με σκληρό τρόπο, όμως μέσα από την κρίση σε σένα βγαίνει ευλογία και σωτηρία! Ο Ιησούς κρίθηκε πάνω στο σταυρό κι αυτό είναι για σένα και για μένα ευλογία ζωής αιωνίου !

Αν οι καρδιές μας είναι καθαρές και ευθείες ενώπιον του Θεού, κάθε επίθεση του εχθρού δεν θα είναι κίνδυνος για σένα, αλλά το αποτέλεσμά της θα είναι ευλογία. Ο Σαούλ πήγε να πιάσει το Δαβίδ και σκοτώνοντας τους ιερείς νόμιζε ότι έτσι θα τον στρίμωχνε περισσότερο. Η ενέργειά του αυτή είχε τελείως αντίθετο αποτέλεσμα.

Ο Σαούλ κατρακυλάει όλο και πιο βαθειά στο σκοτάδι και πλησιάζει όλο και περισσότερο την κρίση του Θεού. Όταν ο άνθρωπος κυριαρχείται από τέτοια κακία, σκοτώνεται και πεθαίνει κάθετι ιερό μέσα του. Κατεδαφίζεται ό,τι άγιο έχει απομείνει. Η ίδια η συνείδηση καυτηριάζεται και δεν έχει πλέον την ισχύ ούτε να ελέγξει, αλλά ούτε και να υποδείξει. Το κακό που μπορεί να προκαλέσει ένας τέτοιος "χριστιανός" είναι τρομερό. Ο πιο επικίνδυνος εχθρός είναι "εκ των έσω".

Α' ΙΩΑΝ. β':18-19 - "Παιδία, εσχάτη ώρα είναι, και καθώς ηκούσατε, ότι ο αντίχριστος έρχεται, και τώρα πολλοί αντίχριστοι υπάρχουσιν. Όθεν γνωρίζομεν ότι είναι εσχάτη ώρα.
Εξ ημών εξήλθον, αλλά δεν ήσαν εξ ημών, διότι, εάν ήσαν εξ ημών, ήθελον μένει μεθ' ημών, αλλά εξήλθον διά να φανερωθώσιν ότι δεν είναι πάντες εξ ημών."

Οι άνθρωποι που δεν γνωρίζουν το Θεό, μπορούν να χλευάσουν, να προσβάλλουν, να διώξουν ή να κακοποιήσουν την εκκλησία ή κάποιον εργάτη μεμονωμένα. Εκείνο όμως που πονάει, εκείνο που σε θλίβει είναι όταν οι βολές και τα καυτά βέλη του εχθρού εκτοξεύονται μέσα από τον οίκο. Δυστυχώς άνθρωποι που γνώρισαν το Θεό και έλαβαν το φως της σωτηρίας, γίνονται με τον καιρό άνθρωποι γεμάτοι σκοτάδι και μίσος. Καλύτερα θα ήταν σ' αυτούς, να μη γνώριζαν το Θεό. Β' ΠΕΤΡ. β':21

Ο δρόμος μας προς τον ουρανό δεν περνάει από δύο ή τρεις δοκιμασίες μόνο. Είναι ένας καθημερινός αγώνας αγιασμού, μια συνεχής μάχη κατά της σάρκας μας. Αν κοιτάξουμε με ειλικρίνεια την καρδιά μας, θα δούμε ζήλειες, κακίες, έριδες, μίση και άλλα πολλά. Αυτή η φύση καθημερινά προσπαθεί να επεκταθεί, προσπαθεί να κυριαρχήσει στον πνευματικό άνθρωπο.

ΕΒΡ. γ':13 - "Αλλά προτρέπετε αλλήλους κάθ' εκάστην ημέραν, ενόσω ονομάζητε το 'σήμερον' διά να μη σκληρυνθή τις εξ υμών διά της απάτης της αμαρτίας."

Κάθε στιγμή γυρεύει διέξοδο μέσα από την πίστη που μας έχει δώσει ο Θεός για να μπορέσει αυτή η φύση να επηρεάσει όσο γίνεται περισσότερο τις πράξεις μας. Ο Σαούλ απέτυχε στα δύο τεστ που του έβαλε ο Θεός, πριν ακόμα χρίσει το Δαβίδ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι στην παρούσα χρονική στιγμή ή ακόμα και αργότερα δεν του δίνει ο Θεός ευκαιρίες για να σώσει την ψυχή του ή ό,τι άλλο είναι εκείνο που μπορεί να διασωθεί σαν ταπεινός υπηρέτης του Θεού, όπως ήταν στην αρχή. Πάνω σε κάθε προσπάθειά του να πιάσει το Δαβίδ, ο Σαούλ εξέλεγε πάντα να κάνει εκείνο που άρεσε στη σάρκα του.

Αυτή η μεταβολή του Σαούλ, από ταπεινός και ευάρεστος στο Θεό να γίνει εχθρός του, δεν είναι σπάνια, στη ζωή των πιστών. Αν αφήσουμε την προσευχή, την εκζήτηση, αν κρατήσουμε την καρδιά μας σφικτή για ένα χρονικό διάστημα, πολύ γρήγορα θα καταλάβουμε ότι η πνευματική μας ζωή έχει βυθιστεί και από την άλλη πλευρά η σαρκική φύση μας αρχίζει να παίρνει πάλι τα ηνία της ζωής μας.
Νομίζουμε ότι αφού πιστέψουμε στο Χριστό και αφού περάσουμε μια περίοδο υγιούς πνευματικού βαδίσματος, η σωτηρία μας και η βελτίωση είναι δεδομένες. Αν το πάρουμε έτσι, η κατηφόρα είναι ήδη μπροστά μας. Όσο περνάει ο χρόνος και η καρδιά μας δεν είναι μαλακή ενώπιον του Κυρίου, τόσο ο διάβολος προσθέτει μία κρούστα γύρω από την καρδιά μας για να γίνει όλο και πιο δύσκαμπτη. Όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερο θα απομακρύνεται η δυνατότητα για ειλικρινή μετάνοια.

Ο Σαούλ, όπως θα δούμε παρακάτω, μεταμελείται δύο φορές, όμως δυστυχώς, η μετάνοια αυτή δεν είναι ικανή να σπάσει το πέτρινο περίβλημα της καρδιάς του, και να φέρει ο Θεός θεραπεία. Μη γένοιτο, αδελφοί, να φτάσουμε σε κάποιο σημείο ώστε να μεταμελούμαστε με κλάμα μπροστά στο Θεό και εντούτοις να βρισκόμαστε πολύ μακριά απ' Αυτόν.

Μόνος ένας ιερέας γλίτωσε, λοιπόν, ο οποίος κατέφυγε από τη Νωβ, βρίσκοντας ασφάλεια κοντά στο Δαβίδ. Κατά τη διάρκεια των ημερών που ο Δαβίδ κρυβόταν στις σπηλιές και τις ερήμους, έγραψε αρκετούς ψαλμούς. Ανάμεσά τους είναι και ο 142ος. Μέσα απ' αυτόν μπορούμε να δούμε τι αισθανόταν καθώς βρισκόταν μέσα σ' αυτήν την πίεση και πώς σκόπευε να αντιδράσει. Είναι ένα μικρό παράθυρο για να δούμε τον ψυχικό κόσμο του Δαβίδ, καθώς περνάει αυτές τις δύσκολες στιγμές. Παρ' όλα τα λάθη η καρδιά του είναι γαντζωμένη στην ελπίδα του Θεού. Όση αδικία κι αν εισέπραξε, όσο φθόνο κι αν αντίκρυσε, αυτός άρχισε ν' αγαπάει ακόμα περισσότερο τον Κύριο. Όταν εμείς νιώθουμε το σαρκικό εαυτό μας να μας περικυκλώνει και να μας απειλεί, ποια είναι η αντίδρασή μας; Παραδιδόμασε αμαχητί στις σαρκικές επιθέσεις ή αρχίζουμε να εκζητάμε ακόμα περισσότερο το Θεό και περιμένουμε με ακόμα πιο θερμή ελπίδα την ελευθέρωσή μας από τα δεσμά;

ΨΑΛΜ. ρμβ':6-7 - "Πρόσεξον εις την φωνήν μου, διότι ταλαιπωρούμαι σφόδρα. Ελευθέρωσόν με εκ των καταδιωκόντων με, διότι είναι δυνατώτεροί μου.
Εξάγαγε εκ φυλακής την ψυχήν μου, διά να δοξολογώ το όνομά Σου. Οι δίκαιοι θέλουσι με περικυκλώσει, όταν με ανταμείψεις."

Τα δεσμά της κακίας, της ζήλειας και του φθόνου δημιουργούν μια φυλακή, δημιουργούν ένα περιβάλλον, μέσα στο οποίο δεν είναι δυνατόν να δοξολογούμε το όνομά Του σωστά. Δεν υπάρχει ελευθερία και γι' αυτό χρειαζόμαστε ενίσχυση και βοήθεια.
Ο Δαβίδ γνώριζε ποιο είναι το τέλος της υπόθεσής του! Περίμενε την ανταμοιβή. Το στράτευμα του Θεού δεν πάσχει άδικα, δεν θλίβεται χωρίς λόγο. Υπάρχει η ανταμοιβή, η οποία θα έρθει στον καιρό της. Αυτή την ανταμοιβή έβλεπε και ο Ιησούς όταν είχει πλησιάσει η ώρα για να σταυρωθεί.

ΙΩΑΝ. ιβ':32-32 - "Και Εγώ όταν υψωθώ εκ της γης, θέλω ελκύση πάντας προς Εμαυτόν. Τούτο δε έλεγε, δεικνύων με ποίον θάνατον έμελλε να αποθάνη."

Αυτή τη στιγμή εμείς έχουμε περικυκλώσει το Χριστό ως δίκαιοι διά της δικής Του θυσίας και διά του δικού Του αίματος.

ΜΑΤΘ. ιδ':20 - "Διότι όπου είναι δύο ή τρεις συνηγμένοι εις το όνομά Μου, εκεί είμαι Εγώ εν τω μέσω αυτών."

Το 7ο εδάφιο του ψαλμού που διαβάσαμε παραπάνω είναι προφητικό για τον Κύριο Ιησού. Μέσα στον Άδη, τη φυλακή, περίμενε την ελευθέρωσή Του και την ανταμοιβή για τη δικαιοσύνη Του. Σήμερα ο λαός του Θεού πρέπει να κράξει στον Πατέρα γι' αυτή την ελευθερία από κάθε είδους δεσμά και επιθέσεις. Πολύ χαρακτηριστικά ο Παύλος μας περιγράφει:

ΡΩΜ. ζ':24-25 - "Ταλαίπωρος άνθρωπος εγώ.Τίς θέλει με ελευθερώσει από του σώματος του θανάτου τούτου;
Ευχαριστώ εις τον Θεόν διά Ιησού Χριστού του Κυρίου ημών."
Ο κίνδυνος, όπως έχουμε πει, δεν έρχεται μόνο από τον εαυτό σου, αλλά βεβαίως και από "αδελφούς".
Β' ΤΙΜ. δ':18 - "Και θέλει με ελευθερώσει ο Κύριος από παντός έργου πονηρού, και θέλει με διασώσει διά την επουράνιον βασιλείαν Αυτού. Εις τον οποίον έστω η δόξα εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν."

Αν αγωνιστούμε σωστά, ο Θεός θα μας χαρίσει καρπό και θα ευφραινόμαστε μεταξύ των δικαίων μέσα στη ζωντανή εκκλησία του Ιησού.

Έτσι, το στράτευμα του Δαβίδ αρχίζει να μαθαίνει τα πρώτα μαθήματα και να κάνει τα πρώτα βήματα πίστης. Δεν αργεί να έρθει και η πρώτη νίκη, τα πρώτα αποτελέσματα. Οι 400 έχουν γίνει πλέον 600 (κγ':13). Ενώ είχε τόσα πολλά προβλήματα, προστίθεται ακόμα ένα.

Α' ΣΑΜ. κγ':1-6 - "Απήγγειλαν δε προς τον Δαβίδ, λέγοντες, Ιδού, οι Φιλισταίοι πολεμούσιν εν Κεειλά, και διαρπάζουσιν τα αλώνια. Και ηρώτησεν ο Δαβίδ τον Κύριον, λέγων, Να υπάγω και να πατάξω τους Φιλισταίους τούτους; Και είπεν ο Κύριος προς τον Δαβίδ, Ύπαγε, και πάταξον τους Φιλισταίους, και σώστον την Κεειλά. Και είπον οι άνδρες του Δαβίδ προς αυτόν, Ιδού, ημείς ενταύθα εν τη Ιουδαία φοβούμεθα, πόσο δε μάλλον εάν υπάγομεν εις Κεειλά εναντίον των στρατευμάτων των Φιλισταίων;
Και ηρώτησεν πάλιν ο Δαβίδ εκ δευτέρου τον Κύριον. Και απεκρίθη προς αυτόν ο Κύριος, και είπε, Σηκώθητι, κατάβα εις Κεειλά, διότι θέλω παραδώσει τους Φιλισταίους εις την χείραν σου. Τότε ήλθεν ο Δαβίδ και οι άνδρες αυτού εις Κεειλά και επολέμησε προς τους Φιλισταίους, και έλαβε τα κτήνη αυτών, και επάταξεν αυτούς εν σφαγή μεγάλη. Και έσωσεν ο Δαβίδ τους κατοίκους της Κεειλά."

 

Προσθεστε σχολιο


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Ποιός;Η τελική απάντηση στην ερώτηση: Ποιός σταύρωσε τον Ιησού; Είναι:

Σκέψεις & Προσευχή..

Video..

Υπάρχουν υπότιτλοι στα ελληνικά στο βίντεο...
Οι Λίγοι...
ΕΣΕΙΣ ?Διαβάστε άρθρα John Piper - Leonard Ravenhil - Paul Washer - Tim Conway - Charles Leiter.

Βιβλιοεπιλογές

Υπάρχουν τόσα βιβλία στα ράφια αλλά ποιά είναι εκείνα που εκφράζουν το θέλημα του Θεού ώστε η καρδια και ο νους να εκτεθούν στην αιωνιότητα και το έργο της χάρης να φαίνεται στην καθημερινότητα;

IN LIGHT OF ETERNITY - The Life of Leonard Ravenhill

justification-leiter

Πίσω από κάθε υγιή αντίδραση της σημερινής Εκκλησίας κρύβεται η κληρονομιά του Ravenhill. Είναι απίστευτο πώς αυτός ο άνθρωπος επηρέασε και καθοδήγησε την πορεία της Νύμφης στα τελαυταία 30-40 χρόνια.
Επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία στα ελληνικά, δεν είναι δυνατόν κανένας στην Ελλάδα  να εκτιμήσει την πολύτιμη προσφορά του.. Περισσότερα..

How_Saved_Are_We

JesusFreak

Βιβλία από e-jesus.gr

Βιβλιοπωλείο Ανώγειο - Προσφορές


Άρθρα σε μια σύντομη ματιά..

Σύνδεση

Συνδεθείτε και σχολιάστε άρθρα και γεγονότα..Ανάγνωση Γραφής (Αγγλικά)

Δευτέρα
Amos 4:1-6:14
Τρίτη
Amos 7:1-9:15
Τετάρτη
Πέμπτη
Jonah 1:1-4:11
Παρασκευή
Σάββατο
Κυριακή
Nahum 1:1-3:19
Every Day in the Word
www.esv.org