• Wide screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default
  • style1
  • style2
  • style3

Βιβλία στ' αγγλικά Εκτύπωση E-mail
Βιβλία στ' Αγγλικά

Βιβλία στ' αγγλικά

IN LIGHT OF ETERNITY - The Life of Leonard Ravenhill

Leonard RavenhillΠίσω από κάθε υγιή αντίδραση της σημερινής Εκκλησίας κρύβεται η κληρονομιά του Ravenhill. Είναι απίστευτο πώς αυτός ο άνθρωπος επηρέασε και καθοδήγησε την πορεία της Νύμφης στα τελαυταία 30-40 χρόνια.

Επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία στα ελληνικά, δεν είναι δυνατόν κανένας στην Ελλάδα  να εκτιμήσει την πολύτιμη προσφορά του. Δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι πολλοί από τους καλούς καρπούς της Δυτικής Εκκλησίας έχουν τη ρίζα τους στη διακονία του Ravenhill. Είναι κρίμα που δεν υπάρχουν τα βιβλία του στα ελληνικά. Δυστυχώς υπάρχει ενδιαφέρον για οποιαδήποτε χριστιανική μόδα που κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία, ενώ ο θησαυρός βρίσκεται φανερώς δίπλα μας.

Δεν ήταν μόνο δάσκαλος στον Keith Green, αλλά ήταν ο παράγοντας στο να έρθει στο προσκήνιο το 1999 ο Tommy Tenney με το βιβλίο του God Chasers (ελληνικά: Οι επιποθούντες τον Θεό). Επίσης ο Michael Brown επίσημα δηλώνει ότι εκείνος που στιγμάτισε τη διακονία του περισσότερο ήταν ο Ravenhill, τον οποίο και γνώρισε από κοντά.

Επίσης και ο Paul Washer είχε επαφή μαζί του, που ήταν και αυτή καθοριστική για τη διακονία του.... και τόσοι άλλοι ακόμα (David Wilkerson, Steve Hill κ.λ.). Τέλος, θα πω αυτό που είπε κάποιος από άμβωνα: «Ο Ravenhill είχε περισσότερο Άγιο Πνεύμα στα δάκτυλά του, παρά όλοι εμείς μαζί.»

Αναρωτιέμαι πολλές φορές πως θα ήταν τα πραγματα σήμερα χωρίς αυτόν..

 


justification-leiter

Justification and Regeneration - Charles Leiter (Monergism Books)

Μιλάει για το διπλό πρόβλημα της αμαρτίας του ανθρώπου μπροστά στον Θεό: Αντικειμενική ενοχή και ηθική εξαχρείωση. Από εδώ ξεκινάει κάθε υγιές ταξίδι προς την εκζήτηση του προσώπου του Ιησού. Ποιός έχει σωθεί;

Για περισσότερες πληροφορίες και σχόλια δείτε εδώ.

 

 WHATEVER HAPPENED TO WORSHIP? - A. W. Tozer (Christian Publications Inc.)


tozer_worshipΌταν στέκεσαι σε μία μέτρια εκκλησία του Ευαγγελίου, σκύβεις το κεφάλι ήσυχα με κατάνυξη; Δεν θα εκπλαγώ αν η απάντησή σου είναι όχι. Υπάρχει θλίψη στο πνεύμα μου, όταν μπαίνω σε μια μέτρια εκκλησία, γιατί έχουμε γίνει μία γενιά που χάνει κάθε αίσθηση θείας ιερότητας στη λατρεία μας. Πολλοί που έχουν μεγαλώσει στις εκκλησίες μας δεν δείχνουν να γνωρίζουν και να βιώνουν τον θείο σεβασμό, που δείχνει πάλι ότι αμφιβάλλουν στο ότι η παρουσία του Θεού είναι εκεί. Η απώλεια της επίγνωσης του Θεού από ανάμεσά μας θα μας κοστίσει ακριβά. Υπάρχει ήδη μια αύξηση αποδοχής του κοσμικού φρονήματος, το οποίο φρόνημα δείχνει να είναι ποιο ελκυστικό στους εκκλησιαστικούς κύκλους από οποιαδήποτε πνευματική δίψα ή πείνα που ευχαριστεί τον Κύριο.

Έχουμε εκοσμικεύσει τον Θεό, έχουμε εκοσμικεύσει το ευαγγέλιο του Ιησού και έχουμε εκοσμικεύσει την λατρεία. Κανένας μεγάλος και πνευματικά ισχυρός άνδρας του Θεού δεν πρόκειται να βγει από μια τέτοια εκκλησία. Καμία μεγάλη πνευματική κίνηση προσευχής και αναζωπύρωσης δεν πρόκειται να προκληθεί από μία τέτοια εκκλησία. Έχουμε εύκολους και συνήθως κοσμικούς τρόπους για να φέρουμε ανθρώπους στην βασιλεία του Θεού ώστε είναι δύσκολο να βρούμε άνδρες και γυναίκες πρόθυμοι να εκζητήσουν τον Κύριο μέσα από μία θεία συνάντηση.REVOLUTION! - The Call to Holy War - Michael L. Brown (Regal Books)

RevolutionΟι Χριστιανοί, συχνά τοποθετούν τις ελπίδες τους στην τελευταία κίνηση - μόδα, ή σε κάποια καινούρια τεχνική, που μπορεί να φέρει αναζωπύρωση, ή σε κάποια "καυτή" αποκάλυψη (από "εκείνες" που δεν έχουν ποτέ πριν αποκαλυφθεί) και νομίζουν ότι, εκεί είναι το κλειδί για ν' αλλάξει ο κόσμος. Πότε θα μάθουμε;

Ο κόσμος θ' αλλάξει μόνο, όταν δώσουμε τους εαυτούς μας με ανιδιοτέλεια στο έργο του Θεού.
Όταν αντιληφθούμε ότι η μάχη μπορεί να κερδηθεί μόνο μέσω μίας επίμονης και άγιας πίστης. Όταν δραπετεύσουμε από την καλοπέραση και ξεφύγουμε από μία ζωή άνεσης και απορρίψουμε την "προφυλάσσω τη ζωή μου" νοοτροπία.

Όταν αποφασίσουμε να είμαστε παιδιά της μεγάλης αποστολής, ζώντας και πεθαίνοντας για την αύξηση της βασιλείας του Θεού.
ΤΟΤΕ θα δούμε αποτελέσματα. ΤΟΤΕ θα δούμε ακόμα και έθνη ν' αλλάζουν! Σταμάτα και σκέψου: Αν ο Σατανάς μπορεί να διαφθείρει τις γενιές, ο Ιησούς σίγουρα μπορεί να τις αλλάξει. Αν η σαρκικότητα σέρνει την κοινωνία προς τα κάτω, το Πνεύμα μπορεί να την ανυψώσει. Αν η πλάνη μπορεί να αιχμαλωτίζει ανθρώπους, η αλήθεια μπορεί να τους ελευθερώσει.

Άλλο ένα καταπλητκικό βιβλίο από το γνωστό συγγραφέα Michael L. Brown. Είναι μία κραυγή για επανάσταση, για εξέγερση εναντίον της διαφθοράς, της αμαρτίας και του διαβόλου. Είναι ένα σάλπισμα για να πάρει η Εκκλησία πίσω το χαμένο έδαφος, που έχει κλαπεί μέσα από τα χέρια μας. Μία φωνή για ν' ακολουθήσουμε τον Ιησού, είτε διά ζωής, είτε διά θανάτου. Διάβασέ το και μία φωτιά θα διαπεράσει τα σωθικά σου.REVIVAL PRAYING - Leonard Ravenhill (Bethany House)

revival_praying"Αυτό που χρειαζόμαστε δεν είναι περισσότερο φως της γνώσης. Όχι! Έχουμε περισσότερο φως τώρα, παρά από οποιαδήποτε άλλη εποχή. Σήμερα γνωρίζουμε περισσότερα από την Αγία Γραφή απ' αυτά που μπορούμε να υπακούσουμε!! Όμως, αντί να παραδεχθούμε αυτή την αλήθεια, δικαιολογούμαστε, ρίχνοντας τις ευθύνες στο διάβολο. Τι βλασφημία εισπράττει ο Θεός από εμάς τους χριστιανούς; Ο 'καϋμένος' ο διάβολος την πληρώνει για ό,τι πηγαίνει στραβά στη ζωή μας και για όλες τις αποτυχίες μας."

Όταν άρχισα να διαβάζω αυτό το βιβλίο, δεν είχα την παραμικρή ιδέα για το πόσο θα σημάδευε το πνεύμα μου. Κάθε φορά που γυρνούσα σελίδα, μια κραυγή μέσα μου φώναζε: "Κύριε, χρειαζόμαστε επειγόντως τέτοιους εργάτες Σου!" Δυστυχώς δεν υπάρχουν στα ελληνικά βιβλία με ανάλογο ύφος, εκτός το "Αναζωπύρωση και Εκκλησία και το "Αναζωπύρωση και Συ" (και τα δύο από τον James Stewart-Εκδόσεις Βιβλικό Μήνυμα), τα οποία θεωρώ από τα καλύτερα βιβλία που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Τα λόγια του Ravenhill δεν μπορούν, παρά να σε οδηγήσουν στην αντίληψη της πραγματικότητας, η οποία είναι απαραίτητη για να εκχυθεί η σωτήρια μετάνοια και να ανοίξει ο ουρανός.HOW SAVED ARE WE? - Michael L. Brown (Destiny Image)

How_Saved_Are_WeΥπάρχει μεγάλη ανάγκη να σηκώσει ο Κύριος πραγματικούς εργάτες, οι οποίοι θα κηρύξουν ένα ασυμβίβαστο Ευαγγέλιο, το οποίο θα επιβεβαιώνεται από ένα θάνατο, που θα βιώνουν για να ζει μόνο ο Χριστός. Πόσοι άνθρωποι σήμερα πεθαίνουν πάνω στον κόσμο και δεν γνωρίζουν τον Κύριο; Δεν θέλει να τους αγγίξει και να τους σώσει; Δεν καλεί εργάτες ο Θεός γι' αυτούς; Τότε γιατί τόσο λίγοι από εμάς ακούμε την κλήση του Θεού για ουσιαστική διακονία; Επειδή ζούμε πολύ μακριά από τη φωνή Του!!

Ένα καταπλητικό βιβλίο που είναι πολύ αναγκαίο για να αντιληφθούμε, αν τελικά είμαστε σωσμένοι μέσα σε μια θρησκοληψία, η οποία βασιλεύει δυστυχώς μέσα στην Εκκλησία. Αν νιώθεις ότι η καρδιά σου έχει ανάγκη σε μετάνοια, τότε διάβασέ το!!

 

Προσθεστε σχολιο


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σκέψεις & Προσευχή..

Video..

Υπάρχουν υπότιτλοι στα ελληνικά στο βίντεο...
Οι Λίγοι...
ΕΣΕΙΣ ?Διαβάστε άρθρα John Piper - Leonard Ravenhil - Paul Washer - Tim Conway - Charles Leiter.

Βιβλιοεπιλογές

Υπάρχουν τόσα βιβλία στα ράφια αλλά ποιά είναι εκείνα που εκφράζουν το θέλημα του Θεού ώστε η καρδια και ο νους να εκτεθούν στην αιωνιότητα και το έργο της χάρης να φαίνεται στην καθημερινότητα;

IN LIGHT OF ETERNITY - The Life of Leonard Ravenhill

justification-leiter

Πίσω από κάθε υγιή αντίδραση της σημερινής Εκκλησίας κρύβεται η κληρονομιά του Ravenhill. Είναι απίστευτο πώς αυτός ο άνθρωπος επηρέασε και καθοδήγησε την πορεία της Νύμφης στα τελαυταία 30-40 χρόνια.
Επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία στα ελληνικά, δεν είναι δυνατόν κανένας στην Ελλάδα  να εκτιμήσει την πολύτιμη προσφορά του.. Περισσότερα..

How_Saved_Are_We

JesusFreak

Βιβλία από e-jesus.gr

Βιβλιοπωλείο Ανώγειο - Προσφορές


Άρθρα σε μια σύντομη ματιά..

Σύνδεση

Συνδεθείτε και σχολιάστε άρθρα και γεγονότα..Ανάγνωση Γραφής (Αγγλικά)

Δευτέρα
Amos 4:1-6:14
Τρίτη
Amos 7:1-9:15
Τετάρτη
Πέμπτη
Jonah 1:1-4:11
Παρασκευή
Σάββατο
Κυριακή
Nahum 1:1-3:19
Every Day in the Word
www.esv.org