• Wide screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default
  • style1
  • style2
  • style3

Η Παρουσία του Ιησού Εκτύπωση E-mail
David Wilkerson

familyΟι επισκέπτες αισθάνονται την παρουσία του Ιησού στο σπιτικό σας; Το άρωμα της αγιότητας Του διαπερνά την οικογένειά σας, τον γάμο σας, τις σχέσεις σας; Υπάρχουν δάκρυα μεσιτείας από από τα μέλη της οικογένειας, κραυγές συντριβής, μια ειλικρινή επιθυμία να διορθώσει τα λάθη; Ή μήπως η σάρκα κυριαρχεί;

Κάθε Χριστιανικό σπιτικό θα έπρεπε να είναι ένα υπερυψωμένο μέρος, ένα βουνό διαχωρισμού από τον κόσμο και τη σάρκα, μια άγια αίθουσα για δείπνο με τον Χριστό. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει σε πολλά χριστιανικά σπίτια, επειδή έχουν ήδη μολυνθεί από βρωμιά. Άσεμνη, χυδαία ανομία επιτρέπεται να εισέλθει μέσα από την τηλεόραση και το Διαδίκτυο.

Πώς έκπληκτοι πρέπει να είναι οι άγγελοι καθώς γίνονται μάρτυρες τέτοιας ανομίας στα σπίτια, που θα έπρεπε να καλλιεργούν την παρουσία του Ιησού. Πλήθη Χριστιανών σήμερα περνούν το χρόνο τους ασχολούμενοι με τα πορνό στο Διαδίκτυο, ενοικιάζοντας αισθησιακά βίντεο, πίνοντας από τη διαφθορά στην τηλεόραση και πραγματικά πληρώνοντας για να παρακολουθήσουν ταινίες που βλασφημούν το όνομα του Χριστού. Και μετά αναρωτιούνται γιατί το βαρύ πέπλο του πνευματικού θανάτου αιωρείται πάνω στο σπίτι τους.

Είναι έργο του Αγίου Πνεύματος να φέρει και να διατηρήσει την παρουσία και τη δύναμη του Χριστού στα σπίτια μας, τις εκκλησίες μας, τις καρδιές μας. Αλλά πλήθη συνεχίζουν να λυπούν το Πνεύμα με την ειδωλολατρία. Τι νόημα έχει για μας να προσευχόμαστε για αγαπημένους που δεν είναι σωσμένοι όταν τα δικά μας σπίτια είναι μολυσμένα;

Ο Θεός σκοπεύει να εργαστεί μια καταπληκτική σειρά από θαύματα που θα κατακλύσει το μυαλό και τις καρδιές μας. Και τα είχε όλα αυτά σχεδιασμένα από πριν γίνει ο κόσμος. Αν έχει επινοήσει ένα τέτοιο σχέδιο διαθήκης, τότε πρέπει και θα συμβεί. Ωστόσο, μερικοί δεν πρόκειται να καταφέρουν να βρίσκονται στην τράπεζα του δείπνου.  Όσοι έχουν μεγαλώσει μέσα στη χλιαρότητα, λάτρεις της ευκολίας, οι άνθρωποι που έχουν δώσει τους εαυτούς τους στην ευχαρίστηση, την τρέλα της σάρκας - κανένας από αυτούς δεν θα είναι στη γιορτή.

Ο προφήτης Ησαΐας περιγράφει εκείνους που βρίσκονται στην τράπεζα του δείπνου με αυτό τον τρόπο: «Και επί του όρους τούτου ο Κύριος των δυνάμεων θέλει κάμει εις πάντας τους λαούς ευωχίαν από παχέων, ευωχίαν από οίνων εν τη τρυγία αυτών, από παχέων μεστών μυελού, από οίνων κεκαθαρισμένων επί της τρυγίας.» Ησαΐας 25:6). Κάνει λόγο για ανθρώπους που δεν είναι ικανοποιημένοι μόνο με το γάλα του Λόγου του Θεού. Αυτοί οι υπηρέτες αγαπούν την επίπληξη του Κυρίου τους. Πεινούν για «κρεάτινη» αλήθεια, μια θεϊκή λέξη από δοκιμασμένους ποιμένες, ένα μήνυμα αναμμένο με φωτιά από το Άγιο Πνεύμα. Και εκζητούν τον Λόγο του Θεού καθημερινά για τον εαυτό τους, διψασμένοι για να δοκιμάσουν το εκλεπτυσμένο, παλιό κρασί Του.


David Ray Wilkerson (19.05.1931 – 27.04.2011)

david wilkersonΉταν Αμερικανός Χριστιανός ευαγγελιστής, γνωστός για το βιβλίο του «Ο Σταυρός και το Στιλέτο».  Ήταν ο ιδρυτής του προγράμματος αποκατάστασης από εθισμό  «Πρόκληση στα Νιάτα» (Teen Challenge) και ιδρυτής και πομένας της αδογμάτιστης εκκλησίας στην πλατεία TimesSquare στη Νέα Υόρκη.

Τα μηνύματα του Wilkerson διανέμονται ευρέως, όπως τα "Έκκληση για Αγωνία" και είναι γνωστά για την αμεσότητα και την ειλικρίνεια ενάντια στην αποστασία και  τη σοβαρότητα όσον αφορά την αφιέρωση στην υπακοή των διδασκαλιών του Ιησού. Έδινε έμφαση σε χριστιανικές πεποιθήσεις όπως η αγιότητα και η δικαιοσύνη του Θεού και η αγάπη του Θεού προς τον άνθρωπο. Ο Wilkerson προσπάθησε να αποφύγει την κατηγοριοποίηση των χριστιανών σε διαφορετικές ομάδες ανάλογα με το δόγμα στο οποίο ανήκαν.

 

Προσθεστε σχολιο


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σκέψεις & Προσευχή..

Video..

Υπάρχουν υπότιτλοι στα ελληνικά στο βίντεο...
Οι Λίγοι...
ΕΣΕΙΣ ?Διαβάστε άρθρα John Piper - Leonard Ravenhil - Paul Washer - Tim Conway - Charles Leiter.

Άρθρα σε μια σύντομη ματιά..

Σύνδεση

Συνδεθείτε και σχολιάστε άρθρα και γεγονότα..Ανάγνωση Γραφής (Αγγλικά)

Δευτέρα
Amos 4:1-6:14
Τρίτη
Amos 7:1-9:15
Τετάρτη
Πέμπτη
Jonah 1:1-4:11
Παρασκευή
Σάββατο
Κυριακή
Nahum 1:1-3:19
Every Day in the Word
www.esv.org