• Wide screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default
  • style1
  • style2
  • style3

Αναζωπύρωση (Διάλεξη 1η) - Μέρος Β' Εκτύπωση E-mail
Leonard Ravenhill

Leonard Ravenhill - Revival lecturesΠρέπει να υπάρξει μία ατομική διάλυση της “αγρανάπαυσης του εδάφους” μέσα μου. Τι υπάρχει μέσα στην ατομική μου ζωή που εμποδίζει τη ροή του Πνεύματος;

Αν πρόκειται να σπάσεις την αγρανάπαυση στο έδαφός σου, πρέπει να βάλεις τη ζωή σου σε κατάσταση πειθαρχίας και είμαστε η πιο απείθαρχη γενιά πιστών που υπήρξε ποτέ. Δεν υπάρχει τρόπος να μπεις σε αναζωπύρωση, αν προηγουμένως δεν έρθει συντριβή.

Αυτό που ο Θεός θέλει, δεν είναι να γεμίσει άδεια καθίσματα.
Δεν τον ενδιαφέρει να γεμίσει άδειες εκκλησίες.
Τον ενδιαφέρει να γεμίσει άδειες καρδιές και άδειες ζωές και άδεια μάτια που δεν έχουν καθόλου όραση.
Άδειες καρδιές που δεν έχουν καθόλου πάθος.
Και άδεια θέλω που δεν έχουν καθόλου σκοπό.

Έχετε ποτέ σκεφτεί το τεράστιο μέγεθος του Ιουδαϊκού συστήματος; Ένας μεγάλος μονόλιθος ιερέων και Λευϊτών, και προσφορές και θυσίες, και νεομηνίες και Σάββατα και Ουρίμ και Θουμμίμ. Ξαφνικά ο Θεός βάζει έναν άνθρωποι μόνο του εκεί και έχει μια αποστολή: “Πήγαινε και ετοίμασε την οδό του Κυρίου.”

Όλα όμως είναι εναντίον του:
Τουλάχιστον 2000 ιερείς, ένας αρχιερέας και ένας περίτεχνος ναός.
Ένα σύστημα αγοραπωλησίας βοοειδών και άλλων πραγμάτων για θυσία.
Μία εξωτερική αυλή, όπου μπορούσες να έρθεις στον ιερέα και να του πεις την αμαρτία σου και την ενοχή σου κι εκείνος θα έκανε μια προσφορά για σένα.

Κι αυτός ο άνθρωπος έρχεται και λέει:
Το θρησκευτικό σύστημα είναι ξεπερασμένο.
Εκείνος ο Θεός θα φανερωθεί ανεξάρτητα απ’ όλα αυτά
Και υπάρχει και Κάποιος Άλλος!

Λένε: “Εσύ πρέπει να είσαι αυτός ο άνθρωπος.” Αυτός λέει: “Όχι, όχι,όχι, όχι! Δεν είμαι εγώ Εκείνος. Έρχομαι απλά να προετοιμάσω την οδό του Κυρίου.”

Τώρα σκέψου τη λύπη του Θεού μετά που ο Αδάμ απέτυχε.
Σκέψου τη λύπη του Θεού μετά που ολόκληρο το σύστημα που είχε εισάγει, απέτυχε.
Σκέψου κάτι που ίσως είναι ακόμα πιο φοβερό:
Σκέψου το γεγονός ότι 2000 χρόνια κύλησαν από τότε που ο Ιησούς ήρθε και έκανε ένα πλήρες έργο λύτρωσης... και η εκκλησία ακόμα σέρνεται στα πόδια της σήμερα!

Το ανθρώπινο δίλημμα στο οποίο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή είναι ότι ποτέ δεν είχαμε βρεθεί σε χαμηλότερο σημείο. Οι άνθρωποι λένε μερικές φορές: ‘Μην ανησυχείτε, έχουμε βγει και από δυσκολότερες καταστάσεις απ’ αυτήν.” Ω όχι! Δεν έχουμε. Μην ανοητεύεις. Ποτέ δεν βγήκαμε από κατάσταση σαν κι αυτή. Ξέρετε γιατί; Γιατί ποτέ δεν ήμασταν σε κατάσταση σαν κι αυτή. Γι’ αυτό! Ποτέ δεν είχαμε δυσκολίες σαν κι αυτήν. Ποτέ δεν είχαμε την πληγή των διαζυγίων. Ποτέ δεν είχαμε Leonard Ravenhill - Revival lecturesεκατομμύρια κορίτσια κάτω των 16 να μένουν έγκυες, όπως τον προηγούμενο χρόνο. Τι είπανε προχθές το βράδυ στις ειδήσεις: “Σήμερα 20.000 κορίτσια σ’ ολόκληρη τη χώρα θα μείνουν έγκυες.” Το σεξ είναι σπορ. Η ανηθικότητα είναι ένας αποδεκτός τρόπος ζωής.

Οι άνθρωποι λένε ότι υπάρχουν λιγότερα διαζύγια από πέρυσι. Λοιπόν, πώς περιμένετε περισσότερα, όταν δεν παντρεύονται; Παντρεύτηκαν μια φορά και χώρισαν. Δεν μπαίνουν καν στον κόπο να παντρευτούν τώρα, απλά ζουν μαζί. Έχουν μωρό, ε και; “Συμφωνούμε να χωρίσουμε”. Αυτό είναι. Έτσι είμαστε ένα διαλυμένο έθνος. Ποτέ, ποτέ στην ιστορία μας δεν χρειαζόμασταν την αναζωπύρωση περισσότερο απ΄’ ότι σήμερα. τη μέρα στην οποία ζούμε.

Δεν εύχεσαι όμως την αναζωπύρωση... δεν υπάρχει τέτοιο πράμγα.
Άνθρωποι απ’ όλη τη χώρα μου λένε: “Ενδιαφέρομαι για την αναζωπύρωση.” Εγώ λέω: “Ναι, έτσι κάνουν ένα εκατομμύριο άλλοι Αμερικανοί.”
Ανακαλύπτω ότι όλα τα είδη των ανθρώπων ενδιαφέρονται γι’ αυτήν. Δεν βρίσκω πολλούς ανθρώπους να έχουν βάρος γι’ αυτήν. Οι άνθρωποι ενδιαφέρονται πολύ για την αναζωπύρωση, δεν αρχίζουμε όμως να σπάμε το ξερό έδαφος. Δεν ετοιμάζουμε την οδό του Κυρίου.

Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός, συνήθιζα να πηγαίνω στο κρεβάτι τη νύχτα με ένα κερί... Ποτέ δεν είχες αυτή τη χαρά, την είχες; Θυμάμαι που σκεφτόμουν πόσα άλλα κεριά μπορούσες να φέρεις και να τα ανάψεις μ’ εκείνο το κερί; Αναρωτιέμαι ξανά και ξανά. Ποτέ δεν βρήκα μία απάντηση, αλλά συχνά αναρωτιόμουν.

Ήταν ο Τσαρλς Ουέσλεϊ που έγραψε τον ύμνο:

“Δες πόσο μεγάλη φλόγα καίει
από τη σπίθα της χάρης πυροδοτημένη.
Η αγάπη του Ιησού βάζει φωτιά στα έθνη,
όλα τα βασίλεια φουντώνει.
Ήρθε στη γη φωτιά να φέρει,
σε μερικές καρδιές ήδη αναμμένη.
Ω, πυρκαγιά να έπιαναν όλοι,
στην ένδοξη ευδαιμονία να γίνουν μέτοχοι.”


Leonard Ravenhill - Revival lecturesΟ Ιησούς είπε: “Πυρ ήλθον να βάλω εις την γην.” Ακούσατε κάποιον να κηρύττει πάνω σ’ αυτό το εδάφιο; Τι είδους φωτιά; Λοιπόν, σίγουρα όχι της κόλασης. Τη φωτιά του Αγίου Πνεύματος!
Η πιο καταστρεπτική φωτιά απ’ όλες δεν είναι η φωτιά που καίει ένα κτίριο. Δεν είναι ούτε η φωτιά της κόλασης.
Η μεγαλύτερη και πιο ολέθρια φωτιά από όλες είναι η φωτιά του Θεού. Λέμε, “Ο Θεός είναι αγάπη. Ο Θεός είναι αγάπη. Ο Θεός είναι αγάπη...”

Κι όμως ο Θεός μας είναι πυρ καταναλίσκον. “Τις δύναται να υπομείνη την ημέραν της ελεύσεως Αυτού,” λέει ο Μαλαχίας. “...διότι Αυτός είναι ως πυρ χωνευτού.”

Ματθ. γ’/3:11, “Αυτός θέλει σας βαπτίσει εν Πνεύματι Αγίω και πυρί.” Βλέπετε όμως δεν έχει δοθεί έμφαση σ’ αυτή την άποψη τις μέρες που ζούμε. Όλοι μιλούν για το βάπτισμα. Τι εννοείτε λοιπόν με το βάπτισμα; Υπάρχει βάπτισμα με το Άγιο Πνεύμα και τη Φωτιά. Όχι μόνο με το Άγιο Πνεύμα, αλλά με τη Φωτιά. Όταν Εκείνος έρθει θα “καθαρίσει πολύ καλά το αλώνι Του και τα άχρηστα θα τα κατακάψει με ακατάσβεστη φωτιά”, όπου μπορεί και πάλι,
να συμβεί ατομικά
ή να συμβεί σε μια εκκλησία
ή να έρθει και να εργαστεί σε μια ολόκληρη κοινωνία
ή να εργαστεί σ’ ένα ολόκληρο έθνος.

Θα υπάρξουν χίλιοι άνθρωποι που, αν έχετε μία καρδιά και μία όραση, θα πουν: “Ω έχετε περιορισμένη όραση.” Χμ!! Λοιπόν, νομίζω ότι ο ένας λόγος που ο Απόστολος Παύλος νίκησε... και θριάμβευσε... και φάνηκε πιο έξυπνος από μας... επειδή αρκέστηκε σε ένα πράγμα: “Τούτο το εν πράττω.”

Πρέπει να έχεις μία όραση,
Πρέπει να έχεις μία καρδιά,
Πρέπει να έχεις ένα σκοπό.

“Τούτο το εν πράττω.”  Παραδίδομαι στο θέλημα του Θεού ολοκληρωτικά. Λοιπόν, τι θα γίνει αυτό; Λοιπόν, πιστεύω ότι αυτό τοLeonard Ravenhill - Revival lectures πράγμα θα γίνει μία έμμονη ιδέα, όπως έλεγα σ’ έναν αδερφό σήμερα το πρωί. Για πενήντα χρόνια έκλαψα και προσευχήθηκα και στέναξα και μελέτησα και νήστεψα και συναντήθηκα με άτομα για ολονύκτιες προσευχές και ολοήμερες προσευχές και μέρες και μέρες προσευχών για αναζωπύρωση. Δεν υπάρχει μεγάλο σημάδι απ’ αυτή. Λοιπόν, είσαι σίγουρο; Βλέπεις, οι προσευχές ποτέ δεν πεθαίνουν.

“Τι είναι αυτά κάτω από το θυσιαστήριο; Οι προσευχές των αγίων.” Ποτέ δεν κάνεις μια προσευχή που γεννιέται από τον Θεό χωρίς να καταχωρείται από τον Θεό. Ο Θεός ποτέ δεν πετάει τίποτε. Νομίζεις ότι εσύ κι εγώ έχουμε προσευχές γεννημένες από πόνο, γεννημένες από αγωνία, γεννημένες από την επιθυμία να δούμε την ανατροπή της ανομίας, (εξάλλου αυτό είναι η αναζωπύρωση) και ο Θεός θα αφήσει να πεθάνουν;

Και τώρα πάλι, η σκιά του σκότους και του θανάτου είναι πάνω απ’ αυτή τη γενιά, όπως δεν είχαμε ποτέ πριν. Κι ακόμα, η μεγαλύτερη τραγωδία απ’ όλα αυτά είναι η εξής: μία άρρωστη εκκλησία σε έναν κόσμο που πεθαίνει. Δεν έχουμε ούτε την όραση, ούτε το πάθος, ούτε αυτή τη στιγμή την πρόθεση να βάλουμε το σπίτι μας σε  τάξη, “να σπάσουμε το ξερό έδαφος”, να προετοιμάσουμε την οδό του Κυρίου.

Η ελπίδα μου ότι καθώς προχωράμε σ’ αυτ΄οτο θέμα, δεν θα συλλέξουμε μόνο πληροφορίες και στατιστικές για την αναζωπύρωση, αλλά ατομικά θα εκζητήσουμε προσωπική αναζωπύρωση.

 


 

Leonard RavenhillΟ Λέοναρντ Ράβενχιλ (Leonard Ravenhill) γεννήθηκε το 1907 στην πόλη Λιντς (Leeds), στο Γιόρκσαϊρ (Yorkshire) της Αγγλίας. Μετά τη μεταστροφή του στον Χριστό, εκπαιδεύτηκε για τη διακονία στο Κολέγιο Κλιφ (Cliff College). Σύντομα κατέστη φανερό ότι ο ευαγγελισμός ήταν το δυνατό του σημείο κι ενασχολήθηκε σ'αυτόν με δύναμη κι εξουσία. Τελικά έγινε ένας από τους πρώτους ευαγγελιστές της Αγγλίας που ανέπτυξαν τη διακονία τους σε χώρους έξω από τις εκκλησίες.

Οι συγκεντρώσεις του στα χρόνια του πολέμου τραβούσαν πλήθη που μπλόκαραν την κυκλοφορία στους δρόμους στη Βρετανία και πάρα πολλοί από όσους πίστευαν στο κήρυγμά του, όχι μόνο ακολουθούσαν τον Σωτήρα στη Βασιλεία, αλλά και στη Χριστιανική διακονία και στους ιεραποστολικούς αγρούς όλου του κόσμου.

Το 1939 παντρεύτηκε μια Ιρλανδή νοσοκόμα και από αυτήν την ένωση έχουν γεννηθεί τρεις γιοι. Ο Πολ (Paul) και ο Ντέιβιντ (David) είναι και οι ίδιοι διάκονοι του ευαγγελίου και ο Φίλιπ (Philip) είναι δάσκαλος.
Ο Λέοναρντ έφυγε για να είναι με τον Κύριο, τον Νοέμβριο του 1994. Η σύζυγός του, Μάρθα, διαμένει κοντά στο Λίντεϊλ (Lindale) του Τέξας, στις Η.Π.Α.

 

 

Σχολια  

 
0 #1 anazopurwshADFG 2011-11-25 19:35
3 pragmata apaitountai gia na arpaksei mia fwtia : i 8ermotita to oksigono kai i kaustiki ili....kardies etoimes na dextoun ton logo tou Theou to katallilo kurigma gia na erthei se kataniksi i kardia kai na dextei ton logo kai i ka8odos tou Pneumatos tou Agiou opws exoume 2 paradeigmata stis prakseis ton apostolwn sto 1o kefalaio alla kai sto 10o
Παράθεση
 

Προσθεστε σχολιο


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σκέψεις & Προσευχή..

Video..

Υπάρχουν υπότιτλοι στα ελληνικά στο βίντεο...
Οι Λίγοι...
ΕΣΕΙΣ ?Διαβάστε άρθρα John Piper - Leonard Ravenhil - Paul Washer - Tim Conway - Charles Leiter.

Άρθρα σε μια σύντομη ματιά..

Σύνδεση

Συνδεθείτε και σχολιάστε άρθρα και γεγονότα..Ανάγνωση Γραφής (Αγγλικά)

Δευτέρα
Mark 3:31-4:25,Psalm 37:12-29
Τρίτη
Mark 4:26-5:20,Psalm 37:30-40
Τετάρτη
Mark 5:21-43
Πέμπτη
Mark 6:1-29
Παρασκευή
Mark 6:30-56
Σάββατο
Mark 7:1-23,Psalm 40:11-17
Κυριακή
Mark 7:24-8:10,Psalm 41:1-13
Every Day in the Word
www.esv.org