• Wide screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default
  • style1
  • style2
  • style3

Τα βασανιστήρια δεν μείωσαν την πίστη μου Εκτύπωση E-mail
Ιστορίες Μαρτύρων

Τα βασανιστήρια δεν μείωσαν την πίστη μου

Μιζχονγκ Μιάο – Κίνα-ενδοχώρα – 1969

«Απαρνήσου την πίστη σου!» φώναξε ο Κομμουνιστής αστυνομικός στο Μιζχονγκ Μιάο.  Η γροθιά του αξιωματικού βρόντηξε πάνω στο τραπέζι. Ο Μιάο απάντησε ήρεμα: «Ο Ιησούς είναι ο Σωτήρας της ζωής μου. Δεν μπορώ να υπακούσω τη διαταγή σου.»

Μόλις εφτά βδομάδες αφότου έγινε Χριστιανός από άθεος που ήταν, ο Μιζχονγκ Μιάο έγινε κήρυκας του Ευαγγελίου. Αυτό είναι κοινό περιστατικό στις κρυφές, υπόγειες εκκλησίες στην Κίνα. Οι πιστοί εκεί δεν περιμένουν θεολογικά μαθήματα, αλλά αμέσως αρχίζουν να λένε τις πρώτες τους εμπειρίες με τον Ιησού.

Ο Μιάο συνελήφθηκε επειδή εξάπλωνε αυτό που η αστυνομία αποκαλούσε «δηλητήριο του ιμπεριαλισμού». Τον έδειραν και εκείνος προσευχόταν. Ενώ τον έδερναν, μία υπερφυσική χαρά τον γέμισε. Ένιωσε το Άγιο Πνεύμα να τον περικυκλώνει και τίποτα απ’ αυτά που έκαναν οι Κομμουνιστές δεν μπορούσαν να τον κάνουν να αρνηθεί τον Ιησού. Καταδικάστηκε σε 5 χρόνια, όμως αργότερα του δόθηκαν άλλα δέκα χρόνια επειδή κήρυττε μέσα στα κάτεργα.

Η γυναίκα του Μιάο, εγκαταλείποντας κάθε ελπίδα να τον ξαναδεί, τον χωρίζει. Όταν άκουσε τα νέα, λυπήθηκε πολύ. Τότε θυμήθηκε αυτά τα λόγια από τον Ψαλμό 73/ογ’:25 : «Τίνα άλλον έχω εν τω ουρανώ; Και επί της γης δεν θέλω άλλον, παρά Σε.»

Ο Μιάο συνέχισε να κηρύττει στους συγκρατούμενούς του. Έπειτα ήρθε ένας τρομερός χειμώνας με θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν. Μια επιδημία σάρωσε τους φυλακισμένους. Από τους 1300 φυλακισμένους πέθαναν οι 1050. Ο Μιάο δηλώθηκε ότι ήταν νεκρός και τον μετέφεραν στο νεκροτομείο, αλλά το πνεύμα του ήταν ζωντανό. Μέσα στο νεκροτομείο περιβαλλόμενος από νεκρούς, προσευχόταν και είδε έναν άγγελο, ντυμένο στα λευκά, του οποίου το πρόσωπο έλαμπε με τη δόξα του Θεού. Ο άγγελος φύσησε επάνω του. Αμέσως έφυγε η αρρώστια και ένιωσε καλύτερα. Γονάτισε και ευχαρίστησε το Θεό κι έπειτα έφυγε από το νεκροτομείο.

Ο γιατρός της φυλακής τον είδε να βγαίνει και άρχισε να φωνάζει έντρομος. Νόμιζε ότι ήταν το φάντασμα του Μιάο, όπως ακριβώς έκαναν οι μαθητές όταν είδαν τον αναστημένο Ιησού να εμφανίζεται σ’ αυτούς. Ο Μιάο όμως του είπε: «Μη φοβάσαι. Είμαι ο Μιζχονγκ Μιάο. Ο Θεός αποκατάστησε την υγεία μου. Με έστειλε να σου δείξω το δρόμο προς το Θεό.» Ο γιατρός γονάτισε και είπε: «Ο Θεός σου είναι η αλήθεια.»

Μετά από 15 χρόνια ελευθερώθηκε ο Μιάο από τη φυλακή και συνέχισε να εργάζεται κρυφά στην  υπόγεια μυστική εκκλησία για άλλα 18 χρόνια. Κατά την απελευθέρωσή του είπε στις αρχές: «Τα βασανιστήρια δεν μείωσαν την πίστη μου, αλλά έκαναν πιο έντονη τη σχέση μου με τον Ιησού.»

 

Σχολια  

 
0 #1 RE: Τα βασανιστήρια δεν μείωσαν την πίστη μουNatasa Dimopoyloy 2012-11-04 16:02
Apla ksekatharo
Παράθεση
 

Προσθεστε σχολιο


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σκέψεις & Προσευχή..

Video..

Υπάρχουν υπότιτλοι στα ελληνικά στο βίντεο...
Οι Λίγοι...
ΕΣΕΙΣ ?Διαβάστε άρθρα John Piper - Leonard Ravenhil - Paul Washer - Tim Conway - Charles Leiter.

Άρθρα σε μια σύντομη ματιά..

Σύνδεση

Συνδεθείτε και σχολιάστε άρθρα και γεγονότα..Ανάγνωση Γραφής (Αγγλικά)

Δευτέρα
Amos 4:1-6:14
Τρίτη
Amos 7:1-9:15
Τετάρτη
Πέμπτη
Jonah 1:1-4:11
Παρασκευή
Σάββατο
Κυριακή
Nahum 1:1-3:19
Every Day in the Word
www.esv.org