• Wide screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default
  • style1
  • style2
  • style3

Ποιμένες, κηρύξτε για την επερχόμενη κρίση Εκτύπωση E-mail
Michael l. Brown
Τρίτη, 03 Νοέμβριος 2015 23:19

judged-by-the-lawΠοια είναι η μεγαλύτερη ηθική κρίση στην Αμερική σήμερα; Είναι η σεξουαλική αναρχία; Η έκτρωση; Το ανθρώπινο τράφικιν; Η κατάχρηση ουσιών; Κάτι άλλο;

Ως σοβαρά κι αν είναι αυτά τα ζητήματα, πιστεύω ότι η μεγαλύτερη ηθική κρίση στην Αμερική είναι η έλλειψη της συνείδησης του Θεού, αρχής γενομένης από την Εκκλησία. Είναι επιτακτική ανάγκη να ανακτήσουμε την επίγνωση του δέους του Θεού και αυτό σημαίνει ότι να κηρύξουμε και να διδάξουμε σχετικά με την αγιότητά Του, τη δικαιοσύνη Του και την κρίση Του.

Αυτά είναι τα βασικά θέματα της Καινής Διαθήκης, από τον Ιησού στον Παύλο, στον Πέτρο, στον Ιωάννη και καλά θα κάνουμε να επανέλθουμε σε αυτά τα θέματα στη διακονία μας του Λόγου.
Να είστε σίγουροι, είναι πολύ σημαντικό ο λαός του Θεού να είναι θεμελιωμένος στην ασφάλεια της αγάπης του Πατέρα και να κατανοεί ότι δεν υπάρχει καμία καταδίκη στον Ιησού. Και είναι ζωτικής σημασίας όταν κηρύττετε για τον φόβο του Κυρίου, τα παιδιά του Θεού να κατανοούν ότι δεν είναι ένας δουλικός φόβος ή ο φόβος της τιμωρίας. Ο Πατέρας μας δεν είναι ένας ιδιότροπος τύραννος με μοχθηρό πνεύμα.

Όχι, μιλάω για έναν ευσεβή φόβο ενός άγιου Δημιουργού και Κριτή και είναι αυτός ο ευσεβής φόβος που δυστυχώς λείπει τόσο από ένα μεγάλο μέρος της Εκκλησίας σήμερα. Γι’ αυτό και απουσιάζει και από την κοινωνία μας.

Πραγματικά τώρα, πόσος φόβος Θεού υπάρχει στην Αμερική σήμερα;

Οι επιθέσεις των νέων άθεων έχουν βάλει τους πιστούς σε άμυνα, σαν να πρέπει να απολογούμαστε για το Θεό της Βίβλου. Το γλυκό και σιροπιαστό ευαγγέλιο που μιλά μόνο για την καλοσύνη του Θεού έχει θέσει εκατομμύρια σε πνευματικό λήθαργο.

Ακόμη και ορισμένες από τις συναθροίσεις λατρείας μας, που υπολογίζεται περισσότερο να μας διασκεδάσουν από ότι να μας φέρουν μέσα στη μεγαλοπρεπή παρουσία Του, συνέβαλαν στην ελαφριά πνευματικότητα μας.

Η εστίαση στην επερχόμενη κρίση, στην αγιότητα του Θεού, στην εκδίκηση που ανήκει σ’ Εκείνον, στην επερχόμενη οργή, θα θεράπευε την επιφανειακή κατάσταση μας εσπευσμένα. Και αρκετά σύντομα, αυτός ο φόβος θα αρχίσει να ξεχύνεται από την εκκλησία μέσα στον κόσμο.

Αυτές οι βιβλικές αλήθειες θα φέρουν μια μεγαλύτερη συνείδηση για τον Θεό, μια βαθιά σύνεση, μια αίσθηση του επείγοντος, ένα άγιο βάρος. Και αυτές οι αλήθειες, σωστά κηρυγμένες, δεν θα καταδικάσουν τον δίκαιο - για να το πω και πάλι, δεν υπάρχει καμία καταδίκη μέσα στον Ιησού - αλλά θα ξεσηκώσει τους δίκαιους και θα τους οδηγήσουν να προσευχηθούν και να σταθούν και να κάνουν πράξεις.

Ως εκ τούτου, όσοι αγαπούν τον Κύριο θα κινηθούν εκ νέου για να μοιραστούν τη θαυμάσια αγάπη του Θεού με έναν κόσμο που πεθαίνει. Και εκείνοι που ζουν σε συμβιβασμό και αμαρτία θα υποκινηθούν να στραφούν μακριά από αυτές τις αμαρτίες και να λάβουν νέο καθαρισμό με το αίμα του Ιησού.

Ίσως είσαι ποιμένας και δεν θέλεις να εμπλακείς σε κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα της εποχής μας. Λοιπόν, ξεκίνας να κηρύττεις για την ημέρα που κάθε ανθρώπινο ον θα σταθεί μπροστά στον Μεγάλο Λευκό Θρόνο της Κρίσης και ότι εκείνοι, των οποίων τα ονόματα δεν είναι γραμμένα στο βιβλίο της ζωής, θα ριχτούν στη λίμνη του πυρός (Αποκάλυψη 20: 11-15). Κάτι θα συμβεί στον λαό σας, και προτού το καταλάβεις, η ραχοκοκαλιά τους θα σκληρύνει με άγιο θάρρος.

Ξεκινήστε να κηρύττετε για τις προειδοποιήσεις του Παύλου ότι η οργή του Θεού έρχεται στους υιούς της απειθείας και τους αμαρτωλούς (Εφεσίους 5: 1-6, Κολοσσαείς 3: 1-6).

worship-faithΞεκινήστε να κηρύττετε για την ημέρα που ο Ιησούς θα πει σε όσους δεν είναι δικοί Του, «Υπάγετε απ’ εμού οι κατηραμένοι εις το πυρ το αιώνιον, το ητοιμασμένον δια το διάβολον και τους αγγέλους αυτούς!» (Ματθ. 25:41) Αυτά τα ανησυχητικά λόγια θα έχουν το αποτέλεσμά τους.

Ποιμένες, κηρύξτε για την επερχόμενη κρίσηΠρέπει να θυμόμαστε ότι αυτά τα εδάφια είναι στην Καινή Διαθήκη για έναν λόγο - και υπάρχουν πολλά, πολλά άλλα, ακριβώς όπως αυτά - και αν αγνοήσουμε την προτροπή του Παύλου να σημειώσουμε προσεκτικά τόσο τη χρηστότητα όσο και την αυστηρότητα του Θεού, το κάνουμε προς δική μας απώλεια (βλέπε Ρωμαίους 11:22).

Πόσο χρόνο ξοδεύουμε να σκεφτόμαστε αυτές τις αλήθειες; Πόσο χρόνο ξοδεύουμε καθοδηγώντας τις οικογένειές μας σε αυτές τις πραγματικότητες; Ή θα μπορούσε να μην πιστεύουμε καν αυτά τα πράγματα πια, ακόμη κι αν είναι γραμμένα ξεκάθαρα μέσα στον Λόγο;

Το γεγονός είναι ότι έχουμε απομακρύνει τα μάτια μας από τη δικαιοσύνη και την οργή του Θεού, παρά τις καλές προθέσεις που θα μπορούσε να έχει η επιθυμία μας

να προσεγγίσουμε με συμπόνια και να βοηθήσουμε τους πληγωμένους και τους αδύναμους.

Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να προσεγγίσουμε ακόμα περισσότερο όσους έχουν ανάγκη με καρδιές που ξεχειλίζουν από συμπόνια, αποδεικνύοντας την αγάπη του Ιησού σε ένα κόσμο που αμαρτάνει και να εδραιώσουμε κάθε παιδί του Θεού σε βαθιά πνευματική ασφάλεια, αλλά πρέπει να το κάνουμε αυτό, καθώς ζούμε ευσεβώς ενώπιον ενός άγιου Κυρίου και να εξοπλίσουμε και τους άλλους να ζήσουν με ευσέβεια.

Η ανάκτηση του φόβου του Κυρίου στην εκκλησία θα αποφέρει μια επανάσταση στον τρόπο ζωής μας, και αυτή η επανάσταση θα γίνει σύντομα αισθητή στον κόσμο.

Ποιος θα ενωθεί μαζί μου στην ανάκτηση αυτών των βασικών βιβλικών αληθειών;

http://www.charismanews.com/opinion/in-the-line-of-fire/48211-pastors-preach-on-
the-coming-judgment

Michael Brown

 

Προσθεστε σχολιο


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σκέψεις & Προσευχή..

Video..

Υπάρχουν υπότιτλοι στα ελληνικά στο βίντεο...
Οι Λίγοι...
ΕΣΕΙΣ ?Διαβάστε άρθρα John Piper - Leonard Ravenhil - Paul Washer - Tim Conway - Charles Leiter.

Άρθρα σε μια σύντομη ματιά..

Σύνδεση

Συνδεθείτε και σχολιάστε άρθρα και γεγονότα..Ανάγνωση Γραφής (Αγγλικά)

Δευτέρα
Amos 4:1-6:14
Τρίτη
Amos 7:1-9:15
Τετάρτη
Πέμπτη
Jonah 1:1-4:11
Παρασκευή
Σάββατο
Κυριακή
Nahum 1:1-3:19
Every Day in the Word
www.esv.org