• Wide screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default
  • style1
  • style2
  • style3

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ (2) Εκτύπωση E-mail
Paul Washer

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ (2) 
Από τον Paul Washer 

washer06Ακούστε με. Αν όλοι σ' αυτή την πόλη πιστεύουν ότι είναι σωσμένοι και γνωρίζουμε από τη Γραφή ότι αυτό δεν είναι αλήθεια, διότι η Βίβλος λέει ότι λίγοι θα εισέλθουν δια αυτής, πώς γνωρίζεις ότι είσαι σωσμένος; Πώς γνωρίζεις πραγματικά ότι είσαι σωσμένος; Επειδή κάποιος σου το είπε; Επειδή προσευχήθηκες μια προσευχή; Επειδή πίστεψες; Λοιπόν, θέλω να σας κάνω μια ερώτηση. Πώς γνωρίζεις ότι πίστεψες; Επειδή όλοι λένε ότι πιστεύουν. Πώς γνωρίζεις ότι δεν είσαι σαν αυτούς; Ξέρετε πώς η Βίβλος σας διδάσκει πώς να ξέρετε ότι είστε σωσμένοι; Ξέρετε πώς η θεολογία των Βαπτιστών μέχρι και πριν πενήντα χρόνια θα σας έλεγε πώς να γνωρίζετε πως είσαι σωσμένοι; Γνωρίζετε ότι είστε σωσμένοι επειδή η ζωή σας είναι σε μια διαδικασία αλλαγής και το στυλ της ζωής σας είναι εκείνο που βαδίζει στις οδούς της αλήθειας του Θεού.


Και όταν παρεκκλίνεις από εκείνες τις οδούς με ανυπακοή, όπως όλοι κάνουμε, ο Θεός σε ψάχνει για να σε ξαναβάλει πάνω στο μονοπάτι. Μία από τις μεγαλύτερες αποδείξεις ότι στ' αλήθεια αναγεννήθηκες είναι ότι ο Θεός δεν θα σε αφήνει να μιλάς όπως η σάρκα σου ίσως θέλεις να μιλά. Ο Θεός δεν θα σε αφήνει να ντύνεσαι όπως ο αισθησιακός κόσμος και η αισθησιακή εκκλησία σου επιτρέπουν να ντύνεσαι. Ο Θεός δεν θα σου επιτρέψει να πράττεις όπως ο κόσμος, να μυρίζεις όπως ο κόσμος, να ακούς τα πράγματα που ο κόσμος ακούει. Ο Θεός θα κάνει τη διαφορά μέσα στη ζωή σου.


Λέει εδώ καθώς συνεχίζουμε στο εδάφιο 16: «Θα τους γνωρίζετε από τους καρπούς τους.» Πώς θα γνωρίζετε έναν ψευδοπροφήτη; Με μια ευρύτερη εφαρμογή εδώ και σε όλη τη Γραφή, πώς θα γνωρίζετε αν κάποιος είναι γνήσιος Χριστιανός; Από τους καρπούς τους. Από τους καρπούς τους, αγαπητέ μου φίλε. Κοίταξε τη ζωή σου. Κοίτα τον τρόπο που περπατάς. Κοίτα τον τρόπο που μιλάς. Κοίτα στα πάθη της καρδιάς σου. Βρίσκεται ο Ιησούς πουθενά εκεί; Ή μήπως είναι απλά ένα αξεσουάρ που προσθέτεις στη ζωή σου; Είναι μήπως κάτι που κάνεις την Τετάρτη ή την Κυριακή; Είναι κάτι που συναινείς μόνο διανοητικά; Είναι αξεσουάρ για σένα ή είναι το απόλυτο κέντρο της ζωής σου; Και ποιος είναι ο καρπός που φέρνεις; Κοιτάζεις όπως ο κόσμος; Πράττεις όπως ο κόσμος; Έχεις και βιώνεις τις ίδιες χαρές που βιώνει ο κόσμος; Μπορείς να αγαπάς την αμαρτία και να την απολαμβάνεις; Μπορείς να αγαπάς την επαναστατικότητα και να την απολαμβάνεις; Τότε δεν γνωρίζεις τον Θεό. Θα τους γνωρίζετε από τους καρπούς τους. Ο Θεός έχει τη δύναμη να τους αλλάξει.


Ας φανταστούμε για μια στιγμή τον Ιησού να κηρύττει αυτά τα λόγια κι εσύ να κάθεσαι εκεί έξω και να ακούς. Κι Εκείνος σεwasher11 κοιτάζει. Λέει: «Αγκάθια, αγκάθια. Βρίσκεις αγκάθια πάνω στις συκιές;»
Κι εσύ αποκρίνεσαι: «Φυσικά όχι, Ιησού. Εννοείται ότι δεν είσαι γεωργός. Εννοείται ότι δεν είσαι αγρότης. Εννοείται ότι είσαι ξυλουργός. Όλοι όμως γνωρίζουν, Ιησού, ότι δεν βρίσκεις αγκάθια πάνω στις συκιές.»
«Λοιπόν, τότε ας κάνω μια άλλη ερώτηση. Βρίσκεις σύκα (δηλ. καλούς καρπούς) πάνω στα αγκαθερά φυτά;»
«Όχι, Ιησού. Αυτό είναι εντελώς γελοίο. Εννοώ ότι ποτέ δεν πρόκειται να βρεις αγκάθια πάνω σε συκιά και δεν πρόκειται να βρεις σύκα πάνω σε αγκάθια, Ιησού.

Το να πει κάποιος ότι αυτό είναι δυνατόν, όποιος το πει αυτό, Ιησού, μπορείς να το σημειώσεις. είτε είναι τρελός είτε ψεύτης.»
Και μετά ο Ιησούς σου απαντά: «Καλά λοιπόν, εκείνοι που αποκαλούν τους εαυτούς τους μαθητές Μου και φέρουν κακούς καρπούς, δεν είναι το ίδιο αν πεις ότι αυτοί που κάνουν τέτοια δήλωση είτε ψεύδονται είτε τα έχουν χάσει;»
Ας το τραβήξω λίγο παραπέρα. Ας υποθέσουμε ότι εμφανίζομαι αργοπορημένος και τρέχω εδώ πάνω στον άμβωνα και όλοι οι ηγέτες είναι θυμωμένοι μαζί μου και λένε: «Αδελφέ Πωλ, Δεν εκτιμάς το γεγονός ότι σου δίνεται η ευκαιρία να μιλήσεις εδώ κι εσύ αργείς;»
Κι εγώ τους λέω: «Αδελφοί, πρέπει να με συγχωρήσετε.»
«Γιατί λοιπόν;»
«Λοιπόν, βρισκόμουν έξω στον αυτοκινητόδρομο και οδηγούσα και είχα κλαταρισμένο λάστιχο και βγήκα να αλλάξω το λάστιχο και όταν άλλαζα το λάστιχο, ο γρύλος έπεσε κι εγώ δεν το πρόσεξα ότι ήμουν πάνω σε αυτοκινητόδρομο κι έτρεξα να πάρω τον γρύλο και μόλις τον μάζεψα από τη μέση του αυτοκινητόδρομου, σηκώθηκα και υπήρχε μια νταλίκα  30 τόνων περίπου δέκα μέτρα μπροστά μου που έτρεχε με 120 μίλια την ώρα και πέρασε από πάνω μου. Γι' αυτό άργησα.»


washer12Θα υπήρχαν τώρα μόνο δύο συμπεράσματα. Ξέρω ότι κανένας δεν σπουδάζει πια λογική επιστήμη, αλλά θα υπήρχαν μόνο δύο λογικά συμπεράσματα. Το ένα είναι ότι είμαι ψεύτης ή το δεύτερο ότι είμαι τρελός. Θα μπορούσες να πεις: «Αδελφέ Πωλ, είναι εντελώς παράλογο. Είναι αδύνατον, αδελφέ Πωλ, να είχες συνάντηση με κάτι τόσο μεγάλο, όπως μια νταλίκα και να μην αλλάξεις.»
Και τότε η ερώτησή μου θα ήταν σε σας: Ποιο είναι μεγαλύτερο; Μια νταλίκα ή ο Θεός; Πώς γίνεται τόσοι πολλοί άνθρωποι σήμερα να ισχυρίζονται ότι είχαν μια συνάντηση με τον Ιησού Χριστό κι όμως να μην έχουν αλλάξει για πάντα; Θα ήθελα να σας δώσω μερικά πράγματα για να σκεφτείτε. Ξέρετε ότι σας λέω την αλήθεια. Πόσες φορές πηγαίνετε και αφιερώνετε ξανά και ξανά και ξανά τη ζωή σας; Πόσες φορές οι ομάδες νεολαίας παρακολουθούν πράγματα όπως αυτό και παίρνουν φωτιά και επιστρέφουν στην εκκλησία κι αυτό διαρκεί για μιαμιση βδομάδα περίπου; Κι ακόμα: «Ω ήταν μια μεγάλη κίνηση του Θεού!» Όχι, δεν ήταν. Αν δεν διαρκεί, δεν ήταν μια μεγάλη κίνηση του Θεού. Ήταν συναίσθημα. Ήταν τόσα πολλά πράγματα, αλλά δεν ήταν μεγάλη κίνηση του Θεού. Έχει εργαστεί ο Θεός στη ζωή σου; Εργάζεται ο Θεός στη ζωή σου; Θα τους γνωρίσετε από τον καρπούς τους. Θα τους γνωρίσετε από τον καρπούς τους.


Συνεχίζουμε τώρα στο εδάφιο 19: «Κάθε δέντρο που δεν κάνει καλό καρπό κόβεται και ρίχνεται στη φωτιά.» Κοιτάξτε αυτό. Πρέπει να καταλάβετε κάτι για την Εβραϊκή λογοτεχνία. Όταν εσύ κι εγώ θέλουμε να δώσουμε έμφαση σε κάτι, ξέρετε τι κάνουμε; Υψώνουμε τη φωνή μας. Αν γράφουμε, το βάζουμε με έντονα γράμματα ή με κεφαλαία. Αλλά για τον Ιουδαίο, είναι διαφορετικά. Όταν θέλει να δώσει έμφαση σε κάτι, το επαναλαμβάνει και το επαναλαμβάνει.
Γι' αυτό βρίσκεις Εβραϊκούς παραλληλισμούς στο Βιβλίο των Παροιμιών. «Οι πονηροί δεν θα ζήσουν στη γη. Οι πονηροί θα εξολοθρευθούν.» Λέει το ίδιο πράγμα με διαφορετικό τρόπο απλά για να δώσει μεγαλύτερη έμφαση. Αυτό κάνει ο Ιησούς ξανά και ξανά εδώ. «Θα τους γνωρίσετε από τους καρπούς τους. Θα τους γνωρίσετε από τους καρπούς τους. Θα τους γνωρίσετε από το μονοπάτι πάνω στο οποίο βαδίζουν. Θα τους γνωρίσετε από τους καρπούς τους. Θα τους γνωρίσετε από τους καρπούς τους.» Και λέει: «όποιος δεν κάνει καλό καρπό, κόβεται και ρίχνεται στη φωτιά.» Για τι πράγμα μιλάει; Αγαπητέ μου φίλε, μιλάει για την κρίση του Παντοδύναμου Θεού που μια μέρα θα πέσει πάνω στον κόσμο, που μία μέρα πιθανόν να πέσει πάνω σου.


Ω αγαπητέ φίλε, δεν μπορώ να κοιτάξω μέσα στην καρδιά σου. Εγώ μπορώ τόσο εύκολα να πλανηθώ από την ίδια μου την καρδιά, αλλά υπάρχει Κάποιος που δεν πλανιέται. Υπάρχει Κάποιος που δεν πλανιέται και δεν μπορεί να πλανηθεί από μια σύγχρονη Χριστιανική κουλτούρα. Εκείνος γνωρίζει. Θα τους γνωρίσετε από τον καρπό τους.


Και συνεχίζει και λέει αυτό, εδάφιο 21: «Δεν θα μπει μέσα στη βασιλεία των ουρανών καθένας που λέει σε μένα: Κύριε, Κύριε? αλλ' αυτός που πράττει το θέλημα του Πατέρα μου, ο οποίος είναι στους ουρανούς.» Ξέρετε ποια ομολογία πίστης στον Ιησού Χριστό αξίζει; Απολύτως καμία. Ναι. Διαβάσατε αυτό το κείμενο; Μελετήστε το. «Δεν μπει στη Βασιλεία των Ουρανών ο καθένας που έρχεται σε μένα και λέει: Κύριε, Κύριε. δεν θα μπει στη Βασιλεία των Ουρανών εκείνος που ομολογεί: Κύριε, Κύριε.» Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα ομολογήσουν: «Κύριε, Κύριε», αλλά δεν εισέλθουν στη Βασιλεία των Ουρανών. Αγαπητό μου πολύτιμο παιδί, είσαι ένας απ' αυτούς; «Κύριε, Κύριε.»


Τώρα, ας πάμε πίσω ξανά στην Εβραϊκή λογοτεχνία. Είπε: «Κύριε, Κύριε.» Δεν είπε: «Κύριε.» Τι σημαίνει αυτό; Ο άνθρωπος washer02αυτό που κάνει αυτή τη διακήρυξη, δεν είναι κάποιος που εντελώς ξαφνικά αποφάσισε: «Υπάρχει κρίση και καλύτερα να Τον διακηρύξω ως Κύριο.» είναι ένα άτομο που με έμφαση διακηρύττει σε άλλους ανθρώπους ότι ο Ιησούς Χριστός είναι Κύριος. Περπατάει τριγύρω και λέει: «Κύριε.» Χορεύει μπροστά ενώ οι μουσικοί παίζουν, λέγοντας: «Κύριε.» Ψάλλει στους ύμνους: «Κύριε». Αλλά ο Ιησούς είπε σ' αυτόν: «Φεύγετε από Μένα. Ποτέ δεν σε γνώρισα.»


Ξέρετε, ο Μπίλι Γκράχαμ είναι ένας από τους πιο ευγενικούς, αγαπητούς ανθρώπους. Όμως ο Μπίλι Γκράχαμ έχει πει ότι πιστεύει ότι μια μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων που πηγαίνουν σε εκκλησίες που πιστεύουν στη Βίβλο είναι χαμένοι. Είπε ότι θα ήταν ευτυχισμένος, αν ακόμα και το 5% όλων των ανθρώπων που έκαναν ομολογία πίστης στις εκστρατείες του, ήταν σωσμένοι.
Όταν βρίσκομαι στη Νιγηρία. Ήμουν εκεί πέρυσι επισκεπτόμενος μία μητέρα της οποίας ο γιος ήταν στην εκκλησία μας και μαρτύρησε από τους Μουσουλμάνους. Στη Βόρεια Νιγηρία, όταν κάποιος ομολογήσει πίστη στον Ιησού Χριστό, ξέρετε πολύ καλά ότι μπορεί να πεθάνουν εξαιτίας αυτής της ομολογίας. Αλλά στην Αμερική, ω, σκεφτείτε το κόστος. Σκεφτείτε. Εξετάστε τη ζωή σας στο φως της Γραφής. Γνωρίζετε τον Κύριο; Γνωρίζετε τον Κύριο; Επειδή κανένας που λέει σ' Εκείνον: «Κύριε, Κύριε,» δεν θα μπει στη Βασιλεία των Ουρανών, αλλά τι λέει εδώ; «Δεν θα μπει μέσα στη βασιλεία των ουρανών καθένας που λέει σε μένα: Κύριε, Κύριε? αλλ' αυτός που πράττει το θέλημα του Πατέρα μου, ο οποίος είναι στους ουρανούς.»


Ποιο είναι το σημείο ότι κάποιος έχει γίνει γνήσιος Χριστιανός; Εύχομαι να αρχίζαμε να το διδάσκαμε αυτό ξανά. Τι συνέβη στη θεολογία μας; Τι συνέβη στο δόγμα μας; Τι συνέβη στη διδασκαλία μας; Βγήκε έξω από το παράθυρο. Κανένας δεν θέλει να μελετάει διδασκαλίες πλέον. Θέλουν μόνο να ακούνε τραγούδια και να διαβάζουν το πίσω μέρος των Χριστιανικών T-shirts. Τι συνέβη στην αλήθεια; Η αλήθεια σου λέει αυτό. Η απόδειξη, ο τρόπος που μπορείς να έχει την επιβεβαίωση ότι είσαι ειλικρινά αναγεννημένος Χριστιανός, είναι ότι πράττεις, ως στυλ ζωής, το θέλημα του Πατέρα.


Θα πεις: «Ω, μιλάς για έργα.» Όχι, δεν μιλάω. Μιλάω για την απόδειξη της πίστης, και πάει ως εξής. Η ομολογία της πίστης σου δεν είναι απόδειξη ότι είσαι αναγεννημένος, διότι όλοι σ' αυτή τη χώρα ομολογούν πίστη στον Ιησού Χριστό. Ο Barnard μας λέει ότι το 65 με 70% όλων των Αμερικανών είναι σωσμένοι, αναγεννημένοι Χριστιανοί. Η πιο άθεη χώρα στο πρόσωπο της γης. Σκοτώνει 4.000 μωρά τη μέρα, αλλά, δόξα στον Θεό, το 70% από μας είμαστε αναγεννημένοι. Πώς ξέρεις ότι η πίστη που έχεις δεν είναι λάθος; Ένα στυλ ζωής που νοιάζεται για αν κάνεις το θέλημα του Πατέρα, που ασκεί το θέλημα του Πατέρα και όταν δεν υπακούς το θέλημα του Πατέρα, το Άγιο Πνεύμα έρχεται και σε ελέγχει είτε προσωπικά μέσα από τον γραπτό Λόγο του Θεού είτε μέσα από ένα αδελφό ή αδελφή εν Χριστώ και ο Θεός σε τοποθετεί πάλι πίσω στο μονοπάτι. Αν είσαι γνήσιος Χριστιανός, δεν μπορείς να Του ξεφύγεις.


Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Αν ήμουν ο ποιμένας σας και εσείς, ας πούμε, ότι ήσαστε 14 χρονών κι εγώ επέστρεφα από το κήρυγμα στις  1:00 το πρωί και σας έβλεπα να στέκεστε εκεί μέσα στο πάρκο ή σε μια γωνιά μαζί με μια σπείρα κακοποιών, κάνοντας πράγματα που δεν έπρεπε να κάνεις και είσαι μέλος της εκκλησίας μας, θα σου έλεγα: «Μπες στο αυτοκίνητο.» Θα σε πήγαινα σπίτι στον πατέρα σου. Δεν θα θύμωνα μαζί σου. Θα θύμωνα με τον πατέρα σου. Θα του έλεγα: «Κύριε, είστε ένας αμελής πατέρας για να επιτρέπεις στο παιδί σου να βρίσκεται έξω σε τέτοιες συνθήκες.»


Θέλω να γνωρίζετε κάτι. Ο Θεός δεν είναι αμελής Πατέρας. Αν μπορείς να παίζεις με την αμαρτία, αν μπορείς να αγαπάς τον κόσμο και να αγαπάς τα πράγματα του κόσμου, αν μπορείς πάντοτε να εμπλέκεσαι με τον κόσμο και να κάνεις πράγματα του κόσμου, αν οι ήρωές σου είναι κοσμικοί άνθρωποι, αν θέλεις να τους μοιάσεις και να πράττεις όπως αυτοί, αν κάνεις τα ίδια πράγματα που αυτοί κάνουν, ω αγαπητέ μου φίλε, άκου τη φωνή μου. Υπάρχει σοβαρά το ενδεχόμενο να μη γνωρίζεις τον Θεό και δεν ανήκεις σ' Αυτόν.


Και τώρα για να τελειώνουμε μ' αυτό, εδάφιο 22: «Πολλοί θα μου πουν κατά την ημέρα εκείνη: Κύριε, Κύριε, δεν προφητεύσαμε στο όνομά σου, και στο όνομά σου εκβάλαμε δαιμόνια, και στο όνομά σου κάναμε πολλά θαύματα; Και τότε, θα ομολογήσω σ' αυτούς: Ότι ποτέ δεν σας γνώρισα.»
Εσείς λέτε ότι το σημαντικότερο πράγματα πάνω στη γη είναι να γνωρίζεις τον Ιησού Χριστό. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Το σημαντικότερο πράγμα πάνω στη γη είναι ο Ιησούς Χριστός να γνωρίζει εσένα. Δεν θα πάω να μπω αύριο στον Λευκό Οίκο επειδή θα περπατήσω προς την πύλη και θα πω σε όλους ότι ξέρω τον Τζωρτζ Μπους, αλλά θα με αφήσουν να μπω αν ο Τζωρτζ Μπους βγει έξω και πει: «Ξέρω τον Πωλ Γουόσερ.»


Μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι γνωρίζεις τον Ιησού, αλλά η ερώτησή μου για σένα. γνωρίζεις τον Ιησού; Σε γνωρίζει ο Ιησούς;washer14 Και κοιτάξτε πώς περιγράφει τον χαμένο άνθρωπο εδώ. Είπε: «Φεύγετε από μένα εσείς που εργάζεστε την ανομία.» Στα ελληνικά η «ανομία» (από το στερητικό μόριο «α» και τη λέξη «νόμος») δηλ. «χωρίς νόμο». Κι αυτό εννοεί. Θα ήθελα να σας δώσω μια ακριβή μετάφραση γι' αυτό. «Φεύγετε από Μένα» - Ακούστε με, αν μπορούσα να κατέβω εκεί κάτω και να σας αγκαλιάσω καθώς σας το λέω αυτό, θα το έκανα. Ακούστε με. Λέει: «Φεύγετε από Μένα εσείς που ισχυρίζεστε ότι είστε μαθητές Μου, που Με ομολογήσατε ως Κύριο κι όμως ζείτε σαν ποτέ να μη σας έδωσα κανένα νόμο να υπακούσετε.»


Μόλις σας περιέγραψα τη μεγάλη πλειονότητα του Βορειοαμερικανικού Χριστιανισμού. Αν κάποιος αρχίσει να μιλά για νόμο, αν κάποιος αρχίσει να μιλά για Βιβλικές αρχές για το τι πρέπει να κάνουμε και τι δεν πρέπει να κάνουμε, πώς πρέπει να ζούμε και πώς δεν πρέπει να ζούμε, όλοι θ' αρχίσουν να ουρλιάζουν: «Είσαι νομικιστής.» Αλλά ο Ιησούς είπε: Φεύγετε από Μένα εσείς που Με αποκαλέσατε Κύριο, αλλά ζείτε σαν να μην σας έδωσε ποτέ κανένα νόμο.


Στον Αμερικανικό Χριστιανισμό σήμερα, περνάμε την πύλη. Δόξα στον Θεό. Ζούμε όπως ο υπόλοιπος κόσμος και είναι εντάξει. Είσαι απλά σαρκικός. Ίσως μια μέρα επιστρέψεις. Ξέρεις τι συμβαίνει εξαιτίας του κακού ευαγγελισμού σου; Έχουμε πάρα πολλά παιδιά που σώζονται σε Βιβλικά σχολεία στις διακοπές τους και όταν χτυπάνε τα 15 χρόνια, μπαίνουν στον κόσμο και ζουν σαν δαίμονες, η μεγάλη πλειοψηφία απ' αυτούς. Κι όταν είναι περίπου 30, επιστρέφουν και αφιερώνουν ξανά τη ζωή τους. Ίσως μόλις τότε σώθηκαν. Επειδή, είναι κάτι περισσότερο από το να λες σε κάποιος ότι είσαι σωσμένος επειδή αναγνώρισες ότι ο Ιησούς είναι Κύριος. Ο σατανάς αναγνωρίζει ότι ο Ιησούς είναι Κύριος. Είναι η ζωή σου μια διαδικασία αλλαγής;


Κι έπειτα συνεχίζει παρακάτω και μιλάει για δύο ανθρώπους, δύο θεμέλια. Ξέρετε τι θα πει αυτό σήμερα; Κοιτάξτε είναι σημαντικό να μελετάμε τη θεολογία και είναι σημαντικό να μελετάμε την ιστορία. Η σύγχρονη ερμηνεία αυτού του κειμένου για τον βράχο και την άμμο είναι βασικά όπως αυτό. Αν είσαι Χριστιανός, πρέπει να χτίσεις τη ζωή σου πάνω στον βράχο, επειδή αν χτίσεις τη ζωή σου πάνω στην άμμο, θα είσαι ένας δυστυχισμένος Χριστιανός και η ζωή σου δεν θα πηγαίνει σωστά. Δεν είναι αυτό που διδάσκει ο Ιησούς και η ιστορία με επιβεβαιώνει πάνω σ' αυτό. Σχεδόν ποτέ δεν έχει ερμηνευτεί κατ' αυτόν τον τρόπο. Ξέρετε ποια είναι η ερμηνεία. Πάει κάπως έτσι.


Υπάρχουν δύο δρόμοι. Υπάρχει ο στενός δρόμος και ο πλατύς δρόμος. Πάνω σε ποιον βρίσκεσαι; Υπάρχουν δύο είδη δέντρων. Υπάρχει ένα καλό δέντρο που κάνει καλούς καρπούς και πηγαίνει στον Ουρανό. Υπάρχει ένα κακό δέντρο και ξέρεις ότι είναι κακό επειδή κάνει κακό καρπό και πηγαίνει στην κόλαση. Θα κοπεί και θα ριχτεί στη φωτιά. Υπάρχουν εκείνοι που ομολογούν ότι ο Ιησούς είναι Κύριος και κάνουν το θέλημα του Πατέρα που είναι στους ουρανούς και υπάρχουν εκείνοι που ομολογούν ότι ο Ιησούς Χριστός είναι Κύριος και δεν κάνουν το θέλημα του Πατέρα που είναι στον ουρανό και πηγαίνουν στην κόλαση, όχι λόγω έλλειψης έργων, αλλά λόγω έλλειψης πίστης που εκδηλωνόταν από το γεγονός ότι δεν είχαν καθόλου έργα.


Και μετά συνεχίζει. Λέει: «Δεν είναι δυο Χριστιανοί εκείνοι που χτίζουν το σπίτι τους πάνω σε δύο διαφορετικά θεμέλια. Όχι. Αυτοί είναι ένας σωσμένος άνθρωπος και ένας χαμένος άνθρωπος. Ο χαμένος άνθρωπος ακούει τον Λόγο του Θεού που κηρύττεται αλλά δεν βάζει θεμέλιο. Δεν μπορείς να δεις με κανέναν τρόπο στη ζωή του πώς ο Λόγος του Θεού μορφώνει και οικοδομεί και τρέφει τη ζωή του. Πόσοι άνθρωποι στο δόγμα μας, άσχετα με το πόσοι πολλοί είμαστε, άσχετα με όλα αυτά που λέμε, αν απλά παίρναμε αυτό το κείμενο και συγκρίναμε τους ανθρώπους σύμφωνα μ' αυτό το κείμενο και λέγαμε: Χτίζεις τον γάμο σου πάνω στον Λόγο του Θεού; Ανατρέφεις τα παιδιά σου πάνω στον Λόγο του Θεού; Προσαρμόζεις τα οικονομικά σου με τον Λόγο του Θεού; Ζεις, ξεχωρίζεις τον εαυτό σου από τα πράγματα αυτού του κόσμου βασισμένος πάνω στον Λόγο του Θεού; Πόσοι θα μπορούσαν να απαντήσουν θετικά;


Όχι, τίποτα τέτοιο. «Ομολογώ τον Ιησού. Αυτός είναι ο Σωτήρας μου. Ο δάσκαλος στο Κυριακό Σχολείο μου το είπε.» Ω, ξέρω, όπως ο Λίοναρντ Ράβενχιλ, ένας γνωστός μου πριν πεθάνει, συνήθιζε να λέει: «Κηρύττω σε πολλές Βαπτιστικές εκκλησίες μια φορά.» Κηρύττω σε πολλά μέρη σαν αυτό μια φορά. Θα μπορούσα να σηκωθώ σήμερα εδώ με ένα λεξιλόγιο που θα σας άφηνε εμβρόντητους και να σας κηρύξω πράγματα που θα σας ανέβαζαν ψηλά και θα «πετούσατε» γύρω σ' αυτή την αίθουσα. Θα μπορούσα να σας πω ιστορίες που θα σας έκαναν να γελάσετε και ιστορίες για σκύλους και γιαγιάδες που θα σας έκαναν να κλάψετε, αλλά σας αγαπώ τόσο πολύ για να το κάνω αυτό. Ξέρω. ξέρω επειδή ο Λόγος του Θεού είναι αληθινός, και υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι είναι σωσμένοι και δεν είναι πλέον σωσμένοι. Δεν είναι.


Ξέρω ότι υπάρχουν μερικοί από σας που κοιτάτε τριγύρω και σκέφτεστε: «Λοιπόν, εγώ είμαι σωσμένο. Εννοώ ότι φαίνομαι, μοιάζω όπως όλοι οι άλλοι μέσα στην ομάδα νεολαίας.» Τι σε κάνει να νομίζεις ότι η ομάδα νεολαίας που είσαι είναι σωσμένη; «Λοιπόν, είμαι σαν τους γονείς» ή «Είμαι όπως οι ενήλικες στην εκκλησία μου ή ο διάκονος ή ο ποιμένας.» Τι σημασία έχει αυτό; Δεν θα κριθείς σύμφωνα με αυτούς την ημέρα του ερχομού Του. Η ερώτησή μου για σένα, αγαπητέ μου, η ερώτησή μου για σένα, μικρό μου παιδί, (εννοώ ότι θα μπορούσατε να είστε παιδιά μου και προσεύχομαι μια μέρα όταν το μικρό μου αγόρι μεγαλώσει να γίνει κήρυκας που θα σταθεί ενώπιόν Του και θα πει: «Φτάνει πια!»).


washer06Ας το πάρουμε ζεστά. Τι λέει ο Λόγος του Θεού; Πώς στέκεται η ζωή σου ενώπιον αυτής της φωτιάς που κατακαίει που είναι η αγιοσύνη του Θεού εκείνη την τελική μέρα; Αγαπητοί μου, πολύτιμο μικρό κορίτσι, αγαπητέ μου, πολύτιμε νεαρέ, εκείνη την τελική μέρα θα αποδειχθεί αληθινή η ομολογία σου; Είσαι σωσμένος; Και δεν μιλάω για το: «Λοιπόν, νομίζω πως είμαι σωσμένος.» Ξέρεις, υπάρχει μία οδός που φαίνεται δίκαια στον άνθρωπο, αλλά οδηγεί στον θάνατο.
«Λοιπόν, αισθάνομαι μέσα στα κατάβαθα της καρδιάς μου ότι είμαι σωσμένος.» Λοιπόν, θέλω να σας κάνω μια ερώτηση. Έχετε διαβάσει ποτέ ότι η καρδιά είναι απατηλή και σφόδρα διεφθαρμένη και ποιος δύναται να τη γνωρίζει; Δεν πρέπει να πας στη μαρτυρία της Γραφής;
«Λοιπόν, γνωρίζω ότι είμαι σωσμένος επειδή η μαμά μου, ο μπαμπάς μου, ο ποιμένας μου, όλοι οι υπόλοιποι μου είπαν ότι έχω σωθεί.» Λοιπόν, σας λέω το εξής. Τι λέει ο Λόγος του Θεού;


Μιλάμε πολύ ότι πρέπει να γίνουμε ριζοσπαστικοί Χριστιανοί. Οι ριζοσπαστικοί Χριστιανοί δεν είναι εκείνοι που πηδούν στις συναυλίες. Οι ριζοσπαστικοί Χριστιανοί δεν είναι οι άνθρωποι που φορούν χριστιανικά μπλουζάκια. Οι ριζοσπαστικοί Χριστιανοί είναι εκείνοι που φέρουν τον καρπό του Αγίου Πνεύματος. Οι ριζοσπαστικοί Χριστιανοί είναι εκείνοι που σέβονται και τιμούν τους γονείς τους ακόμα κι όταν αισθάνονται ότι οι γονείς είναι λάθος. Οι ριζοσπαστικοί Χριστιανοί είναι εκείνοι που δεν. Ακούστε με τώρα. Αυτό θα σας κάνει έξαλλους και μιλάω σε αγόρια και κορίτσια. Οι ριζοσπαστικοί Χριστιανοί δεν είναι εκείνοι που ντύνονται αισθησιακά για να δείξουν τα σώματά τους. Αν το ντύσιμό σου είναι ένα πλαίσιο για το πρόσωπό σου, ο Θεός ευαρεστείται με το ντύσιμό σου. Αν το ντύσιμό σου είναι ένα πλαίσιο για το σώμα σου, είναι αισθησιακό και ο Θεός μισεί αυτό που κάνεις. Όλοι θέλουν να μιλούν για τον προφήτη, αλλά κανένας δεν θέλει να τον ακούει.


Μιλάω για τον Χριστιανισμό. Έχω ξοδέψει τη ζωή μου στις ζούγκλες. Έχω ξοδέψει τη ζωή μου παγωμένος πάνω στα βουνά των Άνδεων. Έχω δει ανθρώπους να πεθαίνουν. Ένα μικρό αγόρι, ο Άντριου Μάιμαν, οι Μουσουλμάνοι τον πυροβόλησαν πέντε φορές στο στομάχι και τον παράτησαν πάνω σ' ένα πεζοδρόμιο απλά επειδή φώναξε: «Φοβάμαι τόσο, αλλά δεν μπορώ να αρνηθώ τον Ιησού Χριστό. Σας παρακαλώ, μη με σκοτώσετε, αλλά δεν θα Τον αρνηθώ.» Και πέθανε σε μια λίμνη αίματος. Κι εσείς μιλάτε πως είστε ριζοσπαστικοί Χριστιανοί επειδή φοράτε ένα μπλουζάκι, επειδή πηγαίνετε σε ένα συνέδριο. Μιλάω για αγιασμό. Μιλάω για θεοσέβεια.


Εύχομαι. Ξέρετε ποια θα ήταν η κίνηση του Θεού σ' αυτό τον χώρο; Αν όλοι σας ερχόσασταν κάτω από τον έλεγχο, αν εγώ ο ίδιο ερχόμουν κάτω από τον έλεγχο του Αγίου Πνεύματος, πέφταμε κάτω κατά πρόσωπο και κλαίγαμε επειδή βλέπουμε τα πράγματα που ο Θεός μισεί, επειδή φοράμε τα πράγματα που ο Θεός μισεί, επειδή πράττουμε όπως ο κόσμος, μοιάζουμε όπως ο κόσμος, μυρίζουμε όπως ο κόσμος, επειδή κάνουμε τα ίδια πράγματα και δεν γνωρίζουμε ότι κάνουμε αυτά τα πράγματα, επειδή δεν γνωρίζουμε τον Λόγο του Θεού. Επειδή, παρόλο που ισχυριζόμαστε ως εκκλησία ότι η Γραφή είναι ο αλάνθαστος Λόγος του Θεού, βασικά το μόνο που παίρνουμε είναι εικόνες και μικρές αλλόκοτες ιστορίες. Ω μακάρι ο Θεός να ζεστάνει αυτό το μέρος ώστε να αποστρέψουμε από την αμαρτία μας, ώστε να αποκηρύξουμε τα πράγματα που δεν ευαρεστούν τον Θεό κι έπειτα να τρέχαμε σ' Εκείνον, να Τον απολαμβάναμε και να Τον αγαπούσαμε.


Ω, να σήκωνε ο Θεός ιεραποστόλους. Δεν εύχομαι τα ίδια πράγματα που οι γονείς σας θέλουν για σας. Θέλουν για σας ασφάλεια και σιγουριά και όμορφα σπίτια. Θέλουν για σας αυτοκίνητα και σεβασμό. Θέλω για σας το ίδιο πράγμα που θέλω για τον γιο μου, να πάρει μία μέρα τη σημαία, τη σημαία του Ιησού Χριστού και να την τοποθετήσει πάνω σε ένα λόγο, όπου κανένας άλλος δεν έχει θέσει ποτέ σημαία και να φωνάξει: «Ο Ιησούς Χριστός είναι Κύριος», ακόμα κι αν του κοστίσει τη ζωή του. Ω, όταν γίνει 18 χρονών, αν μου πει το ίδιο πράγμα που εγώ είπα όταν ήμουν νέος: «θα πάω στα βουνά. Θα πάω στη ζούγκλα.» Κι εκείνοι είπαν: «Δεν μπορείς να πας εκεί. Είσαι τρελός. Είναι πόλεμος. Θα πεθάνεις.» Εγώ θα πάω. Όταν αυτό το μικρό αγόρι βάλει αυτό το σακίδιο στην πλάτη, εγώ θα προσευχηθώ γι' αυτόν και θα πω: «Πήγαινε! Ο Θεός να είναι μαζί σου και αν πεθάνεις, γιε μου, θα σε δω εκεί και θα τιμήσω τον θάνατό σου.»


Ω Θεέ μου, ας προσευχηθούμε, ας προσευχηθούμε.
«Ω Θεέ μου, δεν νοιάζομαι για τη φήμη. Δεν νοιάζομαι για το τι νομίζουν οι άνθρωποι. Θέλω Εσύ να τιμηθείς. Θέλω αυτοί οι νέοι άνθρωποι να σωθούν. Θέλω εκείνοι που είναι σωσμένοι να σταματήσουν να κοιτάζουν ολόγυρα σε ένα κουλτουριάρικο Χριστιανισμό που Εσύ μισείς και θα εξεμέσεις εκ του στόματός Σου και να κοιτάξουν τον Λόγο του Θεού και να πουν: «Θ' ακολουθήσω τον Ιησού.»


Ω Θεέ μου, προσεύχομαι για τους εργάτες και τους ποιμένες της νεολαίας και προσεύχομαι να τους γεμίσεις με το πνεύμα της σοφίας και την αγάπη και παρρησία και διάκριση. Και αγαπημένε Θεέ, με όποιο κόστος προσεύχομαι να εγείρεις ιεραποστόλους. Δεν μπορώ να βοηθήσω, αλλά κοιτάζω αυτά τα παιδιά και σκέφτομαι το δικό μου μικρό αγόρι. Ω Θεέ, να σώσεις τον Ίαν και να τον σηκώσεις και να τον στείλεις στο χειρότερο μέρος της μάχης. Ω αγαπημένε Θεέ, σήκωσε ιεραποστόλους εδώ. Σήκωσε ιεραποστόλους. Σήκωσε κήρυκες και ποιμένες και διδασκάλους και ευαγγελιστές που να γνωρίζουν τον Λόγο του Θεού. Ω Θεέ, εργάσου σ' αυτό το μέρος, Σε παρακαλώ, εργάσου σ' αυτό το μέρος, αγαπημένε μου Θεέ. Παρακαλώ, Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ.


Τώρα με όλα τα κεφάλια σκυμμένα, υπάρχει κάποιος εδώ απόψε που θα έλεγε: «Αδελφέ Πωλ, ζούσα ένα ψέμα. Ισχυρίζομαι ότι είμαι Χριστιανός, αλλά αγαπώ τον κόσμο και φαίνομαι όπως ο κόσμος και μυρίζω όπως αυτός και μισώ τον εαυτό μου γι' αυτό, και, αδελφέ Πωλ, είμαι τόσο κουρασμένος μ' αυτόν τον Χριστιανισμό που ζω. Τον σιχαίνομαι. Τον σιχαίνομαι. Θέλω να σωθώ. Θέλω να σωθώ.» Θέλω να σηκωθείτε. «Αδελφέ Πωλ, θέλω να σωθώ.» Αμήν. Υπάρχει κανείς άλλος; Αμήν. Αμήν.


Σε ένα λεπτό θα κάνουμε μια πρόσκληση. Εσείς που σηκωθήκατε όρθιοι, θα έρθω εδώ κάτω και θέλω να με συναντήσετε. Θέλω να σας μιλήσω. Τώρα μπορείτε να καθίσετε. Σας ευχαριστώ.
Τώρα θέλω να μιλήσω σε σας που ισχυρίζεστε ότι είστε Χριστιανοί. Τιμά η ζωή σας τον Ιησού Χριστό; Ψάχνετε στον Λόγο του Θεού να ανακαλύψετε πώς πρέπει να ζείτε; Προσεύχομαι με όλη μου την καρδιά για το μόνο πράγμα που θα σώσει την εκκλησία στην Αμερική. Υπάρχουν μόνο δύο πιθανότητες. Η μία είναι η ολοκληρωτική αναμόρφωση στον κήρυγμά μας και στη μελέτη του Λόγου του Θεού και το άλλο είναι άγριος, τρομακτικός διωγμός. Αυτό είναι το μόνο πράγμα που θα σώσει την εκκλησία στην Αμερική. Ω, προσεύχομαι, προσεύχομαι να επιστρέψετε στον Λόγο. Προσεύχομαι, άκουσε με, νεαρέ. Πρέπει να ξέρεις. Πρέπει να πεις: «Εντάξει, πώς πρέπει να ζω όσον αφορά τους γονείς μου;» Πήγαινε στον Λόγο, ανακάλυψέ το, υπάκουσέ το. «Πώς πρέπει να ντύνομαι;» Πήγαινε στον Λόγο, ανακάλυψέ το, υπάκουσέ το. «Πώς πρέπει να μιλάω;» «Τι πρέπει να ακούω;» Φέρε κάθε σκέψη, λέξη, και πράξη στην υποταγή του Ιησού Χριστού.


Τώρα, δεν πρόκειται να σας ζητήσω να σηκωθείτε επειδή κουράζομαι από ανθρώπους που έρχονται μπροστά και κάνουν εκείνες τις αφιερώσεις και εκείνες οι αφιερώσεις διαρκούν δύο λεπτά. Δεν είμαι εδώ για να γράψω στο περιοδικό μου ότι μεγάλο πλήθος ήρθε μπροστά. Θέλω να πάτε σπίτι και θέλω να ζήσετε για τον Ιησού Χριστό με όλη σας την καρδιά. Αν όμως χρειάζεστε συμβουλή, πείτε: «Άδελφέ Πωλ, θέλω να ζήσω για τον Ιησού Χριστό. Δεν ξέρω πως. Δεν ξέρω πως.» Σε ένα λεπτό θα κάνουμε πρόσκληση και θέλω να έρθετε μπροστά, όχι να κάνετε αφιέρωση. Θέλεις να κάνεις αφιέρωση, κάνε την εκεί που κάθεσαι. Αν χρειάζεται να το πεις κάπου, πήγαινε πες το στον ποιμένα σου. Πήγαινε πες το στον εργάτη της νεολαίας που είναι υπεύθυνος για σένα και ξέρεις κάτι, θα δούμε αν αυτή η αφιέρωση διαρκέσει. Ξέρεις πώς; Θα γνωρίζουμε αν είναι από τον Θεό, επειδή θα κρατήσει.


Θέλω να πω κάτι για σας που βρίσκεστε εδώ αυτή τη στιγμή. Αν πήρατε απόφαση να ακολουθήσετε τον Ιησού Χριστό, αν πήρατε απόφαση να σωθείτε αυτές τις τελευταίες δύο μέρες, θέλω να σας πω κάτι. Αν ήταν ειλικρινές, θα διαρκέσει. Αν μετά από μερικές βδομάδες επιστρέψετε στον κόσμο, ζείτε όπως ο κόσμος, πράττετε όπως ο κόσμος, θέλω να ξέρετε κάτι. Δεν πήρατε τίποτα εδώ αυτό το σαββατοκύριακο. Πήρατε συναίσθημα, αυτό μόνο. Αν πράγματι πήρατε κάτι από τον Κύριο, θέλω να ξέρετε κάτι. Θα διαρκέσει. Ακόμα κι αν προσπαθήσετε να απομακρυνθείτε απ' αυτό, δεν θα μπορέσετε να το κάνετε. Δεν θα μπορέσετε να το κάνετε. Ω, σας αγαπώ τόσο πολύ!  Ω, σας αγαπώ τόσο πολύ!


Θα ήθελα να σας ζητήσω να σηκωθούμε όλοι όρθιοι. Αν χρειάζεστε συμβουλή για μία απόφαση που έχετε πάρει, αλλά δεν είναι ξεκάθαρη, θέλω να έρθετε μπροστά. Κι εγώ θα έρθω εδώ κάτω αμέσως. Εσείς που σηκωθήκατε όρθιοι, υπήρχαν πολλοί από σας εκεί που είπαν: «Πρέπει να γνωρίσω τον Ιησού Χρισστό.» Θέλω να έρθετε εδώ κάτω τώρα αμέσως και θέλω να σας συναντήσω και θέλω να πάμε εδώ πίσω μαζί με κάποιους άλλους συμβουλάτορες και θέλω να σας μιλήσω. Και θέλω να σας πω κάτι, όχι μια κουβεντούλα 5 λεπτών ή 10 λεπτών. Θα μείνουμε όλη νύχτα αν χρειαστεί, όλη τη νύχτα. Ο Θεός σας αγαπά.

Ο Θεός σας αγαπά. Θα ήθελα να προσευχηθώ για σας.
Αγαπημένε Θεέ, Σε παρακαλώ, Κύριε, υπάρχει τόσο μεγάλη κινητικότητα. Χθες βράδυ, Κύριε, δεν ξέρω πόσο απ' αυτό ήταν πραγματικό, και ξέρω ότι είδα ανθρώπους χθες βράδυ να κλαίνε. Είδα ανθρώπους να προσπαθούν να κάνουν αφιερώσεις και πιστεύω ότι πολλά απ' αυτά που συνέβησαν χθες βράδυ ήταν από Σένα. Είδα αυτό το πρωί ένα νεαρό να κηρύττει, Πατέρα, να δίνει την ομολογία του και είδα πραγματική εργασία του Αγίου Πνεύματος. Δεν ξέρω πόσες απ' όλες τις αποφάσεις ήταν πραγματικές, αλλά αληθινά πράγματα συνέβησαν.

Προσεύχομαι αυτή τη στιγμή, Πατέρα, δεν ξέρω πόσο απ' αυτό είναι πραγματικό. Μόνο ο χρόνος και η αιωνιότητα θα το δείξουν αυτό. Όμως, ω, αγαπημένε Θεέ, Σε παρακαλώ, Σε παρακαλώ, στο όνομα του Ιησού.

Αμήν.


 

Ο Paul Washer είναι ιεραπόστολος. Ο αδελφός Πωλ, όπως τον φωνάζουν οι φίλοι του, αλλά και ο ίδιος αποκαλεί τον εαυτό του δέχτηκε τον Κύριο στη ζωή του όταν φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν. Μόλις αποφοίτησε, πήγε σε Βιβλικό Κολλέγιο. Όταν τελείωσε το κολλέγιο, πήγε στο Περού, όπου υπηρέτησε για 10 χρόνια ως ιεραπόστολος. Ήταν τότε που ίδρυσε τη διακονία με το όνομα «HeartCryMissionarySociety» για να βοηθήσει να ιδρυθούν εκκλησίες στο Περού. Η διακονία του έχει εξαπλωθεί πέρα από το Περού, στην Αφρική, την Ασία, τη Μέση Ανατολή και την ανατολική Ευρώπη. Είναι γνωστός για τα φλογερά, γεμάτα έλεγχο κηρύγματά του.

 

Προσθεστε σχολιο


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σκέψεις & Προσευχή..

Video..

Υπάρχουν υπότιτλοι στα ελληνικά στο βίντεο...
Οι Λίγοι...
ΕΣΕΙΣ ?Διαβάστε άρθρα John Piper - Leonard Ravenhil - Paul Washer - Tim Conway - Charles Leiter.

Άρθρα σε μια σύντομη ματιά..

Σύνδεση

Συνδεθείτε και σχολιάστε άρθρα και γεγονότα..Ανάγνωση Γραφής (Αγγλικά)

Δευτέρα
Amos 4:1-6:14
Τρίτη
Amos 7:1-9:15
Τετάρτη
Πέμπτη
Jonah 1:1-4:11
Παρασκευή
Σάββατο
Κυριακή
Nahum 1:1-3:19
Every Day in the Word
www.esv.org