• Wide screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default
  • style1
  • style2
  • style3

ΕΞΕΤΑΖΕΤΕ ΕΑΥΤΟΥΣ (2) Εκτύπωση E-mail
Paul Washer

ΕΞΕΤΑΖΕΤΕ ΕΑΥΤΟΥΣ (2) 
Από τον Paul Washer 

Το επόμενο τεστ. Εδάφιο 9-11, κεφάλαιο 2: «Εκείνος που λέει ότι είναι μέσα στο φως, αλλά μισεί τον αδελφό του, είναι μέχρι τώρα μέσα στο σκοτάδι. Εκείνος που αγαπάει τον αδελφό του μένει μέσα στο φως, και σκάνδαλο σ' αυτόν δεν υπάρχει. Εκείνος, όμως, που μισεί τον αδελφό του είναι μέσα στο σκοτάδι και περπατάει μέσα στο σκοτάδι, και δεν ξέρει πού πηγαίνει, επειδή το σκοτάδι έχει τυφλώσει τα μάτια του.»


washer14Τώρα "αδελφό" δεν εννοεί τον φτωχό, παρόλο που πρέπει να αγαπάμε τους φτωχούς. Δεν αναφέρεται σε κάποιον μιας άλλης φυλής. Πάντα τη θεωρούσα αυτή λίγο ανόητη δήλωση, επειδή δεν υπάρχουν περισσότερες από μία φυλές, φίλοι μου. Ονομάζονται άνθρωποι. Εκτός κι αν έχεις κανέναν Αρειανό κρυμμένο μέσα στην τσέπη σου, κάπου. Αλλιώς υπάρχει μόνο μία φυλή. Πρέπει να αγαπάμε τους ανθρώπους όλων των διαφορετικών χρωμάτων και πολιτισμών και όλα αυτά. Το ξέρουμε αυτό. Αλλά δεν εννοεί αυτό εδώ.
 

Όταν λέει «αδελφό» μιλάει για πιστούς. Αν λες ότι γνωρίζεις τον Θεό κι ακόμα δεν αγαπάς άλλους πιστούς με έναν πραγματικό και πρακτικό τρόπο και επιθυμείς τη συναναστροφή μαζί τους, είσαι χαμένος. Τώρα, ας σας δώσω ένα παράδειγμα. Θυμάστε όταν ο Ιησούς είπε: «Ήμουν στη φυλακή, δεν με επισκεφτήκατε. Πεινούσα. Δεν με ταΐσατε. Ήμουν γυμνός. Δεν με ντύσατε.» Και οι άνθρωποι που έχουν διακονίες στις φυλακές θα χρησιμοποιούν πάντα αυτό το εδάφιο για να πουν: «Πρέπει να πηγαίνουμε στις φυλακές.» Λοιπόν, πρέπει να πηγαίνουμε στις φυλακές, αλλά αυτό το εδάφιο δεν έχει πραγματικά να κάνει τίποτα με αυτό, εκτός κι αν βρίσκονται Χριστιανοί εκεί μέσα.
 

Αυτό που σημαίνει αυτό το εδάφιο, το έμαθα πολύ καλά στο Περού και σε άλλες τριτοκοσμικές χώρες. Σε μερικές τριτοκοσμικές χώρες, φίλε μου, άκουσέ με, σε πετάνε στη φυλακή και θα πεθάνεις από την πείνα αν κάποιος απ' έξω δεν σου φέρνει φαγητό κάθε μέρα. Θα πεθάνεις. Δεν σου παρέχουν φαγητό. Θα πεθάνεις. Ας πούμε τώρα ότι κάποιος μπαίνει φυλακή, όχι επειδή είναι φονιάς ή κλέφτης, αλλά τον ρίχνουν στη φυλακή την εποχή των αποστόλων επειδή ήταν Χριστιανός. Τους κλείδωναν εκεί μέσα. Και τώρα θα πεθάνουν από την πείνα, αν κάποιος άλλος δεν τους φέρει φαγητό. Τώρα παρουσιάζεται ένα πρόβλημα επειδή οι αρχές γνωρίζουν ότι όποιος φέρει σ' αυτό το άτομο φαγητό, πρέπει να είναι Χριστιανός. Κι έτσι αυτός που πηγαίνει να του φέρει φαγητό βρίσκεται στον κίνδυνο να τον ρίξουν κι αυτόν στη φυλακή. Γι' αυτό το πράγμα μιλάει ο Ιησούς, για μία αγάπη τόσο μεγάλη που θα ριψοκινδύνευες την ίδια σου τη ζωή για να φροντίσεις άλλους αδελφούς και αδελφές εν Χριστώ.


Ακούστε με τώρα. Σ' αρέσει να είσαι με ανθρώπους που αγαπούν και συζητάνε και λατρεύουν και υπηρετούν τον Θεό; Ή να είσαι με ανθρώπους που δεν έχουν να κάνουν τίποτα με Θεό; Διότι εξωτερικεύεις αυτό που είσαι. Όπως σας είπα, μεγάλωσα σε αγρόκτημα. Δεν βλέπεις εκεί τα κοτόπουλα να περνούν καλά με τα γουρούνια. Τα κοτόπουλα ταιριάζουν με τα κοτόπουλα. Τα γουρούνια κάνουν τα δικά τους. Είναι η φύση τους. Λες: «Λοιπόν, είμαι πιστός, αλλά, άνθρωπε, όλοι οι φίλοι μου, ξέρεις, είναι...» Ναι, ξέρω. Είναι χαμένοι.
  Αγαπάς άλλους Χριστιανούς; "Λοιπόν, εγώ, ξέρεις, εγώ, εγώ έρχομαι στην εκκλησία."
 

Μεγάλη κουβέντα. Ο διάβολος έρχεται στην εκκλησία. Τι κάνεις όταν έρχεσαι εδώ; Τι κάνεις έξω απ' αυτήν; Επειδή η εκκλησία δεν είναι αυτή η σκηνή. Δεν είναι εκείνο το κτίριο, είναι οι άνθρωποι. Πόσους ανθρώπους υπηρετείς; Με πόσους Χριστιανούς διαβάζεις μαζί τη Βίβλο; Με πόσους Χριστιανούς προσεύχεσαι; Πόσους Χριστιανούς αγαπάς; Πόσους...
 

Έχω ένα αγαπημένο φίλο στην εκκλησία μου πίσω στον τόπο μου και ξέρεις, ότι βρίσκομαι εδώ στο Τέξας για λίγο. Υιοθέτησε τη μητέρα μου. Καθαρίζει το σπίτι της. Κουρεύει το χορτάρι στην αυλή της. Κάνει ένα σωρό πράγματα. Γιατί; Αυτή είναι πιστή κι επειδή είναι το θέλημα του Θεού. Ο γιος της στάλθηκε στο Τέξας κι έτσι αναλαμβάνει αυτός. Αυτό εννοώ. Αυτό εννοώ.
 

Έχω αντικαταστήσει και τους δύο γοφούς μου επειδή τα κόκαλά μου καταστράφηκαν. Ξέρετε, πώς αντικαταστάθηκαν; Ήμουν ιεραπόστολος. Δεν είχα δεκάρα. Πώς θα έπαιρνα τα μοσχεύματα; Πώς θα έκανα εγχείρηση; Ένας άνθρωπος από το Όστιν του Τέξας, ο Στιβεν Γουίτλοκ ο 3ος, ένας νεαρός 32 ετών, μα εξαίρετος άνθρωπος. Μια μέρα πηγαίνει στην τάξη του Κυριακού Σχολείου στην εκκλησία εκεί στο Όστιν του Τέξας. Ακούει ανθρώπους να προσεύχοναι για έναν ιεραπόστολο που με το ζόρι μπορεί να περπατήσει στα βουνά των Άνδεων.
 

Πάει και λέει: «Δώστε μου το όνομά του.» Μου τηλεφώνησε. Μου είπε: «Έλα. Έλα στο Όστιν. Εγώ θα τακτοποιήσω το εισιτήριο. Εγώ θα τακτοποιήσω τους γιατρούς. Εγώ θα τα τακτοποιήσω όλα. Οι γοφοί σου είναι φροντισμένοι.» Για τέτοιο πράγμα μιλάω. Μια φορά περπατούσα μέσα στις ζούγκλες, ψηλές ζούγκλες, στο Ντεπαρτμέντο Αμαζόνας στο Περού κατά τη διάρκεια του πολέμου με τον Σεντέρο Λουμινόζο. Βρισκόμασταν σε ένα μέρος όπου ο στρατός δεν θα πήγαινε και χαθήκαμε, εγώ κι ένας άλλος αδελφός. Και ταξιδεύαμε μέσα στη νύχτα στο σκοτάδι. Είχαμε λαθραία φτάσει εκεί μέσα σε καρότσες με σιτηρά και πηγαίναμε να κηρύξουμε σ' εκείνο το μέρος επειδή εκεί οι πιστοί ήταν πολύ καταπιεσμένοι και διασκορπισμένοι και δεν ήξεραν τι να κάνουν και όλοι τους κορόιδευαν. Ξέραμε ότι έπρεπε να πάμε εκεί πέρα.
 

Έτσι χαθήκαμε και περπατούσαμε μέσα στη ζούγκλα και τελικά φτάσαμε σ' αυτό το χωριό. Περπατούσαμε εκεί. Δεν ξέραμε πού να πάμε. Δεν ξέραμε πού να περάσουμε τη νύχτα. Ξέραμε ότι οι τρομοκράτες μπορεί να βρίσκονται παντού. Ξέραμε ότι θα ήμασταν νεκροί και ο Πάκο πλησίασε ένα άτομο στο δρόμο, σχεδόν μεσάνυχτα και του λέει: «A Hermanos por aca» (Υπάρχουν Χριστιανοί εδώ;) και κάποιος είπε: «Εκείνη η γριά εκεί πέρα». Χτυπάμε την πόρτα και είπα: «Soy pastor.»
 

Μας αρπάζει και τους δυο, μας τραβάει μέσα, κλείνει την πόρτα πίσω της, μας βάζει να καθίσουμε στο πάτωμα, πάει έξω, σφάζει ένα κοτόπουλο, τηγανίζει λίγο γιούκα, ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Μας ταΐζει. Μας φροντίζει. Μας φιλοξενεί. Θα μπορούσε να μπλέξει; Ναι, θα μπορούσε.
 

Κι έπειτα λες: «Ω, είμαι Χριστιανός επειδή πηγαίνω στην εκκλησία.» Θα πρέπει να μου κάνεις πλάκα. Αυτή είναι η αγάπη γιαwasher02 σένα; Χρειάζεσαι έναν νέο ορισμό.
  Λες: «Αδελφέ Πωλ, χρησιμοποιείς σάτιρα.» Διάβασε τους προφήτες. Έκαναν το ίδιο. Λίγος απ' τον Χριστιανισμό που υπάρχει στην Αμερική αξίζει ν' αστειευτείς μαζί του και πρέπει να εκτεθεί. Αγαπάς τον λαό του Θεού; Ξέρεις με ποιον είσαι; Κάποιος με ρώτησε: «Πώς ήξερες...;» (συχνά με ρωτούν νεαρά άτομα) «Πώς ήξερες ότι η Κάρο, η γυναίκα σου, ήταν αυτή η γυναίκα για σένα;»
Είπα: «Πραγματικά εύκολα. Ήθελα να είμαι μαζί της.»
«Πώς ήξερες ότι την αγαπούσες;»
«Απλά ήθελα να είμαι μαζί της.»
  Πώς ξέρεις ότι τους αγαπάς; Θέλεις απλά να είσαι μαζί τους και να μιλάς για τον Ιησού. Να μιλάς για τον Ιησού. Αγαπάς;
 

Τώρα, ας προχωρήσουμε. Υπάρχουν πολλά περισσότερα εδώ, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε. Θέλω να μπούμε σε ένα άλλο τεστ. Κεφ.2/β':15: «Μη αγαπάτε τον κόσμο, ούτε αυτά που υπάρχουν μέσα στον κόσμο. Αν κάποιος αγαπάει τον κόσμο, η αγάπη του Πατέρα δεν υπάρχει μέσα σ' αυτόν.»
 

Τι είναι ο κόσμος; Οτιδήποτε μέσα σ' αυτή την πεσμένη γενιά που διαψεύδει τις ιδιότητες και το θέλημα του Θεού. Οτιδήποτε που δεν προέρχεται από τον Θεό και δεν επιστρέφει στον Θεό με λατρεία. Αυτός είναι ο κόσμος. Λες: «Λοιπόν, μ' αρέσει η κοσμική μουσική.» Θα ήθελα να μοιραστώ κάτι μαζί σας. Δεν με νοιάζει.

Δεν πάω εκεί. Αυτό σκοπεύω να σας πω. Δεν με νοιάζει αν είναι κοσμική ή χριστιανική. Η ερώτησή μου είναι: Τι λέγεται μέσα σ' εκείνα τα λόγια; Διότι αν αυτό που λέγεται σ' εκείνα τα λόγια έρχεται σε αντιπαράθεση με το θέλημα του Θεού, παραβιάζεις το θέλημά Του και σου αρέσει.


  Και οι ενήλικες που βρίσκονται εδώ πιθανόν να πουν: «Αμήν.» Εντάξει, ας μιλήσουμε για την τηλεόρασή σας. Παρακολουθείτε πράγματα. Περιμένετε ο Θεός να κινηθεί; Σας αρέσουν αυτά. Σας αρέσουν τα αστεία τους, τα τολμηρά τους ανέκδοτα, το χιούμορ τους. Ανακαλύπτεις τον εαυτό σου να γελά με την πονηρία. Κι έπειτα θέλεις ο Θεός να κινηθεί στην οικογένειά σου και να κινηθεί στη ζωή σου. Αγαπάς τον κόσμο; Αγαπημένοι μου φίλοι, χτες ήμουν 9 ετών. Σήμερα είμαι 43. Αύριο θα είμαι 90. Η ζωή είναι ατμός. Φεύγει βιαστικά. Τα πάντα θα πεθάνουν. Όλα θα σβήσουν. Πρέπει να αγαπήσουμε τα πράγματα του Θεού, τα πράγματα που είναι αιώνια κι ένα από τα σημεία ενός Χριστιανού είναι ότι δεν παγιδεύεται ή υποδουλώνεται στα πράγματα του παρόντος πονηρού αιώνα, αλλά είναι ελεύθερος να δει τον Χριστό στη δόξα Του και να Τον ακολουθήσει και να προσκολληθεί δυναμικά πάνω Του. Στον Χριστό!
 

Κήρυττα σ' ένα πανεπιστήμιο πριν ενάμιση χρόνο και παρατήρησα ότι όλοι κάθονταν κι αυτό ήταν μόλις δύο λεπτά πριν ξεκινήσουμε. Εντελώς ξαφνικά από μία πλαϊνή πόρτα της αίθουσας, περίπου μια ομάδα από 30, 40 όμορφα κορίτσια μπήκαν και περνώντας μπροστά από όλους πήγαν και κάθισαν στα μπροστινά καθίσματα. Εννοώ ότι ήταν προγραμματισμένο να προβάλλουν αυτό που ήταν. Τις κοίταξα όλες και είπα: «Νεαρές, θα ήθελα να σας δώσω μια μικρή συμβουλή. Μπορώ να δω. Είμαι άντρας. Πολλές από σας είστε πολύ, πολύ, πολύ όμορφες. Μια μέρα όλες σας θα είστε φοβερά, φοβερά άσχημες.»
 

Είναι αλήθεια. Στον άνεμο τα χρήματά σας. Στον άνεμο η ομορφιά σας. Στον άνεμο ο πλούτος σας. Δεν θα μείνει τίποτα. Το μόνο πράγμα που μένει είναι η δόξα του Χριστού. Ο θάνατος είναι μια παρούσα πραγματικότητα. Λες: «Ω, πώς το ξέρεις; Δεν είσαι τόσο γέρος.»
 

Ο αδελφός μου πέθανε. Ο πατέρας μου πέθανε στα χέρια μου. Κήρυξα στην κηδεία της αδελφής μου. Ξέρω για τον θάνατο. Και ξέρω ότι θα μπορούσε να έρθει σε κάποιους από σας πριν τελειώσει το χτύπημα των δακτύλων μου. Λες: «Αδελφέ Πωλ, προσπαθείς να μας τρομάξεις.» Σωστά παρατήρησες.
 

Αγαπάς τον κόσμο; Αγαπάς ν' ακούσεις αυτά τα ίδια πράγματα που κάρφωσαν τον υποτιθέμενο Κύριό σου στο ξύλο; Ξεκόλλησέ το από πάνω σου, άνθρωπε. Γίνε διάολος, δώσε τον εαυτό σου στα δαιμόνια, ζήσε τη ζωή σου, αλλά μην έρχεσαι εδώ να μου λες ότι είσαι πιστός και παίζεις αυτό το παιχνίδι. Θέλεις να χορεύεις με τον διάβολο, μετά να χορεύεις όλη τη νύχτα, αλλά μην έρχεσαι εδώ να χορεύεις με τον Χριστό για ένα λεπτό και μετά να πηγαίνεις εκεί έξω και να μοιράζεσαι την αγάπη σου. Μιλάμε για πιστότητα. Αγαπάς τον κόσμο που κάρφωσε τον Χριστό πάνω σ' ένα ξύλο;
 

Πολλοί από σας, διακηρύσσοντας απλά πίστη στον Χριστό, σταυρώνετε ξανά τον Υιό του Θεού. Πρέπει να αντιληφθείτε κάτι. Αυτό είναι ο Χριστός. Αυτό είναι ο Υιός του Θεού. Αυτό είναι ο Κύριος της δόξης. Δεν είναι εκπληκτικό που έχουμε πιστούς από την Κίνα, πιστούς από τη Βόρεια Νιγηρία που έχουν πεθάνει σαν μάρτυρες, σύρθηκαν μέσα στην έρημο πίσω από καμήλες, κάποιους απ' αυτούς τους έγδαραν ζωντανούς, αλλά δεν αρνήθηκαν τον Ιησού; Κι εδώ είναι όλοι αυτοί οι Αμερικανοί Χριστιανοί που στέκονται πλάι τους, που δεν έβρισκαν το ελάχιστο χώρο μέσα τους ακόμα και για να πάνε την Κυριακή το πρωί στην εκκλησία. Έχει κανείς πρόβλημα μ' αυτό;
 

washer12Έναν άνθρωπο μπορεί να τον γδάρουν ζωντανό και όμως να μην απαρνηθεί τον Χριστό και ο άλλος τον απαρνιέται με το παραμικρό. Κι όμως είναι όλοι αναγεννημένοι; Δεν νομίζω, φίλε μου. Δεν νομίζω. Αγαπάς τον κόσμο; Κοίταξε το εδάφιο 16: «Επειδή, κάθε τι που υπάρχει στον κόσμο: Η επιθυμία της σάρκας και η επιθυμία των ματιών και η αλαζονεία του βίου, δεν είναι από τον Πατέρα, αλλά είναι από τον κόσμο.» Μερικές φορές πάω στους φοιτητές της θεολογικής σχολής, που έχουν όλη τη μεγάλη ιδέα ότι θα βγουν έξω και θα κάνουν κάτι για τον Θεό. Έτσι στέκομαι μπροστά τους και τους λέω: «Εντάξει, θέλω όλοι να εισπνεύσετε.» Όλοι εισπνέουν. Λέω: «Εκπνεύστε.» Εκπνέουν. Λέω: «Θεολογικά, από που προήλθε αυτή η ανάσα;»
Λένε: «Από τον Θεό.»
Λέω: «Εντάξει, δεν μπορείς να αναπνεύσεις από μόνος σου. Τώρα, τι σκοπεύεις να κάνεις για τον Θεό;» Η επιθυμία της σάρκας, η αλαζονεία του σώματος. Βασικά σήμερα ζούμε στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Δεν το βλέπετε; Έχουμε γύρω μας μια αυτοκρατορία της σάρκας και των μυών και της ομορφιάς και των μαλλιών και όλα αυτά θα σαπίσουν στον τάφο. Θα σαπίσουν στον τάφο. Ο πλούτος κι η ελκυστικότητα κι η λάμψη και όλα τα πράγματα που οι άνθρωποι επενδύουν στη ζωή τους, όλα θα σαπίσουν, αλλά αυτός που κάνει το θέλημα του Θεού θα μείνει στον αιώνα.
 

Βλέπω τη ζωή μου τώρα. Είμαι μεσήλικας και αναπολώ μερικές φορές. Σκέφτομαι τι θα ήταν, αν δεν ήμουν Χριστιανός. Ποια θα ήταν η συμπεριφορά μου τώρα; Σκεφτείτε το. Είμαι 43. Οι μέρες της δύναμής μου τελείωσαν. Οι μέρες της ομορφιάς μου τελείωσαν. Οι μέρες των ονείρων για τι πρόκειται να είναι η ζωή μου, τελείωσαν. Τι μου έμεινε; Μόνο να μεγαλώσω, να κουραστώ περισσότερο και να πεθάνω. Κι όμως είμαι εδώ τώρα, Χριστιανός. Τι σημαίνει αυτό; Με τη χάρη του Θεού 22 χρόνια δεν χάθηκαν. Κατά κάποιο ανεπαρκή και μηδαμινό τρόπο, ίσως, αλλά αληθινά, δόθηκα στον Χριστό και τώρα και για τα χρόνια που θα έρθουν.
 

Και ξέρετε κάτι; Είμαι ένα αγόρι του Θεού. Δεν είσαι άντρας του Θεού όταν φτάσεις γύρω στα 65 σου. Βλέπω άντρες του Θεού να ζουν ακόμα κι εκείνους που έχουν φύγει πριν από μένα. Ακούω εκείνους τους ηλικιωμένους των 85 και 90 ετών, που μόλις που στέκονται στον άμβωνα και αρχίζουν να μιλάνε και μόνο δόξα τους περιτριγυρίζει. Και λέω: «Κύριε, αυτό είναι που με περιμένει;»
 

Ακούω για τους αγίους που βρίσκονται στο σημείο να περάσουν στην άλλη όχθη και τα μάτια τους πετούν ανοιχτά και το μόνο που φωνάζουν είναι: «Δόξα, δόξα!» Κύριε, αυτό με περιμένει; Θα είναι καλύτερα. Απλά θα είναι καλύτερα. Λες: «Λοιπόν, το καντήλι σου πάει να σβήσει.» Ναι, το καντήλι μου πάει να σβήσει, μόνο επειδή ο ήλιος αρχίζει να ανατέλλει. Αυτός ο κόσμος παρέρχεται και μπορώ βιβλικά να σας πω ότι αν ζεις γι' Αυτόν, είσαι εντελώς ανόητος. Αλλά εκείνος που κάνει το θέλημα του Θεού μένει στον αιώνα. Και για σας που είστε νέοι, ω, τι όμορφη ευκαιρία τώρα να υπηρετήσετε τον Κύριο. Τώρα να Τον υπηρετήσετε.
 

Πολλοί που καλέστηκαν και χρησιμοποιήθηκαν δυναμικά από τον Θεό, ονομάστηκαν παιδιά μέσα στη Γραφή. Δεν το βλέπετε; Πόσο χρονών ήταν ο Σαμουήλ όταν άρχισε να ακούει τη φωνή του Θεού; Λες: «Ω, πρέπει να περιμένω.» Όχι, δεν πρέπει να περιμένεις. Εκζήτησέ Τον τώρα. Εκζήτησέ Τον επίμονα. Αν Τον εκζητήσεις εντατικά, θα αφεθεί για να Τον βρεις.
Προχωρά στο εδάφιο 19: «Βγήκαν από ανάμεσά μας, αλλά δεν ήσαν από μας. Επειδή, αν ήσαν από μας, θα έμεναν μαζί μας. Αλλά βγήκαν από ανάμεσά μας, για να φανερωθούν ότι όλοι δεν είναι από μας.»


Τώρα αυτό δεν σημαίνει ότι αν κάποιος φύγει από την εκκλησία μας και πάει σε μια άλλη, ότι δεν είναι Χριστιανός. Δεν εννοεί αυτό το πράγμα. Γι' αυτό που μιλάει είναι το εξής. Ο αληθινός Χριστιανός που έχει εισέλθει μέσα στον Βιβλικό ιστορικό Χριστιανισμό και μετά φεύγει, ίσως πηγαίνει σε κάποια καινούρια πράγματα, έναν νέο Χριστιανισμό, καινούριες διδασκαλίες. Είναι μάστιγα. Βρίσκονται παντού. Προσφέρεται κάθε άνεμος, που αφήνει αυτό που είναι γνωστό ως βασικός ιστορικός Χριστιανισμός, για να ακολουθήσει κάποια νέα πράγματα, που έχουν ελάχιστα να κάνουν με τη Βίβλο και τίποτα με τη Βιβλική Ιστορία. Εξέρχονται από μας.

Δεν παραμένουν μέσα στο σώμα. Ή κάποιος που μπαίνει μέσα και ίσως είναι με μια ομάδα, ξέρετε, με την εκκλησία, με την κοινωνία, με το εκκλησίασμα για έξι μήνες ή ένα χρόνο και μετά αποχωρεί και μένει μακριά και δεν πηγαίνει σε άλλη εκκλησία. Τι σημαίνει αυτό; Εξήλθαν από μας. Και τι δείχνει αυτό; Δεν ήταν ποτέ από μας. Επειδή εφόσον είσαι στον Χριστιανισμό, μένεις στον Χριστιανισμό, επειδή Εκείνος που σε έφερε μέσα, σε κρατάει μέσα. Δεν ήταν ο Νώε εκείνος που έκλεισε εκείνη την πόρτα πίσω του σ' εκείνο το πλοίο. Ήταν ο Θεός.


Ακούω τόσους πολλούς ανθρώπους να λένε: «Ω, αν τα κατάφερνα μονάχα να φτάσω στον ουρανό. Θα είμαι σίγουρος. Αν μόνο τα κατάφερνα μέχρι τον ουρανό. Θα είμαι ασφαλής.» Γνωρίζοντάς το αυτό, τότε πού βρισκόταν ο διάβολος όταν έπεσε; Δεν είναι ο ουρανός που θα σε ασφαλίσει, φίλε μου. Είναι το να είσαι εν τω Χριστώ, αυτό που θα σε ασφαλίσει.
 

Προχωράει. Άλλο ένα τεστ στο εδάφιο 22, κεφ. 2: «Ποιος είναι ο ψεύτης, παρά αυτός που αρνείται ότι ο Ιησούς δεν είναι ο Χριστός; Αυτός είναι ο αντίχριστος, αυτός που αρνείται τον Πατέρα και τον Υιό. Καθένας που αρνείται τον Υιό δεν έχει ούτε τον Πατέρα. Εκείνος που ομολογεί τον Υιό, έχει και τον Πατέρα.»
Ο αληθινός Χριστιανός θα περιλαμβάνει την πληρότητα του προσώπου του Ιησού Χριστού. Τώρα, πολλοί από σας λέτε: Ναι, αυτό είναι αλήθεια. Θα πιστεύουν ότι ο Ιησούς είναι ο Θεός εν σαρκί. Ναι, αυτό είναι αλήθεια. Θα πιστεύουν ότι ο Θεός έγινε άνθρωπος και ήταν αληθινός άνθρωπος. Ναι, αυτό είναι αλήθεια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι περιέλαβες την πληρότητα του προσώπου του Χριστού. Αυτό το ανόητο κατασκεύασμα που πλανάται στην Αμερική σήμερα ότι μπορείς να λάβεις τον Ιησού σαν Σωτήρα και όχι Κύριο είναι εντελώς παράλογο. Την πληρότητα του προσώπου Του την πιστεύεις, τη λαμβάνεις, την ενστερνίζεσαι. Όλα αυτά.
 

Ο Ιησούς είναι Σωτήρας. Ο Ιησούς είναι Κύριος. Ο Ιησούς είναι Προφήτης, Ιερέας και Βασιλιάς. Ο Ιησούς είναι ο μόνος προφήτης που περπάτησε ποτέ πάνω στη γη. Ο Ιησούς είναι ο μόνος Βασιλιάς. Ο Ιησούς είναι ο μόνος Ιερέας. Ο Ιησούς είναι ξανά ο μόνος αληθινός σοφός. Να σας ρωτήσω: Το πιστεύετε αυτό; Εντάξει, πόσο πηγαίνεις στον Λόγο Του να βρεις τη σοφία Του; Πιστεύεις ότι είναι Βασιλιάς; Πόσο πηγαίνεις στον Λόγο Του για να βρεις τον νόμο Του; Πιστεύεις ότι είναι προφήτης κι ότι Εκείνος γνωρίζει τις έσχατες μέρες; Τότε, πόσο πηγαίνεις στον Λόγο για να επιφέρεις αυτές τις έσχατες ημέρες μέσα από την υπακοή σου;


  Τώρα τελικά κοίταξε το εδάφιο 29 του κεφ.2: «Εφόσον γνωρίζετε ότι είναι δίκαιος, γνωρίζετε, επίσης, ότι και καθένας που πράττει τη δικαιοσύνη, έχει γεννηθεί απ' αυτόν.» Τώρα, τι είναι δικαιοσύνη; Ό,τι συμμορφώνει. Ό,τι συμμορφώνει στη φύση και τον νόμο του Θεού.


  Πράττεις δικαιοσύνη; Αν έπρεπε να κοιτάξουμε τη ζωή σου, πράττεις τον νόμο του Θεού; Πράττεις τη σοφία του Θεού, τον Λόγο του Θεού, τις αρχές του Θεού; Το κάνεις; Υπάρχει πράξη στη ζωή σου ή απομακρύνεσαι απ' αυτήν; Δεν έχει να κάνει τίποτα με σένα, απολύτως τίποτα με σένα;


  Στο κατά Ματθαίον κεφ.7, ο Ιησούς λέει: «Φεύγετε από Μένα σεις που εργάζεστε την ανομία.» (εδ.23) Αυτές είναι μία από τις πιο τρομακτικές δηλώσεις στη Βίβλο για τον Αμερικανικό Χριστιανισμό επειδή βασικά λέει το εξής: Φεύγετε από Μένα εκείνοι από σας που ισχυρίζεστε ότι είστε μαθητές Μου κι όμως ζήσατε σαν να μη σας έδωσα ποτέ νόμο για να υπακούσετε. Απλά περιέγραψα περισσότερο αυτό που καλείται «η εκκλησία» στην Αμερική σήμερα.
«Είμαι μαθητής.» Ποια είναι η σχέση σου με τον Λόγο Του;
«Τον γνωρίζω.» Ποια είναι η σχέση σου με τον Λόγο Του;


  Ζητάς να γνωρίσεις τη σοφία Του, τις αρχές Του, τις εντολές Του και να τις πράξεις; Είναι μέρος της ζωής σου; Τώρα θαwasher06 ήθελα να σας πω κάτι. Νομίζω ότι ο νομικισμός είναι θάνατος. θα ήθελα να σας πω το εξής. Νομίζω ότι είναι. Νομίζω ότι είναι θάνατος. Αλλά θέλω να σας πω κάτι. Η Γραφή μας λέει τι μπορούμε να νομίζουμε για κάτι και τι δεν μπορούμε να νομίζουμε. Γνωρίζετε αυτές τις εντολές; Και τις πράττετε; Η Βίβλος μας λέει τι πρέπει να προσέξουμε και τι δεν πρέπει να προσέξουμε. Γνωρίζετε αυτές τις εντολές; Νοιάζεστε; Τις πράττετε;
  Η Βίβλος μας λέει - ακούστε με τώρα -  η Βίβλος μας λέει τι να φοράμε και τι να μη φοράμε. Λέτε: «Ωχ, άρχισε πάλι.» Όχι, ακούστε με. Δεν συζητάω να ορίσω κάθε τελευταία λεπτομέρεια και να προσέξω την παραμικρή λεπτομέρεια, ότι δεν πρέπει να το φοράς αυτό. Μας λέει το εξής. Ό,τι φοράς πάνω στο σώμα σου καλύτερα να είναι ευπρεπές. Είναι καλύτερα να είναι κόσμιο και θα έπρεπε να τονίζει την ομορφιά που ο Θεός ήδη σου έχει δώσει. Κοιτάζω τριγύρω σήμερα και βλέπω τι φορούν οι άνθρωποι και μου θυμίζει τις κομμουνιστικές χώρες που κήρυξα αμέσως μετά την απελευθέρωσή τους.


  Ένα πράγμα για την κομμουνιστική χώρα. Οι Κομμουνιστές έρχονται στην Ανατολική Ευρώπη που είναι γεμάτη με όλα εκείνα τα λιθόστρωτα καλντερίμια και τα όμορφα μικρά πέτρινα σπιτάκια και όλα αυτά. Οι Κομμουνιστές έρχονται και τα κατεδαφίζουν όλα, κάνουν οδόστρωμα και αυτά τα άσχημα τούβλα από μπετόν και τους κάνουν όλους... παίρνουν την ομορφιά και την καταστρέφουν. Κοιτάξτε τη μόδα σήμερα. Κοιτάξτε την. Δεν είναι προσαρμοσμένη με το θέλημα του Θεού.

Ο Θεός θέλει ο λαός Του να είναι όμορφος. Είναι ένας Θεός που επίσης συνεπάγεται σεμνότητα και ευπρέπεια. Αλλά θέλει τον λαό Του όμορφο. Τους θέλει γεμάτους ζωή, γεμάτους χρώμα. Τους θέλει να είναι ένας όμορφος λαός, αλλά τι βλέπουμε; Στα γκρίζα, στα μουντά, ντυμένοι στα μαύρα, να κρέμονται κάπως έτσι. Εννοώ, είναι απίστευτο. Κατά κάποιον τρόπο, νομίζω ότι είναι πραγματικά πολύ καλό, επειδή εννοώ ότι, ένας άνθρωπος που δεν είναι πλέον ευσεβής, θα έχει μεγάλο πειρασμό. Τα κορίτσια προσπαθούν να φαίνονται όσο το δυνατόν πιο άσχημα. Το εννοώ. Δεν είναι αυτό που θέλει ο Θεός.
 

Θα χρησιμοποιήσω εδώ μια προσέγγιση αποκατάστασης. Κορίτσια και αγόρια, αφήστε με να σας δώσω κάτι που χρησιμοποιεί η γυναίκα μου και είναι πάρα πολύ καλό. Είναι το εξής. Αν το ντύσιμό σου είναι το πλαίσιο για το πρόσωπό σου, είναι από τον Θεό. Αν το ντύσιμό σου προκαλεί προσοχή στο πρόσωπό σου από όπου πρέπει να λάμπει η δόξα του Θεού, είναι από τον Θεό. Αν το ντύσιμό σου είναι το πλαίσιο για το σώμα σου, είναι αισθησιακό και ο Θεός το μισεί.
 

Τώρα ξέρω ότι είναι κάτι τέτοιες ωραίες ευρύχωρες κατευθυντήριες γραμμές, όμως βρίσκονται εδώ. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να ντυθείς σαν Πουριτανός και να βάλεις αγκράφα στα παπούτσια σου ή κάτι τέτοιο, αλλά αυτές είναι οι κατευθυντήριες γραμμές. Ακριβώς εδώ.
 

Δικαιοσύνη. Και γιατί το λέω αυτό; Επειδή η Βίβλος αγγίζει κάθε τομέα της ζωής μας. Υπάρχει κάτι εκεί μέσα για κάθε περιοχή της ζωής μας κι αυτό που χρειαζόμαστε να κάνουμε είναι να ανακαλύψουμε τι είναι αυτό και να συμμορφώσουμε τη ζωή μας μ' αυτό. Κι εσύ λες: "Ω, τι βάρος." Είσαι χαμένος, επειδή η Βίβλος λέει ότι οι εντολές του Θεού για έναν Χριστιανό δεν είναι βάρος. Είναι χαρά. Είναι χαρά.
 

Εδάφιο 3, κεφάλαιο 3: «Και καθένας που έχει αυτή την ελπίδα επάνω σ' Αυτόν, αγνίζει τον εαυτό του, όπως Εκείνος είναι αγνός.» Τώρα εδώ είναι κάτι χριστιανικό. Θα τα παίξει ο νους σας. Ξέρετε, μας ειπώθηκε να αγνίσουμε τους εαυτούς μας και κάποιοι από σας που είστε πάρα πολύ θεολογικοί, πρέπει να το ακούσετε αυτό. Ο Θεός δεν μας έχει αγιάσει μόνο εν Χριστώ. Μας καλεί να πασχίζουμε, να είμαστε άγιοι. Μας καλεί να αγνίσουμε τους εαυτούς μας. Να σας κάνω μια ερώτηση: Θα μπορούσα να καθίσω μαζί σου αυτή τη στιγμή και να μου πεις (να είμαστε μόνοι) τους τρόπους με τους οποίους εκζητάς να αγνίσεις τον εαυτό σου; Μπορείς;
 

Πηγαίνοντας στους Εβραίους, θα μπορούσες να καθίσεις μαζί μου αυτή τη στιγμή και να το ανοίγαμε και να έλεγα: "Συμμερίσου απλά μαζί μου πώς αυτό επηρεάζει τη ζωή σου." Θα μπορούσες να καθίσεις μαζί μου αυτή τη στιγμή και να μου εξηγήσεις τους τρόπους με τους οποίους αγωνίζεσαι υπέρ του αγιασμού; Βλέπεις; Βλέπεις; Αυτή η Βίβλος δεν είναι ποίηση. Δεν είναι απλά μικρά αποφθέγματα που είναι χαριτωμένα. Είναι η ζωή σου. Είναι η ζωή σου. Όλοι όσοι έχουν αυτή την ελπίδα, αυτήν που ελπίζει σ' Εκείνον... Πώς γνωρίζουμε ότι πραγματικά ελπίζουμε σ' Εκείνον; Eπειδή εκζητάμε να καθαρίσουμε τους εαυτούς μας. Ζητάμε, αγωνιζόμαστε υπέρ του αγιασμού. Αγωνιζόμαστε υπέρ του αγιασμού. Πραγματικά το κάνουμε. Αγωνίζεσαι υπέρ του αγιασμού;
 

washer11Η μητέρα μου - είναι σχεδόν 77 - και μας μεγάλωσε τα περισσότερα παιδιά από μας μόνη της επειδή ο μπαμπάς μου πέθανε. Σκληραγωγημένη γυναίκα. Είναι από την Κροατία. Οι γονείς της ήρθαν από το Ellis Island. Πέρασε από θλίψη. Είναι μια σκληραγωγημένη γυναίκα. Κατάγεται από το Ντητρόιτ. Φαίνεται αυτό. Κάθεται εκεί μερικές φορές, εγώ είμαι εκεί πέρα. Πηγαίνω σπίτι της, περνώ από εκεί πριν πάω στο γραφείο το πρωί, τη βρίσκω πάνω από τον Λόγο. θα την κοιτάξω και θα είναι συντριμμένη. Σώθηκε στα δέκα της χρόνια. Θα με κοιτάξει με δάκρυα στα μάτια της και θα πει: «Είμαι τόσο ανάγια. Κοίτα αυτό το εδάφιο. Ο Θεός μου λέει ότι το στόμα μου, η γλώσσα μου... Χτες βράδυ μίλησα όταν δεν έπρεπε. Πρέπει να πάω πίσω και να ζητήσω από την αδελφή μου να με συγχωρέσει. Πάω.»
«Ω, μαμά.»
 

Λέει: «Μερικές φορές νομίζω ότι δεν είμαι καν σωσμένη.»
  Είπα: «Μαμά, αυτή είναι η απόδειξη ότι είσαι.» Όλα αυτά τα χρόνια που βαδίζεις με τον Χριστό κι ακόμα εκεί, αγωνίζεσαι να είσαι άγια. Ναι, να αναπαύεσαι στο τελειωμένο έργο του Χριστού, ναι, αλλά αγωνιζόμενος να είσαι άγιος, να είσαι δίκαιος. Όλοι που έχουν αυτή την ελπίδα θα το κάνουν αυτό.
 

Τώρα, λέει στο εδάφιο 4: «Καθένας που πράττει την αμαρτία, πράττει και την ανομία, επειδή, η αμαρτία είναι η ανομία.» Τι σημαίνει αυτό; Θα σας πω τι σημαίνει. Προσπαθεί να σου δείξει πόσο τρομερή αμαρτία είναι, επειδή πραγματικά εμείς δεν το καταλαβαίνουμε. Μ' αρέσει αυτό που λέει ο Γουότσον στο βιβλίο του «Το σώμα της θεότητας». Λέει πάντοτε το εξής: «Δεν έχεις αμαρτήσει ενάντια σε έναν υποδεέστερο άρχοντα. Δεν έχεις αμαρτήσει ενάντια σε έναν μικρό δήμαρχο ενός μικρού χωριού. Έχεις αμαρτήσει ενάντια στον Κύριο της δόξας, στον Βασιλιά των βασιλιάδων, τον Κύριο των κυρίων. Δεν ξέρεις τι έχεις κάνει.»
 

Φαντάσου το εξής. Εδώ στέκεται ο Θεός την ημέρα της Δημιουργίας. Κοιτάζει τα αστέρια που θα μπορούσαν να καταπιούν χίλιους από τους ήλιους μας. Τα κοιτάζει και λέει: «Όλα εσείς, αστέρια, μετακινηθείτε σ' αυτό το μέρος και ξεκινήστε να κινείστε σε κύκλο μέσα σ' αυτή την τάξη και να κινείστε ακριβώς όπως σας λέω μέχρι να σας δώσω κάποιο άλλο λόγο.» Και όλοι Τον υπακούν.
  Λέει: «Πλανήτες, μαζευτείτε και να στριφογυρίζετε. Να είστε σ' αυτή τη διάταξη σύμφωνα με την εντολή Μου μέχρι να σας δώσω κάποιο άλλο λόγο.» Κοιτάζει τα βουνά και λέει: «Υψωθείτε!» και Τον υπακούν. Λέει στις κοιλάδες: «Απλωθείτε!» και Τον υπακούν. Κοιτάζει τη θάλασσα και λέει: «Θα φτάσεις μέχρι εδώ» και η θάλασσα υπακούει κι έπειτα κοιτάζει εσένα και σου λέει: «Έλα!» Κι εσύ λες: «Όχι!»
 

Κοίταξε τη φρίκη, την αθλιότητα της αμαρτίας, τη χυδαιότητα, την πορνεία της αμαρτίας. Είναι ένα απαίσιο πράγμα. Δεν είναι κάτι που μπορείς να παίζεις μαζί του. Όπως είπα, είναι ένα θηρίο και περιμένει στην πόρτα κι επιθυμεί να σε έχει. Και όποιος πράττει την αμαρτία, πράττει χωρίς περιστροφές, ανοιχτά, με σφιγμένες τις γροθιές επανάσταση ενάντια στον Κύριο της Δόξας.
 

Τώρα εδώ είναι. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η Βίβλος ήδη μας δίδαξε ότι οι πιστοί θα αμαρτήσουν, αλλά υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε έναν πιστό που αμαρτάνει, εξομολογείται την αμαρτία του και προχωράει στο να είναι πιο άγιος, είναι πειθαρχημένος από τον Κύριο αλλά προχωράει σε μεγαλύτερο αγιασμό και σε κάποιον που απλά και μόνο πράττει αμαρτία σαν ένα συνήθη τρόπο ζωής.
  Εδάφιο 5: «Και γνωρίζετε ότι Εκείνος φανερώθηκε για να σηκώσει τις αμαρτίες μας, και σ' Αυτόν αμαρτία δεν υπάρχει.» Φανερώθηκε για να σηκώσει κάθε αμαρτία που πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν και αγαπούν.
  Εδάφιο 6: «Καθένας ο οποίος μένει σ' Αυτόν, δεν αμαρτάνει. Καθένας που αμαρτάνει δεν Τον είδε ούτε Τον γνώρισε.» Μιλάει ξανά για έναν τρόπο ζωής. Να πράττεις την αμαρτία. (εδάφιο 7) «Παιδάκια, ας μη σας πλανάει κανένας.» Παιδάκια, ενήλικες, σιγουρευτείτε ότι δεν σας πλανάει κανένας. Σιγουρευτείτε ότι κάποιος ποιμένας δεν σας πλανάει, σιγουρευτείτε ότι η μαμά σας δεν σας πλανάει, ο μπαμπάς σας δεν σας πλανάει ή κάποιος καθολικά αποδεκτός σαρκικός Χριστιανός δεν σε πλανάει. Λέει: «Παιδάκια, ας μη σας πλανάει κανένας. Αυτός που πράττει τη δικαιοσύνη είναι δίκαιος, όπως εκείνος είναι δίκαιος. Αυτός που πράττει την αμαρτία είναι από τον διάβολο, επειδή ο διάβολος απαρχής αμαρτάνει.»
 

Πράττεις αμαρτία σαν ένα συνήθη τρόπο ζωής; Αγαπάς αυτά που μπορείς να παρατήσεις; Φίλε μου, είσαι από τον διάβολο.
 

Τώρα, ας επιστρέψουμε στο εδάφιο 12 του τελευταίου κεφαλαίου, του κεφαλαίου 5. Το τελευταίο τεστ. Υπάρχουν πολλά περισσότερα, αλλά δεν έχουμε τον χρόνο απόψε. «Εκείνος που έχει τον Υιό, έχει τη ζωή. Εκείνος που δεν έχει τον Υιό του Θεού, τη ζωή δεν έχει.» Η ελπίδα μου δεν είναι χτισμένη πουθενά αλλού πέρα από τον Ιησού. Τον Ιησού. Ξέρετε, είναι σχεδόν εξωφρενικό να κάνεις αυτή την ερώτηση. Έχουμε πραγματικά έρθει και πιστέψει στον Αμερικανικό Χριστιανισμό, όπου μπορείς να είσαι Χριστιανός και ο Ιησούς να μην είναι ολόκληρος ο κόσμος για σένα.
 

Αγαπάς τον Ιησού; Τι είναι αυτό που σκέφτεσαι περισσότερο; Τι είναι αυτό που σκέφτεσαι περισσότερο; Γνωρίζω ανθρώπους που αγαπούν τη διακονία περισσότερο απ' ότι αγαπούν τον Ιησού. Γνωρίζουν ανθρώπους που αγαπούν τη Βίβλο περισσότερο απ' ότι αγαπούν τον Ιησού. Τι είναι αυτό που σκέφτεσαι περισσότερο; Επειδή αυτό είναι που αγαπάς.


  Τώρα, αγαπημένε μου φίλε, άκουσέ με. Πρέπει να σταματήσω λίγο εδώ, να διορθώσω ορισμένα πράγματα. Υπάρχουν κάποιοι μαχόμενοι πιστοί εδώ απόψε που χρειάζεται να καταλάβουν κάτι. Πάλι δεν συζητάμε για μία αναμάρτητη τελειότητα. Δεν λέμε αυτό, αν είσαι αληθινός Χριστιανός, ο Χριστός θα είναι πάντα στο προσκήνιο των σκέψεών σου. Δεν λέμε, αν είσαι αληθινός Χριστιανός, πάντα θα πράττεις δικαιοσύνη. Πάλι, συζητάμε για έναν τρόπο ζωής και μία μάχη. Λέω στη μητέρα μου: «Μαμά, η μεγαλύτερη απόδειξη ότι είσαι Χριστιανή είναι το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεσαι στον Λόγο και ο Θεός σου δείχνει την αμαρτία σου.»


  Το απλό γεγονός που κάποιοι από σας χρειάζεται να το ακούσετε. Το απλό γεγονός ότι παλεύετε με την πραγματικότητα, ότι δεν Τον αγαπάτε αρκετά, είναι η απόδειξη ότι είστε πιστοί. Το απλό γεγονός ότι κοιτάζεις τη δική σου ζωή και αντιλαμβάνεσαι ότι δεν είσαι τόσο άγιος ή δίκαιος όσο θέλεις να είσαι και σε ενοχλεί αυτό, είναι η απόδειξη ότι Τον γνωρίζεις. Αυτό για το οποίο κηρύττω ενάντια απόψε. Είναι το άτομο που ζει μέσα σε συνήθη αμαρτία, που αγαπά τον κόσμο και όλα αυτά τα διάφορα πράγματα, ή ένα άτομο που γλιστρά προς αυτή την κατεύθυνση, ή ένα άτομο που απλά λέει: «Ναι ο Ιησούς είναι ένα μικρό αξεσουάρ στη ζωή μου.» Η προειδοποίηση είναι για εκείνο το άτομο.


  Ξέρετε, ακούω αυτούς τους κήρυκες σήμερα και κηρύττουν και λένε: «Άνθρωπε, τα έχεις όλα.» Τους έχω ακούσει να δίνουν αυτού του είδους την πρόσκληση. «Άνθρωπε, τα έχεις όλα. Έχεις μία υπέροχη, όμορφη οικογένεια. Έχεις την υγεία σου. Έχεις μια θαυμάσια εργασία κι όλα αυτά τα πράγματα. Σου λείπει ένα ακόμα πράγμα για να είναι η ζωή σου πλήρης. Σου λείπει ο Ιησούς."


Με κάνει να θέλω να κάνω εμετό. Φίλε μου, αυτός που έχει τον Υιό έχει ζωή. Αυτός που δεν έχει τον Υιό, δεν έχει τίποτα.washer15 Όλος σου ο πλούτος, όλη σου η υγεία, όλες σου οι σχέσεις, τα πάντα είναι περιττώματα αν ο Ιησούς δεν είναι Κύριος και Σωτήρας και Πόθος της ζωής σου. Δεν είναι αξεσουάρ που το προσθέτεις σε μια ήδη λαμπρή ζωή. Αυτός είναι η Ζωή. Γι' αυτό το λόγο εννοούσε, ξέρετε: «Πίνετε το αίμα Μου. Τρώτε τη σάρκα Μου.» Για τι πράγμα μιλούσε; Δεν είναι κάποιο αξεσουάρ. Είναι η ίδια η πηγή της ζωής σου. Είναι Αυτός η δική σου; Είναι Αυτός η δική σου;


Ας προσευχηθούμε.


Πατέρα, ερχόμαστε ενώπιόν Σου στο όνομα του Υιού Σου. Και, Κύριε, αυτό ήταν μακρύ και σκληρό, αλλά ένιωσα ένα μέτρο χάριτος μέσα σ' αυτό, Κύριε, και προσεύχομαι, προσεύχομαι, αγαπημένε Κύριε, να εργαστείς μέσα στις καρδιές των ανθρώπων, να σώσεις, να αλλάξεις. Και Κύριε, ακόμα κι αν μερικοί άνθρωποί Σου έχουν γλιστρήσει σε πράγματα του κόσμου, ας χρησιμοποιηθεί αυτό σαν εκπαίδευση για να τους επιστρέψεις. Και γι' άλλους, Κύριε, που πιστεύουν ότι είναι σωσμένοι, ας χρησιμοποιηθεί αυτό για να τους δείξει ότι δεν είναι σωσμένοι και στους πιστούς που αγωνίζονται, ας χρησιμοποιηθεί αυτό για να τους δείξει ότι με βεβαιότητα είναι πιστοί. Θεέ, χρησιμοποίησε τον Λόγο σου για να κάνεις πολλά περισσότερα πράγματα απ' αυτά που θα μπορούσαμε ποτέ να σκεφτούμε ή να πιστέψουμε. Στο όνομα του Ιησού. Αμήν.


Ο Paul Washer είναι ιεραπόστολος. Ο αδελφός Πωλ, όπως τον φωνάζουν οι φίλοι του, αλλά και ο ίδιος αποκαλεί τον εαυτό του δέχτηκε τον Κύριο στη ζωή του όταν φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν. Μόλις αποφοίτησε, πήγε σε Βιβλικό Κολλέγιο. Όταν τελείωσε το κολλέγιο, πήγε στο Περού, όπου υπηρέτησε για 10 χρόνια ως ιεραπόστολος. Ήταν τότε που ίδρυσε τη διακονία με το όνομα «HeartCryMissionarySociety» για να βοηθήσει να ιδρυθούν εκκλησίες στο Περού. Η διακονία του έχει εξαπλωθεί πέρα από το Περού, στην Αφρική, την Ασία, τη Μέση Ανατολή και την ανατολική Ευρώπη. Είναι γνωστός για τα φλογερά, γεμάτα έλεγχο κηρύγματά του.

 

Προσθεστε σχολιο


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σκέψεις & Προσευχή..

Video..

Υπάρχουν υπότιτλοι στα ελληνικά στο βίντεο...
Οι Λίγοι...
ΕΣΕΙΣ ?Διαβάστε άρθρα John Piper - Leonard Ravenhil - Paul Washer - Tim Conway - Charles Leiter.

Άρθρα σε μια σύντομη ματιά..

Σύνδεση

Συνδεθείτε και σχολιάστε άρθρα και γεγονότα..Ανάγνωση Γραφής (Αγγλικά)

Δευτέρα
Mark 3:31-4:25,Psalm 37:12-29
Τρίτη
Mark 4:26-5:20,Psalm 37:30-40
Τετάρτη
Mark 5:21-43
Πέμπτη
Mark 6:1-29
Παρασκευή
Mark 6:30-56
Σάββατο
Mark 7:1-23,Psalm 40:11-17
Κυριακή
Mark 7:24-8:10,Psalm 41:1-13
Every Day in the Word
www.esv.org