• Wide screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default
  • style1
  • style2
  • style3

Θα προχωρήσουμε..; Εκτύπωση E-mail
Σύντομα μηνύματα

Θα προχωρήσουμε ή θα χάσουμε πάλι την ευκαιρία μας;
 
28/9/2006


Πριν μερικές μέρες έλαβε χώρα στην Αθήνα στο χώρο του Ολυμπιακού Ποδηλατοδρομίου η αναμενόμενη από πολλούς συνάθροιση με ομιλητή τον γνωστό Αμερικανό ευαγγελιστή Benny Hinn.

Στη συνάθροιση έλαβαν μέρος πάρα πολλές εκκλησίες από όλη την Ελλάδα και ο συνολικός αριθμός εκείνων που παραβρέθηκαν στο καταπληκτικής κατασκευής Ποδηλατοδρόμιο την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2006 ήταν περίπου 7000 άνθρωποι.

Αν και είμαι αντίθετος με κάποιες από τις πρακτικές που χρησιμοποιούν οι φημισμένοι αυτοί ευαγγελιστές και καθώς γνωρίζουμε όλοι τα αρνητικά σχόλια που η πολυτελής ζωή τους έχει προκαλέσει, πρέπει να σημειώσουμε ορισμένα πράγματα. Ενδεικτικό της βραδιάς ήταν οι πάρα πολλές θεραπείες που έλαβαν χώρα και ήταν αποτέλεσμα της θερμής και εγκάρδιας λατρείας όλων των παρευρισκόμενων στο μεγάλο κλειστό στάδιο, και κάποια στιγμή υπήρχαν γύρω στους 200-250 ανθρώπους κάτω από το βήμα έτοιμοι να ομολογήσουν την χάρη που δέχτηκαν από τον Κύριο εκείνη τη βραδιά.

Το σημαντικότερο που ο Κύριος προσπάθησε να φέρει στον πνευματικό περίγυρο της χώρας μας είναι η αίσθηση και η πνευματική πληροφορία που σιγά-σιγά, αλλά σταθερά περνά μέσα στο σώμα του Χριστού και ιδιαίτερα επείγον είναι να περάσει στη ηγεσία του σώματος.

Πιστεύω ότι ο Θεός αρχίζει να εργάζεται με ένα διαφορετικό τρόπο στην Εκκλησία, αλλά και στην ηγεσία της. Η συνάθροιση εκείνη ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση πιστών στη Νεοελληνική Ιστορία. Αυτό από μόνο του έχει να πει πολλά. Ένας άνθρωπος κατάφερε να συγκεντρώσει κάτω από μία στέγη ένα μεγάλο μέρος από το «μωσαϊκό», με τις πολλές ιδιαιτερότητες, κομματιασμένο σώμα του Χριστού στην Ελλάδα. Εκείνο το βράδυ υψώθηκαν χιλιάδες χέρια λατρεύοντας τον Ιησού, όλοι μαζί, παραβλέποντας έστω και για μερικές ώρες τις διαφορές, τα καταστατικά, τους ανταγωνισμούς και όλα εκείνα που ο εχθρός χρησιμοποιεί για να ακυρώσει όσο περισσότερο μπορεί την αποστολή της Εκκλησίας και να μειώσει την εξουσία της.

Ναι! Οι 4-5 εκείνες ώρες ίσως είναι αρκετές για να επαναφέρουν όραση και ενθάρρυνση αν ήσυχα ευαισθητοποιηθούμε στην καθαρή φωνή του Θεού.

Πολλοί σήκωσαν το κεφάλι τους, βλέποντας το πλήθος αυτό και αναγνώρισαν επιτέλους ότι η Εκκλησία της Ελλάδας έχει όντως εξουσία και δύναμη πάνω σε ασθένειες και κατάρες, όταν παραμερίσουμε τις εχθρότητες και σταθούμε μαζί λατρεύοντας τον Κύριο από το σημείο που Εκείνος θέλει.

Θέλω να πιστεύω ότι η ηγεσία της Εκκλησίας «μπολιάζεται» με ένα νέο πνεύμα και με μία νέα ελπίδα και διάβασαν την ξεπλυμένη και καθαρή τώρα ταμπέλα για να κατευθύνουν τον λαό Του στην νίκη. Ο Ιησούς μας δείχνει την οδό! Όχι κολλημένοι στον βάλτο των αφηρημένων και άχρηστων ιδεών αλλά απελευθερωμένοι με εν πράξη ταπεινότητα που τόσο φοβόμαστε. Ίσως κατάλαβαν ότι για να κερδίσουμε την ταλαιπωρημένη μας χώρα για τον Χριστό, πρέπει να συμφιλιωθούμε, να ενωθούμε, να συγχωρήσουμε, να συνεργαστούμε και να αγαπήσουμε. Πρέπει να σταθούμε μαζί, στον Κύριο μπροστά, και οι υποσχέσεις της Γραφής θα είναι ανοιχτές για να τις λάβουμε. Να, πως μια ανώριμη και εγωιστική στάση κλείνει τον ουρανό και πως η φιλαδέλφεια και η ταπείνωση προπορεύεται της δόξας.

Η Εκκλησία σε μικρά ασύνδετα κομμάτια δεν μπορεί να αντισταθεί στο επερχόμενο σκοτάδι, αλλά μία Εκκλησία εμπνευσμένη και ενθουσιασμένη με την ενότητα του Πνεύματος είναι σε θέση να αλλάξει την Ιστορία της χώρας αυτής.

Πέρα από τις όποιες αρνητικές πληροφορίες, που δεν αρνούμαστε ότι υφίστανται και που δεν μπορούν όμως να στιγματίσουν την αγάπη του Κυρίου, ας στραφούν τα μάτια μας στο αιώνιο σχέδιο του Θεού για την αιχμάλωτη και φιμωμένη Ελληνική Εκκλησία.

Αν κάποιος βρισκόταν εκεί, αργά ή γρήγορα θα καταλάβαινε ότι επιτέλους η Εκκλησία στην Ελλάδα αποκτά μία φωνή. Μέχρι τώρα το αυτί του Κυρίου έσκυβε να ακούσει και να διακρίνει μέσα στην διαρκώς αυξανόμενη διαφθορά και αμαρτία τον ήχο της καρδιάς του σώματος Του στην Ελλάδα, αλλά με θλίψη διαπίστωνε και άκουγε μόνο παράπονα και διαμάχες μεταξύ αδελφών. Το βράδυ εκείνο, καθώς έσκυβε άκουσε επιτέλους να χτυπά η καρδιά ενός βρέφους. Γεννήθηκε ένα νέο τέκνο σε μια έρημη πνευματικώς χώρα.

Ας προφητεύσουμε δια συντριβής και καθαρής καρδιάς, να λάβουν σάρκα και πνεύμα τα ξερά οστά στην κοιλάδα της Ελλάδας... Δεν έχει τόσο σημασία πώς λέγεται ο ομιλητής, ή ποιος οργάνωσε αυτή τη συγκέντρωση. Σημασία έχει ότι το Πνεύμα το Άγιο φέρνει το νέο μήνυμα και θέλει να φυσήξει ένα νέο άνεμο μέσα στις εκκλησίες και στις καρδιές μας για να εκπληρώσει το θέλημά Του.

 

Θα Τον αφήσουμε;

Θα προχωρήσουμε ή θα χάσουμε πάλι την ευκαιρία μας;
 

 

Προσθεστε σχολιο


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σκέψεις & Προσευχή..

Video..

Υπάρχουν υπότιτλοι στα ελληνικά στο βίντεο...
Οι Λίγοι...
ΕΣΕΙΣ ?Διαβάστε άρθρα John Piper - Leonard Ravenhil - Paul Washer - Tim Conway - Charles Leiter.

Άρθρα σε μια σύντομη ματιά..

Σύνδεση

Συνδεθείτε και σχολιάστε άρθρα και γεγονότα..Ανάγνωση Γραφής (Αγγλικά)

Δευτέρα
Amos 4:1-6:14
Τρίτη
Amos 7:1-9:15
Τετάρτη
Πέμπτη
Jonah 1:1-4:11
Παρασκευή
Σάββατο
Κυριακή
Nahum 1:1-3:19
Every Day in the Word
www.esv.org