• Wide screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default
  • style1
  • style2
  • style3

Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΩΝ POKEMON Εκτύπωση E-mail
Διάφοροι

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΗΣ ΓΟΗΤΕΙΑΣ ΤΩΝ POKEMON
 
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΟΚΕΜΟΝ

(Τα παρακάτω στοιχεία έχουν ληφθεί από την ιστοσελίδα του καταστήματος "Κάισσα Αμαρουσίου" που σκοπός του είναι η διακίνηση παιχνιδιών Στρατηγικής και Φαντασίας.)

Ο κόσμος του Pokemon είναι αρκετά κοινός σαν τον πραγματικό αλλά είναι γεμάτος από φανταστικά τερατάκια που ονομάζονται "Pokemon". Κάποιοι άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο αποφάσισαν να γίνουν "εκπαιδευτές" Pokemon.
Ο κόσμος του Pokemon ξεκίνησε σαν adventure game (ηλεκτρονικό παιχνίδι περιπέτειας) στο Game Boy. Στο παιχνίδι αυτό, ένα παιδί παίζει το ρόλο του εκπαιδευτή καθώς περιπλανιέται στον κόσμο μαζεύοντας και εκπαιδεύοντας Pokemon. Μετά ήρθε το παιχνίδι με κάρτες και η σειρά κινουμένων σχεδίων στην τηλεόραση. Η μανία ξεκίνησε στην Ιαπωνία, το 1998 πήγε στις ΗΠΑ και τέλος του 1999 κατέκλυσε και την Ευρώπη. Από τότε τίποτα πια δεν είναι το ίδιο για τα παιχνίδι με κάρτες !!!

Υπάρχουν 150 διαφορετικά είδη Pokemon και η δουλειά κάθε εκπαιδευτή είναι να συλλέξει όσα περισσότερα μπορεί και να τα εκπαιδεύσει για μάχη. Κάθε Pokemon έχει διαφορετικές δυνάμεις και ιδιότητες. Για να εκπαιδευτεί καλά ένα Pokemon θέλει κουράγιο, επιμονή και αφοσίωση. Ένα Pokemon θέλει κουράγιο, επιμονή και αφοσίωση. Ένα Pokemon σιγά-σιγά γίνεται δυνατότερο, μαθαίνει νέες επιθέσεις και μερικές φορές μεταλλάσσονται σε ένα νέο και διαφορετικό Pokemon!

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΗΣ ΓΟΗΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΡΟΚΕΜΟΝ (από τη Betty Miller)
Τι βρίσκεται πίσω από τη γοητεία που ασκεί το φαινόμενο "Pokemon"; Παρόλο που αυτή η μανία είναι πολύ δημοφιλής στα παιδιά σήμερα, μερικοί ίσως δεν γνωρίζουν πραγματικά τι είναι αυτό το παιχνίδι. Παιδιά και γονείς ίσως δεν αντιλαμβάνονται τη σπουδαιότητα του να επιλέγουν τα παιχνίδια τους με την οδηγία του Θεού. Μερικοί ίσως διαφωνήσουν, λέγοντας ότι αυτά είναι ψιλοπράγματα κι εφόσον τα παιδιά διασκεδάζουν, δεν πειράζει με τι παίζουν. Όπως οι μικρές αλεπουδίτσες μπορούν να καταστρέψουν ένα ολόκληρο αμπελώνα, έτσι και τα παιχνίδια που τα παιδιά μας αγκαλιάζουν μπορεί να είναι καταστρεπτικά γι' αυτά. Σαν γονείς, η Γραφή μας νουθετεί να οδηγούμε τα παιδιά μας στο σωστό δρόμο.

ΠΑΡ. κβ':6 - Δίδαξον το παιδίον εν αρχή της οδού αυτού και δεν θέλει απομακρυνθή απ' αυτής ουδέ όταν γηράση.

Η ερώτηση είναι ποια είναι η σωστή οδός και πώς γνωρίζουμε αν κάτι είναι σωστό για τα παιδιά μας ακόμα και για μας προσωπικά; Στην περίπτωση των Pokemon ας κοιτάξουμε στις "ρίζες και τους καρπούς" αυτού του παιχνιδιού. Η Γραφή μας λέει στο κατά Ματθ. κεφ.ζ΄ ότι αναγνωρίζουμε το δέντρο από τον καρπό που φέρνει.

ΜΑΤΘ.ζ':17 - Ούτω παν δένδρον καλόν κάμνει καλούς καρπούς. Το δε σαπρόν δένδρον κάμνει κακούς καρπούς.

Εμείς έχουμε ένα κήπο με οπωροφόρα δέντρα και φέτος πρόκειται να έχουμε μια πλούσια σοδειά απ' όλα τα δέντρα μας καθώς ο παγετός δεν πάγωσε τα άνθη στην αρχή της άνοιξης. Συνήθως οι μηλιές και οι αχλαδιές ανθίζουν αργά, έτσι έχουμε πάντα αυτά τα φρούτα. Παρ' αυτά οι δαμασκηνιές, οι ροδακινιές και οι βερικοκιές συνήθως δεν τα καταφέρνουν πριν τις πιάσει ο παγετός. Μόλις χθες κοίταζα όλα αυτά τα δέντρα και τους μικρούς καρπούς που ήταν πάνω σ' αυτά και εξεπλάγην όταν ανακάλυψα πως ένα δέντρο που νόμιζα ότι ήταν δαμασκηνιά, τελικά ήταν ροδακινιά. Δεν γνώριζα τι είδους δέντρα ήταν καθώς δεν είχαν κανένα καρπό για μερικά χρόνια, μέχρι που είδα το μικρό χνουδωτό ροδάκινο πάνω σ' ένα απ' αυτά και τα λαμπερά δαμάσκηνα πάνω σ' ένα άλλο. Κατά τον ίδιο τρόπο είναι δύσκολο να διακρίνουμε την αληθινή φύση απ' οτιδήποτε μέχρι να δούμε τον καρπό. Οι παίκτες του Pokemon αρχίζουν να παράγουν καρπό που δεν είναι καλός. Έτσι χρειάζεται να εξετάσουμε το δέντρο και τους καρπούς του.

ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΡΙΖΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΡΠΩΝ ΤΩΝ ΡΟΚΕΜΟΝ

1. Πρώτ' απ' όλα το όνομά του περιγράφει τι είναι αυτό το παιχνίδι. Η λέξη ΡΟΚΕΜΟΝ είναι συντομογραφία των λέξεων : "Pocket Monsters" (Τερατάκια Τσέπης). Όταν ήμον παιδί, μας μάθαιναν ότι τα τέρατα είναι κακά και όχι κάτι που μπορείς να παίξεις μαζί του. Ο "μπαμπούλας" ή τα τέρατα μας προξενούσαν φόβο και δεν θέλαμε να βρισκόμαστε τριγύρω τους. Αυτό το παιχνίδι κάνει κάποια από τα τέρατά του να φαίνονται φιλικά. Έτσι γίνονται αιτία τα παιδιά να αγκαλιάζουν κάποια πονηρά πνεύματα σαν φίλους, αντί να αντιστέκονται σ' αυτά.
Αυτό δεν είναι το μόνο παιχνίδι που το κάνει αυτό, καθώς υπάρχουν και άλλα παιχνίδια και βιβλία που κάνουν κοινότοπο τον αποκρυφισμό ή τον τυλίγουν με γοητεία. Μια από τις πιο σατανικές σειρές βιβλίων που τα παιδιά διαβάζουν αυτή τη στιγμή είναι τα βιβλία του Harry Potter. Αυτά τα βιβλία είναι το ίδιο επικίνδυνα με τα Ροkemon. Τα βιβλία του Harry Potter έχουν γίνει best-seller και διηγούνται τις ιστορίες ενός ορφανού αγοριού σε μια σχολή για μάγους. Αυτά τα βιβλία ασχολούνται με τον αποκρυφισμό με ένα τρόπο γεμάτο φαντασία. Στα βιβλία θα βρείτε θυσίες ζώων, απειλές για ανθρωποθυσίες, μαγεία, ξόρκια μάγων και μαντεία καθώς και άλλα σατανικά πράγματα.

2. Το ηλεκτρονικό παιχνίδι Pokemon καθώς και τα παιχνίδι με τις κάρτες δημιουργήθηκαν στην Ιαπωνία και η γενική ιδέα τους είναι να δείξουν τις αρχές ανατολικών θρησκειών και φιλοσοφιών οι οποίες τα επηρεάζουν. Τα Pokemon είναι το αποτέλεσμα επιρροών που είναι τελείως μυστικιστικές και αγκαλιάζουν πολεμικές θρησκείες. Αυτές οι δοξασίες δεν συμφωνούν με το Χριστιανισμό.

Βουδιστικός Μυστικισμός
Ινδουισμός
Ιεροτελεστίες Διαλογισμού
Το Αιγυπτιακό βιβλίο των Νεκρών
Το Βιβλίο του ΤΑΟ
Τα Ανάλεκτα του Κομφούκιου
Gita
The I Ching
Το Βιβλίο των Νεκρών του Θιβέτ
Η θρησκεία Σίντο των Ιαπώνων

Η Σίντο διδάσκει ότι όλοι οι χαρακτήρες αυτού του είδους αισθάνονται να έχουν ένα θεό πίσω από τη δύναμή τους. Πολλά πιστεύω της θρησκείας Σίντο έχουν ενσωματωθεί στις πρακτικές του γιαπωνέζικου Βουδισμού μετά την εισαγωγής τον 6ο αι. Έτσι καθώς πιστεύουν στη μετάλλαξη και τη μετενσάρκωση, αυτές οι ιδέες είναι έκδηλες και στα Pokemon.
Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι: Ένα απ' τα τυπικά παραδείγματα της σκοτεινής μεριάς των Pokemon είναι ένας χαρακτήρας που ονομάζονται Haunter, ένα μεταλλαγμένο πνεύμα που μπορεί να υπνωτίζει και έχει τη δύναμη του "ονειρο-φάγου". Αυτή δύναμη του επιτρέπει να εξαντλεί τους αντιπάλους τους από ενέργεια. Ο Kadabra είναι ένας άλλος χαρακτήρας των Pokemon που εξελίχθηκε από τον Abra. Και οι δύο χαρακτήρες είναι δαιμονικές δυνάμεις.

Στα Pokemon, στην πραγματικά τα τερατάκια πεθαίνουν ως προς τον παλιό τους εαυτό και εξελίσσονται ή μεταλλάσσονται στο νέο, δυνατότερο Pokemon. Αυτή είναι η διδασκαλία των ανατολικών μυστικιστικών θρησκειών. Μέσα απ' αυτό τα παιδιά με έξυπνο τρόπο εμποτίζονται με τη θεωρία της εξέλιξης και του μυστικισμού των ανατολικών θρησκειών.


3. O κατασκευαστής του αμερικανικού παιχνιδιού με κάρτες Pokemon Wizards Of The Coast (Μάγοι της Ακτής), με έδρα τους το Σηάτλ, ιδιοκτήτρια εταιρεία επίσης του αιχνιδιού "Dungeons & Dragons" (Μπουντρούμια & Δράκοι) και δημιουργός του παιχνιδιού με κάρτες που ονομάζεται "Magic:The Gathering" (Μαγεία : Η Σύναξη) το οποίο φαίνεται να παίζουν, μετά από υπολογισμούς, 6 εκατομ. άνθρωποι. Πολλά απ' αυτά τα παιδιά της προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας διδάσκονται την τέχνη να κάνουν ξόρκια και να καλούν πνεύματα. Η Hasbro, μια εταιρεία παιχνιδιών αγόρασε την "Wizards Of The Coast" για 325 εκατ. δολλάρια. Η Nintendo εισήγαγε τα Pokemon στα παιδιά της Αμερικής και ξόδεψε 20 εκατ. δολλάρια μόνο για το μάρκετινγκ. Η Nintendo έχει πουλήσει περισσότερα από 14 εκατ. παιχνίδια για βίντεο που αφορούν τα Pokemon, σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο του περιοδικού Family PC. Δεν θα ήταν δίκαιο να ρωτήσουμε, ποιό είναι το πραγματικό κίνητρο που διανέμουν αυτά τα παιχνίδια; Οι πωλήσεις από προϊόντα των Pokemon έχουν φτάσει το 1 δισεκ. δολάρια για τη Nintendo.

4. Στα Pokemon είναι επίσης ολοφάνερες κι άλλες φιλοσοφίες που αφορούν πρακτικά μαθήματα των αποκρυφιστικών δυνάμεων. Βρίσκουμε σ' αυτό το παιχνίδι επιρροές από τη Νέα Εποχή, το Wicca, τη μαγεία, τον παγανισμό και το Σατανισμό. Στην πρακτική της μαγείας καλούν τα πνεύματα και τους ζητάνε να μείνουν σ' ένα κύκλο ώσπου να τα χρειαστούν να πολεμήσουν και να διώξουν μακριά τα "κακά" πνεύματα. Αυτές οι πρακτικές αναπτύσσουν σχέσεις με τα αποκαλούμενα "καλά πνεύματα" για να πολεμήσουν τα κακά. Αυτό, στο σύνολό του, είναι ενάντια στη Γραφή, καθώς το μόνο πνεύμα που πρέπει να επικαλούμαστε είναι το Άγιο Πνεύμα, για να πολεμήσει τα πονηρά πνεύματα με τους άγιους αγγέλους Του. Στην ουσία αυτοί οι φύλακες ή τα "πνεύματα-οδηγοί" που χρησιμοποιούνται στα Pokemon ενθαρρύνουν τα παιδιά στις οδούς της μαγείας. Στη Γραφή, ένας βασιλιάς του Ισραήλ, ο Μανασσής βρέθηκε ένοχος για μαγεία και άλλες αμαρτίες και γι' αυτό το λόγο έπεσε σε αιχμαλωσία.

Β' ΧΡΟΝ. λγ':6 - "Και αυτός διεβίβασε τους υιούς αυτού διά του πυρός εν τη κοιλάδι του υιού του Εννόμ. Και προεμάντευε καιρούς, και έκαμνεν οιωνισμούς και μαγείας, και εσύστησεν ανταποκριτάς δαιμονίων και επαοιδούς. Πολλά πονηρά έπραξεν ενώπιον του Κυρίου, διά να παροργίση αυτόν."

5. Τα Pokemon είναι επίσης ανθυγιεινά ακόμα και να τα βλέπεις. Το παρουσιαστικό τους έχει κάνει πολλά παιδιά να εθιστούν. Επίσης, δημιουργεί άσχημα συναισθήματα μεταξύ φίλων .Μερικά μεγαλύτερα παιδιά που είναι περισσότερο γνώστες, στρέφονται ενάντια στα μικρότερα και λιγότερα ενημερωμένα. Όταν πάλι ένα παιδί δεν παίρνει την κάρτα που θέλει, νιώθει άσχημα. Όταν πάλι παίρνει αυτή που θέλει, νιώθει ανωτερότητα. Αυτό το παιχνίδι με τις κάρτες δεν καλλιεργεί καλά χριστιανικά χαρακτηριστικά στα παιδιά, αλλά αντίθετα τα κάνει άπληστα, βίαια, γεμάτα μάχες και με μια βασανιστική επιμονή. Μερικά παιδιά βασανίζονται πάρα πολύ με την επιμονή γι' αυτό το παιχνίδι που το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να παίζουν και να μιλάνε μόνο γι' αυτό. Οι οικογενειακές σχέσεις χαλούν και τα παιδιά δεν μιλούν πια για τους εαυτούς τους ή για άλλους, παρά μόνο για το πότε θα ανταλλάξουν πάλι κάρτες. Μερικά σχολεία στην Αμερική έχουν απαγορεύσει τα Pokemon, καθώς οι ανταλλαγές είχαν ως αποτέλεσμα τα παιδιά να ανταλλάσσουν τα γεύματά τους, να ξαναπαίρνουν πίσω τα πακετάκια με τις κάρτες που είχε κάποιος άλλος κερδίσει και να απειλούν ακόμα και τη σωματική ακεραιότητα άλλων παιδιών, όταν οι συναλλαγές τους πήγαν χάλια.

6. Μερικοί γονείς λένε επίσης, ότι ενδιαφέρονται να κάνουν κάτι γι' αυτές τις αλλαγές συμπεριφοράς που είχαν τα παιδιά τους από τότε που άρχισαν να παίζουν με τα Pokemon. Βλέπουν τα παιδιά τους να καυγαδίζουν και να επιδεικνύουν αντικοινωνικές τεχνικές αντί τις σωστές. Αντί αυτό το παιχνίδι να είναι μόνο μια φανταστική διασκέδαση, έχει γίνει εθισμός και έχει αλλάξει τη συναισθηματική διάθεση των παιδιών. Μερικά παιδιά παραπονιούνται ακόμη, ότι δεν νιώθουν καλά μετά που έχουν παίξει το παιχνίδι. Αφού παίρνει το παιδί ένα ρόλο για να παίξει το παιχνίδι και μερικοί από τους χαρακτήρες δεν είναι καλοί, ανοίγει την πόρτα να λάβει κακές επιρροές ακόμα και δαιμονική εισβολή. Τα παιδιά μπορεί να λάβουν δαιμονικά πνεύματα ανοίγοντας τους εαυτούς τους στα πνεύματα που είναι πίσω από τα Pokemon. Το 1997 αναφέρθηκε ότι πάνω από 600 παιδιά είχαν ξαφνική προσβολή επιληψίας, καθώς έβλεπαν τα κινούμενα σχέδια Pokemon όταν είχαν πρωτοεμφανιστεί στην τηλεόραση στην Ιαπωνία. Αυτό βέβαια δηλώνει κατοχή από δαιμόνια.

Σε καμιά περίπτωση αυτή η λίστα δεν έχει εξαντλήσει τα στοιχεία των κινδύνων που απειλούν τα παιδιά μας, αλλά προσπάθησα να τα συμπυκνώσω. Τώρα, τι μπορούμε να κάνουμε γι' αυτό και ποιες είναι οι ευθύνες μας σαν γονείς. Πρώτ' απ' όλα γονείς και παιδιά πρέπει να προσευχηθούν και να ζητήσουν από τον Κύριο την αλήθεια γύρω απ' αυτό το παιχνίδι, έτσι ώστε Αυτός να σας το αποκαλύψει. Πολλοί γονείς αγοράζουν απλά παιχνίδια που τους ζητάνε τα παιδιά τους για να απασχολούνται (αφού πολλοί γονείς είναι τόσο απασχολημένοι για να ξοδέψουν "ποιοτικό" χρόνο με τα παιδιά τους. Γονείς, πρέπει να πάρετε ένα πιο ενεργητικό ρόλο και να προσεύχεστε και να ερευνάτε τα παιχνίδια και τα βιβλία πριν τα αγοράσετε στα παιδιά σας. Παιδιά, δεν πρέπει να παίρνετε μέρος σε παιχνίδια που δεν σας βοηθούν να γίνετε καλύτεροι χριστιανοί. Πρέπει να αρνηθείτε ν' ακολουθήσετε τη μόδα και τη μανία της, όταν αυτά είναι κακά.

Πώς μπορούμε να γνωρίζουμε αν ένα παιχνίδι είναι καλό ή κακό;

Προσδιόρισε αν το παιχνίδι, το βίντεο ή το βιβλίο έχει να κάνει με υπερφυσικές δυνάμεις. Υπάρχουν μόνο δύο πηγές υπερφυσικής δύναμης, ο Θεός και ο διάβολος. Όταν κάτι είναι υπερφυσικό, πέρα από το φυσικό, έρχεται είτε από το Θεό, είτε από το διάβολο. Αν δεν είναι από το Θεό, τότε δεν πρέπει να παίρνουμε μέρος σ' αυτό.

Παιδιά, αναρωτηθείτε αν αυτό είναι το είδος του παιχνιδιού που σας κάνει ευτυχισμένους και βελτιώνει τις σχέσεις σας με τους άλλους. Γονείς, κοιτάξτε αν ο χαρακτήρας του παιδιού σας καλλιεργείται μέσα απ' τα παιχνίδια που παίζει ή συμβαίνει το αντίθετο.

Τι είδους πράγματα διδάσκονται μέσα απ' αυτά τα παιχνίδια, τα βίντεο ή τα βιβλία; Να θυμάστε ότι ο νους μας πλάθεται, μορφώνεται με ό,τι ακούμε, διαβάζουμε ή λαμβάνουμε μέρος. Έτσι πρέπει να φυλάμε το πνεύμα μας.

ΨΑΛΜ. ρα':3 - Δεν θέλω βάλη προ οφθαλμών μου πράγμα πονηρόν. Μισώ τους ποιούντας παράνομα. Ουδέν τούτων θέλει κολληθή εις εμέ.

Αν τα παιδιά έχουν ασχοληθεί για κάποιο διάστημα με κάποιο απ' αυτά τα σατανικά παιχνίδια, ίσως χρειάζεται να προσευχηθείτε πάνω τους προσευχή απελευθέρωσης, καθώς μερικές φορές ο διάβολος μπορεί να έχει φτιάξει ένα οχυρό στη ζωή τους .

Και τέλος, ότι ηλεκτρονικά παιχνίδια, βιβλία ή παιχνίδια με κάρτες πρέπει να τα θυσιάσουν, λόγω της εξάρτησης που δημιουργεί η φύση αυτών των πραγμάτων. Να θυμάστε ότι βρισκόμαστε σε μάχη και πρέπει να σταθούμε στο Λόγο του Θεού για να δούμε τα παιδιά μας προστατευμένα και απελευθερωμένα από την επιρροή του πονηρού. Οι καρδιές τους, όπως και οι δικές μας πρέπει να φυλάγονται από τις σατανικές επιρροές.

ΦΙΛ. δ':8-9 - Το λοιπον, αδελφοί, όσα είναι αληθή, όσα σεμνά, όσα δίκαια, όσα καθαρά, όσα προσφιλή, όσα εύφημα, αν υπάρχη τις αρετή, και εάν τις έπαινος, ταύτα συλλογίζεσθε.

ΠΑΡ. δ': 23 - Μετά πάσης φυλάξεως φύλαττε την καρδίαν σου. Διότι εκ ταύτης προέρχονται οι εκβάσεις της ζωής.

Σας ενθαρρύνουμε να μην αφήνετε τα πράγματα που φαίνονται μικρά (όπως να βοηθάτε τα παιδιά σας να διαλέγουν τα παιχνίδια τους με σοφία) να γίνουν μία πόρτα για ανεπιθύμητες σατανικές επιρροές στη ζωή τους. Ας μην αφήσουμε αυτή τη "μικρή αλεπουδίτσα" να καταστρέψει το νου και την καρδιά των παιδιών μας.

Μετάφραση - Επιμέλεια Παρουσίασης : Τόνια Παπαδάκη

 

Σχολια  

 
+2 #2 ΑπελευθέρωσηΜάνος 2013-02-24 11:19
Παραθέτω Παναγιώτης:
Τι να κάνω ? :sigh:


Παναγιώτη..

Δεν είσαι μόνο εσύ εγκλωβισμένος σε παιχνίδια και σε ψυχαγωγία τέτοιου τύπου, αλλά πολλοί νέοι έχουν πιαστεί αιχμάλωτοι σ’ αυτή την παγίδα των βίντεο και των νέων τεχνολογιών.

Στην ουσία κάθε γενιά έχει και τα δικά της προβλήματα, όμως φαίνεται ότι οι νεότεροι αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο στο θέμα που αναφέρεσαι. Όπως βλέπεις στην ιστοσελίδα μας μιλάμε για Kάποιον ο οποίος μπορεί να ελευθερώσει και να αλλάξει τη ζωή μας. Ο Χριστός είναι ζωντανός και αληθινός και είναι ο Μόνος που μπορεί να επέμβει, ώστε να δούμε πού είναι ο κίνδυνος και πού βρίσκεται η ελπίδα. Είναι Εκείνος που θα ακούσει την κραυγή σου και την προσευχή σου, όπως έχει ακούσει τις δικές μου και τόσων άλλων ανθρώπων γύρω μου. Αυτά που σου λέω είναι εμπειρίες, είναι κομμάτια λαμπρά της ζωής μου (μας) και καμία δύναμη δεν μπορεί να αφαιρέσει από την ψυχή μου την επίγνωση του ζωντανού Χριστού. Κλείσε τα μάτια σου και φώναξε για βοήθεια σε Εκείνον. Άσε την πίστη να αυξηθεί κι ας είναι Αυτός η ελπίδα σου για κάθετι που έχεις ανάγκη. Μιλάμε γιά Τον Σωτήρα!

Αν θέλεις, μπορούμε να επικοινωνήσουμε και τηλεφωνικώς. Θα προσευχόμαστε για το ΄σοβαρό αυτό πρόβλημα και πιστεύουμε στη γρήγορη απελευθέρωσή σου. Στη διάθεσή σου για ό,τι χρειαστείς.
Παράθεση
 
 
+2 #1 Πως ελευθερώνεσαι ?Παναγιώτης 2013-02-09 00:17
Αδέλφια απο μικρός παίζω Pokemon, σχεδόν απο τα 8 μέχρι και τώρα ,προσπάθησα πολλές φορές να τα σταματήσω αλλά δεν τα κατάφερα, μάλιστα έσπασα και κασέτες αλλά πάλι πείρα καινούριες (Εθισμός) όμως και τώρα έχω την τελευταία έκδοση τους. Τι να κάνω ?
Παράθεση
 

Προσθεστε σχολιο


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σκέψεις & Προσευχή..

Video..

Υπάρχουν υπότιτλοι στα ελληνικά στο βίντεο...
Οι Λίγοι...
ΕΣΕΙΣ ?Διαβάστε άρθρα John Piper - Leonard Ravenhil - Paul Washer - Tim Conway - Charles Leiter.

Άρθρα σε μια σύντομη ματιά..

Σύνδεση

Συνδεθείτε και σχολιάστε άρθρα και γεγονότα..Ανάγνωση Γραφής (Αγγλικά)

Δευτέρα
Amos 4:1-6:14
Τρίτη
Amos 7:1-9:15
Τετάρτη
Πέμπτη
Jonah 1:1-4:11
Παρασκευή
Σάββατο
Κυριακή
Nahum 1:1-3:19
Every Day in the Word
www.esv.org