• Wide screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default
  • style1
  • style2
  • style3

Η μόνη σου ελπίδα Εκτύπωση E-mail
Διάφοροι

hope-your_only_hope

 

Σημεία των τελευταίων ημερών

Έρχονται μέρες που ούτε καν φανταζόμαστε! Ούτε θα μπορούσαμε να διανοηθούμε από μόνοι μας! Σας γράφουμε για την παγκόσμια κυριαρχία του Αντίχριστου, η οποία δεν αργεί καθόλου, όπως δείχνουν οι καιροί.

Έχει σαν στόχο την υποδούλωση της ανθρωπότητας όλης της γης. Μέσα από μια ηλεκτρονική μικροσκοπική συσκευή, περισσότερο γνωστή ως βιοτσίπ, που θα εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα κι έτσι κανείς δεν θα μπορεί να αγοράσει τίποτα (ή να πουλήσει), παρά μόνο αυτός που θα δεχτεί το συγκεκριμένο εμφύτευμα, ενώ όσοι δεν δεχτούν το σφράγισμά του, θα τους εξαναγκάζει με κάθε δυνατό τρόπο.

Σημειώνουμε ότι το τσιπ είναι ήδη έτοιμο!

   

Η συνέπεια της αμαρτίας

Πέρα όμως απ’ όλα αυτά υπάρχει ένα μεγαλύτερο κακό για κάθε άνθρωπο που βαδίζει μέσα σε αμαρτία (στην ασέβεια, την ασέλγεια, τη λαγνεία, τη μοιχεία, την πορνεία, την αισχρότητα, την κακοήθεια, την κακία, τις έχθρες, τα κουτσομπολιά, την υπερηφάνεια, τον εγωισμό, τη φιλαργυρία, την πλεονεξία, τα ψέματα, τις μέθες, τα γλεντοκόπια, τα ναρκωτικά) και σε όλα τα παράγωγα της φθαρμένης φύσης μας και αυτό είναι: Η ΑΙΩΝΙΑ ΚΡΙΣΗ. Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΨΙΣΤΟ ΘΕΟ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!


Έχει δείξει ο Θεός από παλιά την οργή Του στον αμετανόητο άνθρωπο με τον κατακλυσμό επί Νώε,  με την καταστροφή στα Σόδομα και τα Γόμορρα, με την ολοκληρωτική καταστροφή της Ιερουσαλήμ το 70 μ.Χ. από τους Ρωμαίους, με τον αφανισμό φημισμένων και «λαμπρών» αλλά παραδομένων στην ειδωλολατρία, τη διαφθορά και την κακία πολιτισμών και τόσες ακόμα Βιβλικές καταστροφές.


Η δικαιοσύνη του Θεού

Δεν θα διαφωνήσουμε ότι ο Θεός είναι καλός. Ο Θεός είναι αγάπη, ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ! ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ! Μας καταδικάζουν η δικαιοσύνη Του, η αγιότητά Του, οι ίδιες μας οι πράξεις, ακόμα και οι σκέψεις που κάνουμε.

Δεν είναι απλώς ότι κάπου κάπου πέφτουμε σε καμιά αμαρτία αλλά στην πραγματικότητα δεν κάνουμε τίποτα άλλο παρά να αμαρτάνουμε. Γεννηθήκαμε σε αμαρτία, μεγαλώνουμε μέσα σ’ αυτήν, τρεφόμαστε μ’ αυτήν και την αναπαράγουμε.


 Η πεσμένη φύση του ανθρώπου

hope-legalhammerΗ Αγία Γραφή μιλάει για την πεσμένη φύση του ανθρώπου: «Και ο Κύριος είδε ότι η κακία του ανθρώπου πληθυνόταν επάνω στη γη, και όλοι οι σκοποί των διαλογισμών της καρδιάς του ήσαν μόνον κακία όλες τις ημέρες.» (Γεν. 6:5) Έχουμε τόσο φθαρεί, που δεν αναγνωρίζουμε καν την ενοχή μας μπροστά σε έναν Άγιο και δίκαιο Κριτή, όπως ένα ψάρι δεν καταλαβαίνει ότι είναι βρεγμένο!


Οι επιθυμίες μας, οι σκέψεις μας, τα κίνητρά μας, η νοοτροπία μας, η συμπεριφορά μας, οι επακόλουθες πράξεις μας κατευθύνονται ενάντια στο Θεό προσβάλλοντάς Τον συνέχεια, καθιστώντας εμάς εχθρούς Του και συνεπώς απολύτως ενόχους την Ημέρα της μεγάλης Κρίσης. Άκουσε τα λόγια του Αποστόλου:
«Όπως είναι γραμμένο, ότι: Δεν υπάρχει δίκαιος ούτε ένας• δεν υπάρχει κάποιος που να έχει σύνεση• δεν υπάρχει κάποιος που να εκζητάει τον Θεό. Όλοι παρεξέκλιναν, μαζί εξαχρειώθηκαν• δεν υπάρχει αυτός που πράττει το αγαθό• δεν υπάρχει ούτε ένας» και «δεν υπάρχει ο φόβος Θεού μπροστά στα μάτια τους». (Ρωμ. 3:10-12,18).


Βρεθήκαμε να καταπατούμε κάθε νόμο κι εντολή του Θεού, αντιστεκόμαστε σε κάθε νουθεσία και προτροπή Του, εναντιωνόμαστε σε οτιδήποτε άγιο και θεόσταλτο, μισούμε καθετί που μας ξεσκεπάζει, αποκαλύπτοντας τη βρωμιά που υπάρχει από κάτω. Κάθε μας ενέργεια περιέχει αδικία, ανομία, απάτη, υποκρισία.


Δεν μας αρέσουν το λόγια του Θεού, κλείνουμε με τρόμο τα αφτιά μας, όταν κάποιος αρχίζει να μιλάει για το θέλημά Του και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά γίναμε πολέμιοί Του αγαπώντας υπέρμετρα τον υλικό κόσμο και αναζητώντας με οποιοδήποτε κόστος την εκπλήρωση των δικών μας επιθυμιών ανάγοντας εκείνα σε θεό μας, αψηφώντας και χλευάζοντας προκλητικά την αλήθεια που ο Θεός μας παρέδωσε μέσα από την Βίβλο.
Θεωρούμε απολύτως φυσιολογικό να εξαπατούμε τους πάντες και τα πάντα προκειμένου να κερδίσουμε δόξα και πλούτη ξεχνώντας ότι θα έρθει η μέρα όπου «όλοι πρέπει να εμφανιστούμε μπροστά στο βήμα του Χριστού, ώστε κάθε ένας να ανταμειφθεί σύμφωνα με εκείνα που έπραξε διαμέσου του σώματος, είτε αγαθό είτε κακό.» (Β' Κορ. 5:10). 


Ο άνθρωπος μπροστά στον Θρόνο του Θεού

Την ημέρα εκείνη θα σταθείς μπροστά στον θρόνο Του για να κριθείς από την τέλεια δικαιοσύνη του Θεού. «Σας λέω δε ότι, για κάθε αργόν λόγο, που θα μιλούσαν οι άνθρωποι, θα λογοδοτήσουν γι' αυτόν κατά την ημέρα της  κρίσης.»  (Ματ. 12:36).

Η δικαιοσύνη του Θεού θα καταδικάσει τον αμετανόητο αμαρτωλό και ασεβή στην αιώνια κόλαση όσο κι αν αυτό ακούγεται υπερβολικό. «Επειδή, όποιος φυλάξει ολόκληρο τον νόμο, φταίξει όμως σε ένα, έγινε ένοχος σε όλα.» (Ιακ. 2:10).

Είναι η αλήθεια που πρέπει να αντιμετωπίσει κάθε άνθρωπός πάνω στον κόσμο αυτό. Η δικαιοσύνη και η καθαρότητα του Θεού δεν επιτρέπουν να παραβλέψει την αμαρτία. Η άμεση και δίκαιη ανταπόκρισή Του απέναντι στην αμαρτία και την κακία είναι οργή και θυμός. Προειδοποιώντας ο Χριστός για το οδυνηρό μέλλον που επιφυλάσσεται σε κάθε άνθρωπο που ζει σε αμαρτία και σε επανάσταση κατά του Δημιουργού του, λέει: «Και θα αποχωρήσουν, αυτοί μεν σε αιώνια κόλαση• ενώ οι δίκαιοι σε αιώνια ζωή.» (Ματθ. 25:46). Πάλι η Βίβλος ρητά αναφέρει: «Και καθώς είναι αποφασισμένο στους ανθρώπους μια φορά να πεθάνουν, ύστερα δε από τούτο είναι κρίση.» (Εβρ. 9:27).


Το τι θα επιλέξεις σήμερα, καθορίζει το πού θα περάσεις την αιωνιότητα αύριο. Δώσε έστω και μία στιγμή προσοχή στα λόγια του Χριστού!


Ο άνθρωπος χωρίς ελπίδα

Πιθανόν αισθάνεσαι ότι όλα αυτά δεν είναι παρά μια ακόμα θρησκεία στις τόσες που υπάρχουν τριγύρω. Προσπαθείς να hope-1καθησυχάσεις τη συνείδησή σου σκεφτόμενος ότι όλος ο κόσμος ζει κατ’ αυτόν τον τρόπο, αλλά και πάλι «ολόκληρος ο κόσμος είναι στην κυριαρχία του πονηρού».(Α’ Ιωάν. 5:19). Ή «νομίζεις τούτο, ω άνθρωπε, εσύ που κρίνεις αυτούς που κάνουν αυτού τού είδους τα πράγματα, και ο οποίος τα κάνεις, ότι θα ξεφύγεις την κρίση τού Θεού;» (Ρωμ. 2:3).


Μέσα σ’ αυτή την παρακοή και τη διαφθορά ο άνθρωπος δεν δικαιούται τίποτα άλλο παρά καταδίκη και δίκαιη τιμωρία κάτω από την άγια οργή και τον θυμό Του. «Επειδή, οργή του Θεού αποκαλύπτεται από τον ουρανό επάνω σε κάθε ασέβεια και αδικία ανθρώπων» (Ρωμ. 1:18). Κάθε ελπίδα σβήνει μπροστά στην απόλυτη καθαρή, λαμπρή, ακηλίδωτη κρίση και δικαιοσύνη του Παντοδύναμου και Πάνσοφου Θεού! Δεν μπορεί να σε συγχωρήσει και να σε αθωώσει έτσι απλά, όπως ένας δίκαιος δικαστής δεν μπορεί να αθωώσει ένα στυγνό εγκληματία.

 

Η μόνη σου ελπίδα

Τη στιγμή όμως, που αντικρίζεις με φόβο και τρόμο το αδιέξοδο της κατάστασής σου, ο Θεός κάνει έλεος ανοίγοντας το νου και τα μάτια μας, δίνοντας χέρι σωτηρίας στον άνθρωπο ενώ δεν του άξιζε. Ένας αμάρτησε και εξέπεσε το ανθρώπινο γένος, ένας θα πληρώσει το αντίτιμο και να επαναφέρει την ελπίδα... «Όπως, λοιπόν, εξαιτίας ενός αμαρτήματος ήρθε κατάκριση σε όλους τους ανθρώπους, έτσι και εξαιτίας μιας δικαιοσύνης ήρθε σε όλους τους ανθρώπους δικαίωση για ζωή.» (Ρωμ. 4:18).


Ο Ιησούς Χριστός πλήρωσε με το αίμα Του όλες τις αμαρτίες σου. Δέχτηκε στον σταυρό όλη την οργή και τον θυμό του Πατέρα που θα έπρεπε να πέσει επάνω σου! Δεν του προκάλεσαν τόσο πόνο τα ανθρώπινα μαρτύρια από τους στρατιώτες των Ρωμαίων,  όσο αυτό που του έκανε ο Θεός συντρίβοντας την ψυχή Του κάτω από τη δίκαιη οργή Του.

Ο Θεός θυσίασε τον Μονογενή Υιό Του διότι μόνο Εκείνος μπορούσε να πληρώσει τόσο υψηλό τίμημα!  «Αλλά, ο Κύριος θέλησε να τον βασανίσει• τον ταλαιπώρησε.» (Ησαίας. 53:10) Δεν ήταν τι εμείς Του κάναμε, αλλά τι Tου έκανε ο Πατέρας! Τόσο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο ώστε έδωσε τον Γιο Του τον μονογενή, για να μη χαθεί όποιος πιστεύει σ’ Αυτόν, αλλά να έχει ζωή αιώνια! (Ιωάν. 3:16) Αναστήθηκε δε την τρίτη μέρα διακηρύσσοντας σε όλη την κτίση ότι ο Θεός Τον δικαίωσε και δέχτηκε τη θυσία Του. Ανασταίνοντας τον Ιησού ήταν το σημείο, λέγοντας σε όλους μας, ότι η προσφορά αυτή ήταν αρκετή για την άφεση των αμαρτιών μας. Αυτός είναι ο Μεσσίας, η ζωντανή ελπίδα και ο μόνος Σωτήρας του πεσμένου ανθρώπινου γένους, δικαιώνοντάς σε τώρα δια της πίστεως και δίνοντας την υπόσχεση σε όλους που θα Τον ακολουθήσουν να τους αναστήσει προς αιώνια απόλαυση σωτηρίας και ζωής. 

hope-jesus_resurrection


Προσκαλεί και σένα σε μετάνοια


Τώρα σε προσκαλεί να μετανοήσεις από τα έργα της σάρκας, από την επιθυμία του κόσμου αυτού και να πιστέψεις στο Ευαγγέλιο. Σου δίνει το μέγα προνόμιο να πάρεις θέση στην πολύτιμη παγκόσμια ανά τους αιώνες Εκκλησία Του ως λυτρωμένος και καθαρισμένος με το αίμα του Αμνού που σφάχτηκε για σένα και να διαφύγεις απ' την οργή που μέλλει να έρθει σ’ αυτούς που απειθούν. Καθώς η αλήθεια Του αγγίζει την καρδιά σου, βλέπεις όλο και πιο καθαρά το μέγεθος της χάρης και του ελέους που ο Θεός τώρα απλόχερα σου προσφέρει. Αυτά είναι τα καλά νέα όπως δηλώνει η λέξη "ευαγγέλιο". Η πρόσκληση του Θεού είναι βαθιά και απέραντα πλατιά: «Αν κάποιος διψάει, ας έρχεται σε μένα, και ας πίνει» (Ιωα. 7:37) και «εκείνον που έρχεται σε μένα, δεν θα τον βγάλω έξω» (Ιωα. 6:37). Εκεί που ήσουν νεκρός, τώρα, δια του αίματος του Σωτήρα γνωρίζεις Εκείνον που έχει την ζωή και πίνεις από την ευλογία της ανάστασης.

Αν προσπεράσεις αυτή την χάρη και παραβλέψεις τη μόνη οδό για σωτηρία τότε δεν σου μένει καμία ελπίδα πια.

 

 Το βάθος και το πλάτος της αγάπης του Θεού

Η αγάπη του Θεού έστειλε τον μόνο Σωτήρα στον κόσμο, ο οποίος πλήρωσε  με τον πιο οδυνηρό τρόπο για καθένα από μας προσωπικά το χρέος κάθε αμαρτίας μας και εκχέει έλεος και χάρη σε όποιον δέχεται τον ΖΩΝΤΑΝΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ως προσωπικό του Θεό και Σωτήρα. Τρέξε σ’ Εκείνον για να λάβεις σωτηρία! ΖΗΤΗΣΕ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΑ!

Ακούει κάθε κραυγή της καρδιάς σου


hope-jesuscrossΑκόμα και στο πιο απομακρυσμένο μέρος του κόσμου, μέσα στην πιο μίζερη κατάσταση, κάτω απ' το βάρος όλων των προβλημάτων μαζί ο Θεός είναι ΠΙΣΤΟΣ ώστε να φανερωθεί σε καθένα που θα Τον ζητήσει με ειλικρίνεια στην καρδιά! Μίλησε μαζί Του! Άνοιξέ Του την καρδιά σου για ό,τι σου συμβαίνει ή σε απασχολεί σ’ αυτή τη ζωή.


Ίσως αισθανθείς την άγια παρουσία Του πάνω σου και την αφάνταστη αγάπη Του.  Αν όμως δεν σε επισκεφτεί αμέσως, μην επιτρέψεις την απογοήτευση να μπει μέσα σου. Ζήτησέ Τον ξανά! Στο μαξιλάρι σου το βράδυ, στη δουλειά σου την επομένη. ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΑΙ ΕΝΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ.


Επίσης, έχει υποσχεθεί να φυλάξει όλους εκείνους που Τον αναγνωρίζουν ως προσωπικό Θεό και δέχονται το αίμα της θυσίας Του ως αντίλυτρο της δικής τους αμαρτίας, από τη δύσκολη ώρα που έρχεται πάνω στη γη. 
 

Ο ζωντανός Ιησούς

Όλα αυτά που διάβασες σήμερα, είναι αληθινά, πέρα από κάθε θρησκεία, δόγμα ή οτιδήποτε ανθρώπινο. Είναι ο αληθινός Λόγος του Θεού! Όλα αυτά τα λόγια είναι από την Αγία Γραφή και το Άγιο Πνεύμα του Θεού.  Μπορείς να τα διαβάσεις εσύ ο ίδιος, χωρίς να σε επηρεάσει κανένας, και  ζητώντας από το Άγιο Πνεύμα του Θεού με ειλικρινή προσευχή να σου επιτρέψει να καταλάβεις.


Το έργο αυτό δεν είναι δικό μας. Ανήκει σ’ Εκείνον, τον μόνο αληθινό Θεό που πρόσφερε τη ζωή Του θυσία και μας εξαγόρασε μέσω αυτής της τέλειας πράξης αγάπης. ΣΕΒΑΣΟΥ ΤΟΝ ΘΕΟ! Είναι ο μόνος που δεν θα σε προδώσει ποτέ. Σε κάθε σου βήμα οι ευλογίες Του θα σε συντροφεύουν και σε αυτή τη ζωή, μέχρι να έρθει ξανά.


Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ!

ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ!

 

Προσθεστε σχολιο


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σκέψεις & Προσευχή..

Video..

Υπάρχουν υπότιτλοι στα ελληνικά στο βίντεο...
Οι Λίγοι...
ΕΣΕΙΣ ?Διαβάστε άρθρα John Piper - Leonard Ravenhil - Paul Washer - Tim Conway - Charles Leiter.

Άρθρα σε μια σύντομη ματιά..

Σύνδεση

Συνδεθείτε και σχολιάστε άρθρα και γεγονότα..Ανάγνωση Γραφής (Αγγλικά)

Δευτέρα
Mark 3:31-4:25,Psalm 37:12-29
Τρίτη
Mark 4:26-5:20,Psalm 37:30-40
Τετάρτη
Mark 5:21-43
Πέμπτη
Mark 6:1-29
Παρασκευή
Mark 6:30-56
Σάββατο
Mark 7:1-23,Psalm 40:11-17
Κυριακή
Mark 7:24-8:10,Psalm 41:1-13
Every Day in the Word
www.esv.org