• Wide screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default
  • style1
  • style2
  • style3

Ψεύτικη αναζωπύρωση Εκτύπωση E-mail
Διάφοροι
counterfeit_revival-1Ο Ιησούς και οι απόστολοι  επανειλημμένα προειδοποιούσαν  ότι οι έσχατες ημέρες θα χαρακτηρίζονταν από εκτεταμένη πλάνη.

«Και ενώ καθόταν επάνω στο όρος των ελαιών, ήρθαν κοντά του, κατ' ιδίαν, οι μαθητές, λέγοντας: Πες μας, πότε θα γίνουν αυτά; Και ποιο θα είναι το σημείο τής παρουσίας Σου, και της συντέλειας του αιώνα; Και απαντώντας ο Ιησούς, τους είπε: Βλέπετε μήπως κάποιος σας πλανήσει· επειδή, θα ‘ρθουν πολλοί στο Όνομά Μου, λέγοντας: Εγώ είμαι ο Χριστός· και θα πλανήσουν πολλούς.» (Ματθ. 24/κδ’:3-5)

«Και θα σηκωθούν πολλοί ψευδοπροφήτες, και θα πλανήσουν πολλούς.» (Ματθ. 24/κδ’:11)

«Επειδή, θα σηκωθούν ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήτες, και θα δείξουν μεγάλα σημεία και τέρατα, ώστε να πλανήσουν, αν είναι δυνατόν, και τους εκλεκτούς.» (Ματθ. 24/κδ’:24)

«Το Πνεύμα, μάλιστα, λέει με σαφήνεια, ότι στους έσχατους καιρούς μερικοί θα αποστατήσουν από την πίστη, προσέχοντας σε πνεύματα πλάνης και σε διδασκαλίες δαιμονίων.» (Α’ Τιμ. 4/δ’:1) – κι έχουμε πολλούς απ’ αυτούς στις τελευταίες λίγες δεκαετίες.

Γιατί εκατομμύρια Χριστιανοί πλανώνται απ’  αυτούς τους ψευδοπροφήτες  και αυτές τις  ψεύτικες «αναζωπυρώσεις»; Και γιατί τόσοι πολλοί κήρυκες πέφτουν θύματα της ανηθικότητας και της απληστίας;

Ορίστε  ποιες βλέπω εγώ  να είναι οι κύριες αιτίες:

1. Οι περισσότεροι Χριστιανοί σήμερα δεν γνωρίζουν τι διδάσκει η Καινή διαθήκη, επειδή δεν την έχουν μελετήσει προσεκτικά· κι έτσι ακολουθούν τις διδασκαλίες των ηγετών τους και όχι τις διδασκαλίες της Καινής Διαθήκης.

2. Τα θαύματα (τα  υπερφυσικά χαρίσματα)  έχουν γίνει πιο σημαντικά σ’ εκείνους απ’ ότι ο χαρακτήρας τους (μία υπερφυσική ζωή).

3. Ο υλικός πλούτος έχει γίνει πιο σημαντικός σ’ αυτούς απ’ ότι ο πνευματικός πλούτος.

4. Δεν μπορούν να  διακρίνουν μεταξύ  του ψυχικού παραληρήματος και της ψυχολογικής εκμετάλλευσης και της γνήσιας κίνησης του Αγίου Πνεύματος· κι εδώ η αιτία είναι η άγνοια της Καινής Διαθήκης.

5.  Δεν μπορούν να  διακρίνουν ανάμεσα  στην ψυχοσωματική  θεραπεία (τη θεραπεία  που έρχεται με  τη σωστή διάθεση  του μυαλού) και  την υπερφυσική  θεραπεία στο Όνομα του Ιησού.

6.  Συναισθηματικές  εξάψεις και παράξενες  σωματικές εκδηλώσεις  έχουν γίνει πιο  σημαντικές σ’  αυτούς από την  εσωτερική χαρά  του Κυρίου.

7.  Για τους ηγέτες, η διακονία τους  στους ανθρώπους  έχει γίνει πιο  σημαντική από  το εσωτερικό βάδισμα με τον Θεό.

8. Η επικρότηση των  ανθρώπων έχει  γίνει πιο σημαντική  σ’ αυτούς τους  ηγέτες απ’ ότι  η επικρότηση του  Θεού.

9. Ο αριθμός των  ανθρώπων που παραβρίσκονται  στις συναθροίσεις  έχει γίνει πιο  σημαντικός σ’  αυτούς τους ηγέτες  απ’ ότι αν  αυτοί οι άνθρωποι είναι ολοκληρωτικά αφιερωμένοι στον Χριστό.

10. Το να χτίσουν  τα προσωπικά τους  βασίλεια και τις οικονομικές αυτοκρατορίες τους έχει γίνει πιο σημαντικό σ’ αυτούς τους ηγέτες από το να χτίσουν μια τοπική εκκλησία και να κάνουν τους εαυτούς τους υπηρέτες σ’ αυτήν την τοπική εκκλησία.

«Επειδή, από τον μικρό τους μέχρι τον μεγάλο τους, κάθε ένας δόθηκε στην πλεονεξία· και από προφήτη μέχρι ιερέα κάθεcounterfeit_revival-3 ένας πράττει το ψέμα.» (Ιερ. 6/ς’:13)

Όλο αυτό είναι το ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ από αυτό που δίδαξε ο Ιησούς. Το αντίθετο του Χριστού ονομάζεται «Αντίχριστος» στην Καινή Διαθήκη. Αν οι Χριστιανοί δεν το δουν αυτό καθαρά, τότε όταν ο Αντίχριστος φανερωθεί στην παγκόσμια σκηνή με τα ψεύτικα τέρατα και σημεία (Β’ Θεσ. 2/β’:3-10), θα τον δεχτούν και αυτοί τυφλά. Το να οδηγείσαι από το Πνεύμα του Χριστού είναι να έχεις τελείως αντίθετο πνεύμα από αυτό που αναφέρεται στα παραπάνω σημεία.

Ορίστε  μία παράφραση των λόγων του Ιησού στο κατά Ματθαίον 7/ζ’:13-27. (Διάβασε το ευρύτερο πλαίσιο των κεφαλαίων 5 μέχρι 7 του κατά Ματθαίου.):

Και η πύλη και η  οδός προς την ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ είναι πολύ στενές, όπως περιέγραψα μόλις (Ματθ. κεφ. ε’ – ζ’) Αλλά θα έρθουν ψευδοπροφήτες που  θα σας πουν ότι  η πύλη και η  οδός δεν είναι  στενές, αλλά εύκολες  και ευρύχωρες. Προσέξτε αυτούς. Θα μπορείτε να τους αναγνωρίσετε εύκολα, παρατηρώντας τον καρπό του χαρακτήρα τους: Ζουν μία ζωή ελεύθερη από θυμό, ελεύθερη από λαγνεία για τις γυναίκες, ελεύθερη από την αγάπη για τα χρήματα και ελεύθερη από την αγωνιώδη αναζήτηση του πλούτου (όπως ζητούν οι κοσμικοί άνθρωποι); Κηρύττουν ενάντια σ’ αυτά τα πράγματα, όπως έκανα εδώ; (Ματθ. 5/ε’:21-32 και 6/ς’:24-34). Αυτοί οι ψευδοπροφήτες ίσως ασκούν πολλά υπερφυσικά χαρίσματα και κάνουν θαύματα και πραγματικά θεραπεύουν ανθρώπους στο Όνομά Μου, αλλά θα τους στείλω όλους στην κόλαση την τελική ημέρα, διότι δεν Με γνώρισαν (ως ΤΟΝ ΑΓΙΟ) και δεν παράτησαν την αμαρτία στην ιδιωτική τους ζωή (Ματθ. 7/ζ’:21-23). Έτσι αν θέλεις να χτίσεις μία εκκλησία πάνω σε βράχο, που ποτέ δεν θα σειστεί ή θα πέσει με τον χρόνο ή μέχρι την αιωνιότητα, πρόσεξε να κάνεις όλα αυτά που μόλις Σου είπα (Ματθ. κεφ. 5-7) και δίδαξε τον λαό σου να κάνει όλα όσα διέταξα κι εσένα. Τότε θα είμαι μαζί σου πάντα και η εξουσία Μου θα σε στηρίζει (Ματθ. 28/κη’:20,18). Αλλά αν ακούς μόνο τι λέω και δεν το κάνεις, τότε αυτό που οικοδομείς θα μοιάζει με μία μεγάλη και εντυπωσιακή εκκλησία στους ανθρώπους, αλλά σίγουρα θα καταρρεύσει και θα πέσει μία μέρα (Ματθ. 7/ζ’:25).

2Πώς λοιπόν θα οικοδομήσουμε  μία ακλόνητη εκκλησία αυτές τις έσχατες  μέρες;

1. Πρέπει να ζούμε την Επί του Όρους ομιλία (Ματθ. 5-7) και να την κηρύττουμε διαρκώς.

2. Πρέπει να ζούμε  μέσα στη νέα διαθήκη και όχι στην παλιά διαθήκη. Γι’ αυτό πρέπει να γνωρίζουμε καθαρά τη διαφορά μεταξύ των δύο διαθηκών  (ο οποίος και μας έκανε ικανούς να είμαστε διάκονοι της καινής διαθήκης, όχι του γράμματος, αλλά του πνεύματος· επειδή, το γράμμα θανατώνει, ενώ το πνεύμα ζωοποιεί.- Β’ Κορ. 3/γ’:6)

Όταν  κήρυκες πέφτουν  σήμερα σε σοβαρή αμαρτία, δικαιώνουν τους εαυτούς  τους (και βρίσκουν ανάπαυση σ’ αυτό) με παραδείγματα αγίων της Παλαιάς Διαθήκης που επίσης έπεσαν σε αμαρτία. Και μετά αρχίζουν ξανά τη διακονία τους μετά από μία περίοδο σιωπής. Παραθέτουν τα παραδείγματα του Δαβίδ που έπραξε μοιχεία και του Ηλία που απογοητεύτηκε και λένε: «Ο Θεός όμως ακόμα τους χρησιμοποιούσε»! Δεν παραθέτουν όμως το παράδειγμα του Παύλου που έζησε με νίκη και καθαρότητα μέχρι το τέλος της ζωής του.

Αυτό  που αυτοί οι κήρυκες (και  οι περισσότεροι Χριστιανοί) δεν έχουν δει  είναι ότι οι άγιοι  της Παλαιάς Διαθήκης ΔΕΝ είναι τα παραδείγματά μας σήμερα. Μας έχουν δοθεί πολύ περισσότερα σ’ αυτή την εποχή της χάρης – και «σε όποιον δόθηκε πολύ, πολύ θα ζητηθεί απ' αυτόν» (Λουκ. 12/ιβ’:48). Ο Ιησούς είναι ο Μεσίτης μιας ΝΕΑΣ διαθήκης και ΑΥΤΟΣ είναι το Παράδειγμά μας και ο Αρχηγός της πίστης μας σήμερα – όχι ο Δαβίδ ή ο Ηλίας. Η διαφορά μεταξύ των αγίων της Παλαιάς Διαθήκης (που καταγράφονται στην προς Εβραίους κεφ.11) και του Ιησού, ξεκαθαρίζεται πολύ καλά στην προς Εβραίους 12/ιβ’:1-4.

«Κι εμείς, λοιπόν, καθώς είμαστε περικυκλωμένοι από ένα τόσο μεγάλο σύννεφο μαρτύρων, ας απορρίψουμε κάθε βάρος1 και την αμαρτία που εύκολα μας περιπλέκει, και ας τρέχουμε με υπομονή τον αγώνα που είναι μπροστά μας· αποβλέποντας στον Ιησού, τον αρχηγό και τελειωτή τής πίστης, ο οποίος, εξαιτίας τής χαράς που ήταν μπροστά του, υπέφερε σταυρό, καταφρονώντας τη ντροπή, και κάθισε στα δεξιά τού θρόνου τού Θεού. Γι' αυτό, συλλογιστείτε αυτόν που υπέμεινε μια τέτοια αντιλογία στον εαυτό του από τους αμαρτωλούς, για να μη αποκάμετε, αποθαρρύνοντας τις ψυχές σας. Δεν αντισταθήκατε ακόμα μέχρις αίματος, αγωνιζόμενοι ενάντια στην αμαρτία·»

Ελάχιστοι όμως ζουν μ’ αυτήν  την πραγματικότητα. Ελάχιστοι έχουν δει « ο Θεός προέβλεψε για μας κάτι ΚΑΛΥΤΕΡΟ» στην καινούρια διαθήκη (Εβρ. 11/ια’:40).

Οποιοσδήποτε  από μας μπορεί να πέσει με τον  τρόπο που πολλοί ποιμένες έχουν πέσει, αν δεν είμαστε  προσεκτικοί και  άγρυπνοι, διότι ο  σατανάς είναι  ένας πανούργος εχθρός. Η ασφάλειά μας. Η  ασφάλειά μας τοποθετείται στην υπακοή της διδασκαλίας  της Καινής Διαθήκης επακριβώς και στην υπακοή σε ευσεβή ηγεσία. (Και με τον όρο ευσεβή ηγεσία, εννοώ εκείνους που δεν έχουν ούτε μία λάθος αξία από τα δέκα σημεία που ανέφερα νωρίτερα). Αν μάθουμε από τα λάθη των άλλων, μπορούμε να αποφύγουμε να κάνουμε τα ίδια λάθη οι ίδιοι.

Έτσι, ας κρατήσουμε τα πρόσωπά  μας στο έδαφος ενώπιον του Κυρίου πάντοτε, διότι εκεί είναι που θα λάβουμε  Θεία αποκάλυψη, όπως έλαβε ο Ιωάννης (Αποκ. 1/α’:17). Αν ταπεινώσουμε τους εαυτούς μας, θα λάβουμε  χάρη για να υπερνικήσουμε (Α’ Πετρ. 5/ε’:5). Και όταν το Άγιο Πνεύμα μας δείχνει την αλήθεια στον Λόγο του Θεού και την αλήθεια για τον εαυτό μας, ας είμαστε εντελώς ειλικρινείς και «να αγαπήσουμε την αλήθεια για να σωθούμε» από όλη την αμαρτία. Μ’ αυτό τον τρόπο θα έχουμε την προστασία του Θεού από κάθε πλάνη (Β’ Θεσ. 2/β’:10-11)

 

 


Zac Poonen

 

The True Gospel And The False

© Copyright - CHRISTIAN FELLOWSHIP CENTRE

40 DaCosta Square,

St.Thomas Town, Bangalore -560 084. INDIA
Phone : (91)-(80)-25477103
Email : cfc@cfcindia.com

 


Συνιστούμε πάνω στο τόσο ζωτικό αυτό πρόβλημα:

true-false-revival-by-andrew-strom

Andrew Strom - True and False Revival (2008)

Ο Andrew Strom είναι ιδρυτής του Revival School και διευθύνει την διεθνή REVIVAL List. Ασχολήθηκε και εργάστηκε για 11 χρόνια στην γνωστή 'Προφητική Κίνηση' (Prophetic Movement) μέχρι που την εγκατέλειψε με πόνο για τα μη βιβλικά και παράξενα πράγματα που συναίβεναν στην κίνηση αυτή. Στο βιβλίο αυτό αναφέρεται συχνά στο φαινόμενο Todd Bentley και την πολυδιαφιμησμένη 'αναζωπύρωση' στο Lakeland, Florida την περίοδο Απρίλιος - Ιούλιος 2008.

Ποιά είναι η κατεύθυνση της Εκκλησίας σήμερα; Γιατί είναι τόσο δυσεύρετη η βιβλική θεοσέβεια και η θεία ευλάβεια μεταξύ των αποκαλούμενων 'αναγεννημένων' χριστιανών; Γιατί δίνουμε τόσο πολύ σημασία και ενδιαφέρον στα εξωτερικά φαινόμενα και χαρακτιρηστικά, λες και χάθηκε κάθε διάκριση από ανάμεσά μας;

Μια πολύ καλή περιγραφή και εικόνα του Β' Τιμ. δ/3

Μπορείτε να το αγοράσετε στο Amazon.com

 

Προσθεστε σχολιο


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σκέψεις & Προσευχή..

Video..

Υπάρχουν υπότιτλοι στα ελληνικά στο βίντεο...
Οι Λίγοι...
ΕΣΕΙΣ ?Διαβάστε άρθρα John Piper - Leonard Ravenhil - Paul Washer - Tim Conway - Charles Leiter.

Άρθρα σε μια σύντομη ματιά..

Σύνδεση

Συνδεθείτε και σχολιάστε άρθρα και γεγονότα..Ανάγνωση Γραφής (Αγγλικά)

Δευτέρα
Amos 4:1-6:14
Τρίτη
Amos 7:1-9:15
Τετάρτη
Πέμπτη
Jonah 1:1-4:11
Παρασκευή
Σάββατο
Κυριακή
Nahum 1:1-3:19
Every Day in the Word
www.esv.org