• Wide screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default
  • style1
  • style2
  • style3

Πότε είναι η ώρα να φύγεις από μία εκκλησία; Εκτύπωση E-mail
Διάφοροι

living-a-church-1Αν δείτε κάποιο από αυτά τα επτά προειδοποιητικά σημάδια στην εκκλησία σας, η συμβουλή μου είναι να τρέξετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε.

Ένας φίλος μου από την Αγγλία μου ζήτησε πρόσφατα συμβουλές σχετικά με ένα σοβαρό δίλημμα. Ο ποιμένας του είχε εμπλακεί σε εξωσυζυγικές υποθέσεις, όμως ο άνθρωπος ποτέ δεν παραιτήθηκε μετά το σκάνδαλο. Ο φίλος μου άρχισε να νιώθει όλο και πιο άβολα.

Στη συνέχεια, αναστατώθηκε όταν ο μαχητικός ποιμένας ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να επιθέσει τα χέρια σε κάθε μέλος της εκκλησίας κατά τη διάρκεια των συναθροίσεων του Σαββατοκύριακου για να μεταδώσει "ιδιαίτερη αποκάλυψη."

Αυτός ο ποιμένας είχε μια βάση από πιστούς οπαδούς, αλλά το πλήθος της Κυριακής συρρικνωνόταν επειδή οι άνθρωποι μπορούσαν να μυρίσουν το πρόβλημα. Ήξεραν ότι δεν ήταν σωστό για αυτόν τον άνθρωπο να παραμείνει στην ηγεσία, χωρίς να λάβει κάποια σοβαρή προσωπική υπηρεσία. Συμβούλεψα τον φίλο μου να βρει την πόρτα να φύγει.

Ποτέ δεν έχω βρει την τέλεια εκκλησία σε όλα τα ταξίδια μου - και σίγουρα δεν θα ήταν τέλεια αν εγώ είχα ενταχθεί σ’ αυτήν. Αλλά υπάρχουν κάποιες εκκλησίες που αξίζουν να τις αποκαλέσεις αρρωστημένες. Αν και πιστεύω ότι δεν πρέπει να παραιτηθούμε από μια εκκλησία πολύ γρήγορα, υπάρχουν κάποια προειδοποιητικά σημάδια που θα σας αναγκάσουν να σταματήσετε και να ρωτήσετε εάν ήταν καλύτερα να φύγετε και να βρείτε καλύτερο ποίμνιο.

1. Να μην είναι υπόλογοι -Έλλειψη υπευθυνότητας. Από το πλήθος των συμβούλων προέρχεται σωτηρία. (βλέπε Παρ. 11:14). Υπάρχει πολύ λιγότερη ασφάλεια - ίσως ακόμη και κίνδυνος - όταν ένας ηγέτης δεν μπαίνει στον κόπο να αναζητήσει συμβουλή από μια διαφορετική ομάδα ομότιμών του, καθώς και άνδρες και γυναίκες με γκρίζα μαλλιά που έχουν τη σοφία που έρχεται με την εμπειρία. Αν ένας ποιμένας ή ηγέτης εκκλησίας δεν είναι ανοικτός σε διόρθωση ή οικονομική εποπτεία, κατευθύνεται σε σιδηροδρομικό δυστύχημα. Αν μείνετε σε εκείνη την εκκλησία, μπορεί να συντριβείς κι εσύ μαζί μ’ αυτόν.

2. Πνευματικός ελιτισμός. Οι υγιείς ηγέτες αγαπούν ολόκληρο το σώμα του Χριστού. Προσοχή σε κάθε εκκλησία που ισχυρίζεται την "αποκλειστική" αποκάλυψη ή υποδηλώνει ότι είναι ανώτεροι από άλλους Χριστιανούς. Έτσι ξεκινούν οι σέκτες. Υπάρχει μια μεγάλη χαρισματική εκκλησία στην Ουγγαρία, που ξεκίνησε μέσα σε αναζωπύρωση, αλλά ο ιδρυτής άρχισε να διδάσκει ότι η εκκλησία τους ήταν το μόνο μέρος που οι άνθρωποι θα  μπορούσαν πραγματικά να σωθούν. Εάν ένας ποιμένας κάνει ποτέ τέτοιες δηλώσεις, είναι καιρός να τινάξεις τον κονιορτό από τα πόδια σου και να πας παρακάτω.

3. Παγιωμένη ανηθικότητα. Ο απόστολος Παύλος έδωσε εντολή στους ηγέτες να επιβάλουν βιβλική πειθαρχία. Αυτό πρέπει να γίνεται με ευγένεια (βλ. Γαλ. 6:1), αλλά παρ 'όλα αυτά με αποφασιστικότητα, διότι ο εχθρός θέλει να διεισδύσει στην εκκλησία με ηθικό συμβιβασμό. Εάν ο ποιμένας έχει εμπλακεί σε μοιχεία ή διαστροφή και συνεχίζει να κηρύττει, αρνούμενος εν τω μεταξύ την πειθαρχία, το αμετανόητο πνεύμα του θα μολύνει ολόκληρο το εκκλησίασμα, και μπορείτε να περιμένετε να δείτε την ανηθικότητα να εξαπλώνεται σε όλη την εκκλησία. Μη μιανθείς.

4. Αυταρχικό πνεύμα. Μερικοί ηγέτες αναπτύσσουν ένα δικτατορικό στυλ και προσπαθούν να ελέγχουν τους ανθρώπους μέσω της χειραγώγησης, των απειλών και των νομικιστικών απαιτήσεων. Εκπλήσσομαι πόσο πολλή πνευματική κακοποίηση ανέχονται στις εκκλησίες σήμερα. Κανένας ποιμένας δεν είναι τέλειος και καλούμαστε να είμαστε υπομονετικοί με τα ελαττώματα ο ένας του άλλου. Αλλά αν ο ηγέτης της εκκλησίας είναι προσβλητικός με το επιτελείο του ή τα μέλη του εκκλησιάσματος του, είναι σε άμεση παραβίαση της Γραφής. Ο Απόστολος Παύλος δίδαξε ότι οι ηγέτες της εκκλησίας δεν θα πρέπει να είναι «βίαιοι» ή «εριστικοί», αλλά «πραείς» και «ευγενικοί» (βλ. 1 Τιμ. 3:2-3). Είναι καλύτερα να βρεις έναν άλλο ποιμένα εάν ο δικός σου δεν μπορεί να ελέγξει το θυμό του.living-a-church-2

5. Αχαλίνωτη απληστία. Ο Παύλος κατέστησε σαφές ότι ένας ηγέτης δεν έχει καμία δουλειά να είναι σε διακονία, αν δεν είναι "αφιλάργυρος» (1 Τιμ. 3:3). Ωστόσο, έχουμε στρέψει αυτή την απαραίτητη προϋπόθεση προς σ’ αυτή την κατεύθυνση σήμερα. Έχουμε δώσει σε άπληστους τσαρλατάνους πρόσβαση στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση και τους επιτρέψαμε να διαφθείρουν την εκκλησία με μήνυμα που εστιάζει στα χρήματα. Ο ποιμένας σας δεν πρέπει να ζει σε συνθήκες φτώχειας, αλλά αν ο ίδιος επιμένει να ζει στην πολυτέλεια και χειραγωγεί ανθρώπους κατά τη διάρκεια της ώρα της προσφοράς για να σας αποσπάσει περισσότερα χρήματα από το πορτοφόλι σας για να πληρώσετε τα παιχνίδια του - υποστηρίζετε τη συνήθειά του. Θα πρέπει να φύγετε.

6. Ψεύτικες διδασκαλίες και εκδηλώσεις. Ένας ποιμένας θα πρέπει να είναι ανοικτός στο αυθόρμητο έργο του Αγίου Πνεύματος, αλλά θα πρέπει επίσης να προστατεύσει το ποίμνιο από την πλάνη. Σε πολλά τμήματα του χαρισματικού κινήματος σήμερα, έχουν ασπαστεί ολόψυχα περίεργες επιρροές από τη Νέα Εποχή - και οι Χριστιανοί φαίνεται να έχουν πετάξει μακριά το χάρισμα της διάκρισης. Εάν η εκκλησία σας επικεντρώνεται στις αποκαλύψεις ενός συγκεκριμένου προφήτη, ή φεύγει προς περίεργες γραμμές εις βάρος της σταθερούς διδασκαλίας, τότε θα πρέπει να πάτε αλλού γρήγορα.

7. Η κουλτούρα της υπερηφάνειας. Μερικοί εκκλησιαστικοί ηγέτες είναι τόσο ανασφαλείς που κατασκευάζουν μια αίσθηση σπουδαιότητας γύρω από τους ίδιους προκειμένου να λειτουργήσει. Περιβάλλονται από σωματοφύλακες ασφαλείας, "εκείνους που φορούν πανοπλία", χειριστές και βοηθούς - και ποτέ πραγματικά δεν οικοδομούν γνήσιες σχέσεις με τα μέλη της εκκλησίας τους. Νομίζουν ότι η εκκλησία είναι ό,τι έχει να κάνει με την απόδοσή τους πάνω στη σκηνή, έτσι βασίζονται στην ένταση, τους θεατρινισμούς, τα ρούχα και μια μεγαλοπρεπή είσοδο για να εντυπωσιάσουν το κοινό αντί να είναι φυσιολογικοί, απλός, προσιτοί εργάτες. Αν ο  ποιμένας σου χτίζει μια πιστή στην προσωπικότητά του αντί στον τόπο κατοικίας του Θεού, τρέξε για τη ζωή σου!

J. Lee Grady - Charisma Magazine

 

Προσθεστε σχολιο


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σκέψεις & Προσευχή..

Video..

Υπάρχουν υπότιτλοι στα ελληνικά στο βίντεο...
Οι Λίγοι...
ΕΣΕΙΣ ?Διαβάστε άρθρα John Piper - Leonard Ravenhil - Paul Washer - Tim Conway - Charles Leiter.

Άρθρα σε μια σύντομη ματιά..

Σύνδεση

Συνδεθείτε και σχολιάστε άρθρα και γεγονότα..Ανάγνωση Γραφής (Αγγλικά)

Δευτέρα
Mark 3:31-4:25,Psalm 37:12-29
Τρίτη
Mark 4:26-5:20,Psalm 37:30-40
Τετάρτη
Mark 5:21-43
Πέμπτη
Mark 6:1-29
Παρασκευή
Mark 6:30-56
Σάββατο
Mark 7:1-23,Psalm 40:11-17
Κυριακή
Mark 7:24-8:10,Psalm 41:1-13
Every Day in the Word
www.esv.org