• Wide screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default
  • style1
  • style2
  • style3

Οι "Πιστοί - Αφάνες" Εκτύπωση E-mail
Διάφοροι

Οι Την περασμένη εβδομάδα, εκατοντάδες χιλιάδες αφάνες εμφανίστηκαν εντελώς ξαφνικά στο Κλόβις, στο Νέο Μεξικό, αλλά δεν έφυγαν, όπως ήρθαν. Αυτή η μικρή πόλη θάφτηκε κάτω από μια χιονοστιβάδα από αφάνες. Οι κάτοικοι έπρεπε να καλέσουν την Άμεση Δράση για να τους βοηθήσει να βγουν έξω από τα σπίτια τους. Το πρόβλημα ήταν τόσο μεγάλο, που η Εθνική Φρουρά κλήθηκε να βοηθήσει στη μάχη ενάντια στην εισβολή της αφάνας.

Έχοντας περάσει πολλά χρόνια στο Τέξας, ξέρω λίγα πράγματα για αυτά τα ενοχλητικά φυτά. Έκανα τζόκινγκ ένα πρωί, όταν μία τεράστια αφάνα βρέθηκε στον δρόμο μου. Εκστασιασμένος παρακολουθούσα να χοροπηδάει σε όλη την εθνική οδό και να κυλάει, να κυλάει, να κυλάει, μέχρι να σταματήσει επιτέλους - ακριβώς μπροστά μου. Έχω δει πολλές αφάνες στη ζωή μου, αλλά ποτέ δεν με κυνήγησε καμία πριν! Όπως αναλογιζόμουν το περιστατικό, ο Θεός μίλησε ένα μήνυμα στην καρδιά μου που του έδωσα το όνομα, Οι "Πιστοί - Αφάνες".

Καταρχήν, επιτρέψτε μου να ξεκινήσω εξηγώντας ότι η φράση, "Πιστοί-Αφάνες" είναι σχήμα οξύμωρο, που σημαίνει ότι είναι αντιφατικό από μόνο του. Οι όροι «jumbo γαρίδες», «έγκαυμα από ψύξη» είναι σχήματα οξύμωρα. Εδώ είναι γιατί ένας πιστός-αφάνα είναι σχήμα οξύμωρο. Η αφάνα είναι ένα ενοχλητικό, καθόλου ελκυστικό φυτό που κυλά τριγύρω. Μη έχοντας ρίζα, απλώς περιφέρεται από τον άνεμο. Ένας πιστός στον Χριστό, από την άλλη πλευρά, είναι αυτός που έχει μια σταθερή βάση και είναι βαθιά ριζωμένος στον Θεό.

Ο Παύλος αναφέρεται στους πιστούς - αφάνες στην Εφεσίους 4:14, όταν είπε, "διά να μη ήμεθα πλέον νήπιοι, κυματιζόμενοι και περιφερόμενοι με πάντα άνεμον της διδασκαλίας, διά της δολιότητος των ανθρώπων, διά της πανουργίας εις το μεθοδεύεσθαι την πλάνην".

Οι Συναντώ συνεχώς πιστούς που «περιφέρονται» και αυτό με απασχολεί, επειδή τόσο συχνά αυτοί οι αγαπητοί άνθρωποι καταλήγουν πνευματικοί ναυαγοί. Αλλά δεν πρέπει να είναι έτσι. Η επιθυμία του Θεού είναι να εδραιωθούμε σταθερά στην πίστη μας, έτσι ώστε ό,τι κι αν έρχεται στον δρόμο μας, εμείς να παραμένουμε βαθιά ριζωμένοι και θεμελιωμένοι στον Χριστό.

Ας μάθουμε μερικούς τρόπους που μπορούν να μας διαφυλάξουν από το να γίνουμε πιστοί - αφάνες.

 

Οι πιστοί - αφάνες δεν επέτρεψαν στις ΡΙΖΕΣ τους να βυθιστούν βαθιά μέσα στις διδασκαλίες της αλήθειας.

Δεν υπάρχει τίποτα στον πλανήτη γη που να παρασύρεται γύρω γύρω περισσότερο από τις αφάνες. Αρκεί ελάχιστος άνεμος και έφυγε. Αλλά αυτά τα ενοχλητικά φυτά δεν ξεκινούν με αυτόν τον τρόπο. Καθώς μεγαλώνει, η αφάνα είναι σταθερά φυτεμένη στο έδαφος. Αλλά στο τέλος της εποχής ανάπτυξής της, απελευθερώνεται και ποτέ δεν ξαναφυτεύεται.

Πνευματικά μιλώντας, είναι ό, τι συμβαίνει σε πολλούς πιστούς. Θα συναντήσουν μια δύσκολη δοκιμασία και ξαφνικά, σταματούν να αυξάνονται. Φίλε μου, δεν πρέπει ποτέ να σταματήσεις να αυξάνεσαι εν Κυρίω. Αν το κάνεις, είναι απλώς θέμα χρόνου μέχρι να αρχίσεις να σκοντάφτεις στο χριστιανικό σου βάδισμα.

Αυτός είναι ο λόγος που ο Παύλος είπε στην εκκλησία της Εφέσου, "Υπάρχει ένα σώμα, ένα πνεύμα, ένας Κύριος, μία πίστις, εν βάπτισμα, ένας Θεός". Έλεγε, "Ελάτε παιδιά. Αφήστε αυτές τις ρίζες να βυθιστούν βαθιά μέσα στην αλήθεια, έτσι ώστε να συνεχίσετε να αναπτύσσεστε πνευματικά."

Λέω στους νέους όλη την ώρα, ότι δεν μπορούν να προοδεύσουν βασιζόμενοι στην πίστη της μαμάς τους και του μπαμπά τους. Θα πρέπει να αναπτύξουν τη δική τους σχέση με τον Κύριο. Πρέπει να ξέρουν τι πιστεύουν και γιατί το πιστεύουν, έτσι ώστε να μην ταρακουνηθούν, όταν κάποιος έρχεται σε αυτούς και λέει, "Λοιπόν, πιστεύεις πραγματικά ότι μια μέρα πρόκειται να γίνει αυτό το πράγμα που ονομάζεται αρπαγή, όπου εκατομμύρια άνθρωποι πρόκειται να εξαφανιστούν σε μια στιγμή από τον πλανήτη γη και να πάνε στον ουρανό; Και εσύ θα είσαι ένας από αυτούς;" Η σίγουρη απάντησή μας πρέπει να είναι: "Ναι!" Είχα ανθρώπους που με κορόιδευαν κατάμουτρα όταν είπα κάτι τέτοιο. Στη συνέχεια, αφού ηρεμούν, τους ρωτώ εγώ, "Τι πιστεύετε; Ότι θα πεθάνετε και θα επανέλθετε σαν βατράχια;" "Λοιπόν,  εμ..." Φίλε μου, πρέπει να γνωρίζουμε τι πιστεύουμε, έτσι ώστε να μην επηρεαζόμαστε.

Κάθε μία από τις προηγούμενες δηλώσεις είναι σαν ρίζες που μας κρατούν γερά στο έδαφος. Ο λόγος που ο Παύλος ήταν τόσο ανυποχώρητος στο να είναι οι πιστοί στερεωμένοι στην Αλήθεια είναι επειδή οι ψευδοδιδασκαλίες σαρώνουν την Εκκλησία από τότε, με αποτέλεσμα πολλοί να τα παρατούν. Δεν είναι διαφορετικά σήμερα. Οι ψευδοδιδασκαλίες θα σας παρασύρουν εκτός πορείας και θα σας αφήσουν εκατοντάδες μίλια μακριά από όπου θέλετε να είστε πνευματικά. Το να είστε σταθερά θεμελιωμένοι στον Λόγο του Θεού είναι ένας από τους βασικούς τρόπους για να εξασφαλίσετε τη παραμονή σας εντός πορείας και να παραμείνετε πνευματικά ισχυροί και υγιείς.

Οι πιστοί - αφάνες έχουν παιδιάστικη συμπεριφορά. Αν ο ποιμένας δεν αντάλλαξε χειραψία μαζί τους, προσβάλλονται και τρέχουν να πάνε σε άλλη εκκλησία. Αν δεν τους έβαλαν να τραγουδήσουν ένα σόλο, θα πάνε να ενταχθούν σε άλλη χορωδία. Δεν πειράζει που δεν μπορούν να τραγουδήσουν! Όπως τα παιδιά, θα πάρουν την μπάλα τους και θα κυλήσουν κάτω στον δρόμο, σε ένα μέρος που θα ανέχεται τη συμπεριφορά τους.

Οι πιστοί - αφάνες αρχίζουν να ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ όταν έρχονται αντιμέτωποι με μια μικρή πίεση.

Όταν ο Παύλος είπε στην Εκκλησία της Εφέσου, «Μην είστε πλέον νήπιοι κυματιζόμενοι...", χρησιμοποιούσε την αναλογία των πλοίων μέσα στη θάλασσα. Όταν μια θύελλα έρχεται, είναι εύκολο να παρεκκλίνεις από την πορεία σου.

Γνωρίζουμε όλοι ότι τα παιδιά έχουν καλά, αξιαγάπητα χαρακτηριστικά. Είναι αθώα, ευκολόπιστα, ενεργητικά, παιχνιδιάρικα, χαρούμενα, υπέροχα και προσαρμοστικά. Όταν ο Παύλος προειδοποιούσε την εκκλησία να μην είναι σαν νήπια, μιλούσε να μην έχουν παιδαριώδη συμπεριφορά. Τα παιδιά μπορεί να είναι κυκλοθυμικά, εγωκεντρικά, ανόητα και έχουν ανάγκη τη συνεχή προσοχή. Ξέρετε, ο μικρός Γιαννάκης έφαγε το τελευταίο κεκάκι και όλα τα άλλα παιδιά αναστατώνονται.

Με τα χρόνια έχω δει ανθρώπους που αρνούνται να ασχοληθούν με την αμαρτία τους. Στην πραγματικότητα, πολλοί ποιμένες φοβούνται να μιλήσουν για την αμαρτία από τους άμβωνες τους. Γιατί; Επειδή οι άνθρωποι θα βάλουν στραβά το καπελάκι τους και θα αποχωρήσουν. Έτσι, οι ποιμένες δεν μιλούν για την αμαρτία. Φίλε μου, οι ποιμένες πρέπει να μιλούν για την αποστασία και τις καταστροφικές συνέπειες της αμαρτίας. Επειδή αυτά τα πράγματα θα σε καταστρέψουν. Αλλά εκείνοι που δεν θέλουν να ακούσουν την αλήθεια, θα προσβληθούν. Και φεύγουν σαν την αφάνα.Οι
Πώς τα πας, όταν κάποιος έρχεται σε σένα με ένα ζουμερό κομμάτι κουτσομπολιού; Ποια είναι η στάση σου, όταν δεν γίνεται αυτό που θέλεις στην εκκλησία; Πώς ανταποκρίνεσαι όταν κάποιος σου λέει την αλήθεια; Ή όταν ο εχθρός σου επιτίθεται και περνάς μια δύσκολη ώρα;

Κοίτα τις δυσκολίες του Παύλου: «κατά πάντα θλιβόμενοι αλλ' ουχί στενοχωρούμενοι, απορούμενοι αλλ' ουχί απελπιζόμενοι, διωκόμενοι αλλ' ουχί εγκαταλειπόμενοι, καταβαλλόμενοι αλλ' ουχί απολλύμενοι, πάντοτε την νέκρωσιν του Κυρίου Ιησού περιφέροντες εν τω σώματι, διά να φανερωθή εν τω σώματι ημών και η ζωή του Ιησού.» ( Β' Κορ. 4:8-10). Ο Παύλος έλεγε, "Περνώ κάποιο πρόβλημα. Με έχουν χτυπήσει και μαστιγώσει." Αλλά ποτέ, ούτε μια φορά δεν είπε, "Φεύγω από την εκκλησία. Φεύγω από τον Χριστιανισμό και πηγαίνω κάπου πιο εύκολα." Οι πιστοί - αφάνες, από την άλλη πλευρά, αρχίζουν να περιφέρονται όταν έρχονται αντιμέτωποι με μια μικρή πίεση. Τι σε ξεριζώνει;

Να θυμάσαι, ο Σατανάς είναι ειδικός στο κυνήγι των πιστών μέχρι να παραδοθούν στα ψέματά του. Γι 'αυτό ο Παύλος είπε στην εκκλησία στην Έφεσο, "Μην δίνετε τόπο στον διάβολο. Μην τον αφήσετε να σας αρπάξει."

Οι πιστοί - αφάνες που παρασύρονται από τον άνεμο είναι ανήμποροι να αποφασίσουν για τη δική τους ΠΟΡΕΙΑ.

Η Βίβλος μας διδάσκει να μη βαδίζουμε όπως βαδίζουν τα έθνη, στη ματαιότητα του νου τους. Η λέξη ματαιότητα σημαίνει κάτι πρόσκαιρο, χωρίς σταθερότητα, χωρίς γερό θεμέλιο.

Θυμάσαι στο παρελθόν όταν ήσουν αμαρτωλός; Έκανες αυτό που θεωρούσες σωστό στα δικά σου μάτια. Τώρα που είσαι πιστός, η συμπεριφορά σου πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένη με τον Λόγο του Θεού και όχι με ό, τι νομίζεις ή αισθάνεσαι.

Ένας άνδρας ήρθε σε μένα τις προάλλες και είπε, «Είσαι ο Steve Hill, έτσι δεν είναι; Από εκείνη τη μεγάλη αναζωπύρωση εκεί κάτω στη Φλόριντα;" Μίλησα μαζί του για λίγα λεπτά. Ήταν φανερό ότι είχε αποστατήσει, είχε παρασυρθεί με κάθε τρόπο. Ήταν σαν πιστός - αφάνα. Είχε ακόμη αποφοιτήσει από ένα Βιβλικό Σχολείο χρόνια πριν, αλλά μπορούσες να δεις στο πρόσωπό του, ότι ήταν εντελώς μακριά από τον Θεό.

Οι πιστοί - αφάνες δεν μπορούν να αποφασίσουν για τη δική τους πορεία. Είναι μέσα και έξω. Με αυτό τον τρόπο τώρα, με εκείνον τον τρόπο στη συνέχεια. Πηγαίνοντας πίσω στην αναλογία του Παύλου για τα πλοία στη θάλασσα, σκεφτείτε μερικούς από τους κινδύνους που αυτά τα σκάφη αντιμετωπίζουν. Βυθισμένα βράχια και αβαθείς υφάλους. Ύπουλες ακτές που θα μπορούσαν να βουλιάξουν ένα πλοίο μέσα σε λίγα λεπτά. Πειρατές. Δύσκολα στενά που θα μπορούσαν να πλοηγηθούν μόνο από τους πιο έμπειρους καπετάνιους.

Εδώ είναι ένας ενδιαφέρων παραλληλισμός. Κάθε πλοίο παλιά, εκείνες τις ημέρες χρειαζόταν τρία πράγματα για να μπορεί να πλεύσει: ένα χάρτη, μια πυξίδα και ένα καλό πλήρωμα. Πνευματικά μιλώντας, οι Χριστιανοί χρειάζονται τα ίδια τρία πράγματα για να περιηγηθούν με επιτυχία μέσα στη ζωή. Χρειαζόμαστε τον χάρτη μας, που είναι η Αγία Γραφή. Χρειαζόμαστε την πυξίδα μας, που είναι το Άγιο Πνεύμα, που παίρνει το Λόγο του Θεού και μας οδηγεί προς τη σωστή κατεύθυνση. Τέλος, χρειαζόμαστε ένα καλό πλήρωμα, το οποίο είναι το σώμα του Χριστού. Ο Παύλος είπε, «Αυτός μας έδωσε αποστόλους, προφήτες, ευαγγελιστές, ποιμένες και διδασκάλους ...» (Εφεσ. 4)

Γιατί; Για να μπορούμε να γίνουμε δυνατοί, ώριμοι Χριστιανοί που είναι καταρτισμένοι για να κάνουν το έργο της διακονίας.

Οι πιστοί - αφάνες εξαπλώνουν τους ανεπιθύμητους σπόρους τους ΤΥΧΑΙΑ.

Ένας από τους λόγους που οι αγρότες μισούν τις αφάνες, είναι επειδή κάθε αφάνα περιέχει περίπου 250.000 σπόρους. Φανταστείτε το. Καθώς η αφάνα περιφέρεται σ' ολόκληρη τη γη, σκορπίζει ένα τέταρτο του εκατομμυρίου σπόρους που ενδεχομένως να γίνουν αφάνες. Και οι σπόροι τους μπορούν να αναπτυχθούν σε ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών. Έτσι, όλο το χρόνο, οι αγρότες πρέπει να συμβιβαστούν με αυτήν την ενόχληση.

Όταν ο Παύλος είπε στην εκκλησία της Εφέσου, "Απορρίψατε το ψεύδος, λαλείτε αλήθεια. Ο κλέπτων ας μην κλέπτη πλεόν.  Μηδείς λόγος σαπρός ας μη εξέρχηται εκ του στόματός σας,." έλεγε, "Αυτά είναι όλα κακοί σπόροι. Πικρία, οργή, θυμός, κραυγή, βλασφημία. Μην τους αφήσουμε να ριζώσουν, διότι θα εξαπλωθούν σε ολόκληρο τον τόπο και θα μας προκαλέσουν προβλήματα".

Πόσους πιστούς - αφάνες νομίζετε ότι έχουμε στην Αμερική, που περιφέρονται σε ολόκληρο  το τοπίο του Χριστιανισμού εξαπλώνοντας κακό σπόρο;

Θυμάμαι τόσους πολλούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει όλα αυτά τα χρόνια που έχουν οι ίδιοι αποκλειστεί από το σώμα των πιστών. Δεν μπορώ να σας πω πόσα ανθυγιεινά, αναιμικά, καρκινικά άτομα έχουν έρθει σε όλη την πορεία μου προσπαθώντας να σκορπίσουν τον κακό σπόρο τους στον κήπο της ζωής μου. Κάποιος τους πλήγωσε, έτσι θέλουν να φυτέψουν αυτόν τον κακό σπόρο στο δικό μου χώμα. Έχουν πικρία για ένα γεγονός που έλαβε χώρα και θέλουν να δεχτώ εκείνους τους σπόρους της πικρίας. Ο κατάλογος συνεχίζεται και συνεχίζεται. Ας μην επιτρέψουμε αυτό τον πικρό σπόρο να ριζώσει. Τινάξτε όλα όσα συνέβησαν στο παρελθόν, κάντε αποκατάσταση και αρχίστε να αυξάνεστε και πάλι.

Ας αποφασίσουμε να επιτρέψουμε στις ρίζες μας να αναπτυχθούν βαθιά μέσα στον Χριστό. Να ξέρεις τι πιστεύεις και μην αφήνεις τίποτα και κανέναν να σε βγάλει εκτός πορείας. Όταν είσαι αντιμέτωπος με μια επίθεση από τον εχθρό, να του αντισταθείς. Όταν ο πειρασμός έρχεται στον δρόμο σου, στάσου ισχυρός. Ας είμαστε πιστοί που είναι βαθιά ριζωμένοι, συνεχώς αυξανόμενοι και πάντα να παράγουμε καρπούς για τη Βασιλεία.

Steve Hill

Steve HillΟ ευαγγελιστής Steve Hill, ο οποίο κήρυττε στην αναζωπύρωση του Brownsville για πέντε χρόνια, ίδρυσε την εκκλησία Heartland World Ministries και είναι συγγραφέας αρκετών βιβλίων. Περισσότερα στο: www.stevehill.org.

 

Προσθεστε σχολιο


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σκέψεις & Προσευχή..

Video..

Υπάρχουν υπότιτλοι στα ελληνικά στο βίντεο...
Οι Λίγοι...
ΕΣΕΙΣ ?Διαβάστε άρθρα John Piper - Leonard Ravenhil - Paul Washer - Tim Conway - Charles Leiter.

Άρθρα σε μια σύντομη ματιά..

Σύνδεση

Συνδεθείτε και σχολιάστε άρθρα και γεγονότα..Ανάγνωση Γραφής (Αγγλικά)

Δευτέρα
Τρίτη
Τετάρτη
Πέμπτη
Mark 1:1-28
Παρασκευή
Mark 1:29-2:12,Psalm 35:17-28
Σάββατο
Mark 2:13-3:6
Κυριακή
Mark 3:7-30
Every Day in the Word
www.esv.org