• Wide screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default
  • style1
  • style2
  • style3

Τα δύο τσουνάμι του θεού (3) Εκτύπωση E-mail
Wolfgang Simson

Τα δύο τσουνάμι του θεού (3)

Wolfgang Simson

 Συγκρίνοντας αυτά τα δύο τσουνάμι βλέπω αυτές τις αξιοσημείωτες ομοιότητες:

Φυσικό Τσουνάμι Πνευματικό Τσουνάμι
Τα θεμέλια παρασύρθηκαν Οι παραδόσεις και οι δομές σείονται σε βάθος.
Χάθηκε η ασφάλεια Η οικονομική καταστροφή χτυπά μεγάλες εκκλησίες και ιεραποστολικούς κύκλους
Τα σπίτια και τα μεγάλα κτίσματα παρασύρθηκαν Μεμονωμένα άτομα, αλλά και εκκλησίες παρασύρονται από κάθε άνεμο διδασκαλίας
Παντού νεκρά σώματα Μεγάλο ποσοστό από τους νέους, τις γυναίκες των ποιμένων, ποιμένες και ηγέτες τα έχουν παρατήσει
Καταστραμμένα καταστήματα Άδειοι ηγέτες που βασίζονται πάνω σε άλλους για να οδηγήσουν και να παρέχουν τροφή
Ένα κύμα από ορφανά Πνευματικά ορφανά, το φαινόμενο των Χριστιανών έξω από εκκλησίες.
Οι φτωχοί υποφέρουν περισσότερο. Πλούσιοι Χριστιανοί της μεσαίας και της ανώτερης τάξης κοιτάζουν αφ' υψηλού τον «Πτωχό Αδελφό».
Οι τουρίστες κρατούν το μικρόφωνο. Οι Δυτικές χώρες με τα σχέδια και τα προγράμματά τους δεσπόζουν στα Χριστιανικά νέα.
Η διαφθορά συχνά εμποδίζει να φτάσει βοήθεια σ' εκείνους που τη χρειάζονται περισσότερο. Τα αυτοκρατορικά κτίρια των ψευδοχριστιανών αποσπούν τις τεράστιες μερίδες από τους χρηματικούς πόρους.
Στρατιωτικές δαπάνες : $900 δις
Ανακούφιση για την καταστροφή: $1 δις
Το 98% των χριστιανικών χρηματικών πόρων ρέουν για την αυτοσυντήρηση.
Το 2% για τις ιεραποστολές
Έλλειψη συντονισμού στο έργο της βοήθειας. Έλλειψη ενότητας. Ο καθένας κάνει ό,τι του αρέσει.

 Τι σημαίνει αυτό:


Σημαίνει ότι ο Θεός κάνει δύο πράγματα:


1. Κρίνει ενεργά την εκκλησία με το να επιτρέπει να μπει σε μια Βαβυλωνιακή Αιχμαλωσία. Στο τελευταίο βιβλίο μου «Το Τίμημα των Χρημάτων» (εκδόθηκε το Ιανουάριο 2005, ακόμα μόνο στα γερμανικά), αναφέρω ότι αν το Άγιο Πνεύμα δεν είναι πλέον η κινητήρια δύναμη της Εκκλησίας, τότε θα είναι ο Μαμωνάς. Και ο Μαμωνάς και η Βαβυλώνα έχουν μια πολύ ενδιαφέρουσα σχέση. Μέρος αυτής της Αιχμαλωσίας είναι η πρόσφατη μανία με τα υπερ-ακτιβιστικά προγράμματα και τις προσεγγίσεις που ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη (βλέπε G12, Willow Creek, κτλ) που γιορτάζονται σαν σωτήρες του καταστραμμένου συστήματος. Κι αυτό γιατί όπως είπε κι ένας Κορεάτης ποιμένας μετά από ένα ταξίδι του στις ΗΠΑ : «Είναι εκπληκτικό τι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι χωρίς το Άγιο Πνεύμα.»


Ήμουν ένας από αυτούς που επισκέφτηκαν τον Bill Hybels στη Γερμανία το 1993, επειδή έβλεπα την απελπιστική κατάσταση του Ευαγγελικού Χριστιανισμού εδώ. Χωρίς ν' ακούω καθόλου τα προφητικά και στρατηγικά θέματα, έλπιζα τουλάχιστον ότι θα άκουγαν κάποιον από τους καλύτερους τους. Και το έκαναν. Τι θα γίνει όμως αν το Willow Creek αρχίζει να εξαντλείται, να χαλαρώνει η δική του νεολαία, όπως ακριβώς αρχίζει να γίνεται τώρα αφού κουράστηκαν μετά από κάμποσο καιρό με εβδομαδιαία συνέδρια που ονόμαζαν συναθροίσεις μέσα σε σκανδαλώδη μεγαλοπρεπή γυάλινους ναούς με γυαλισμένα και ευφραδή μηνύματα για τους «εκζητητές», όπως αποκαλούνται; Θα πέσουν οι 10.000 ειδωλολάτρες του Willow Creek (οι άνθρωποι εκείνοι που με αφέλεια πιστεύουν το ψέμα «αντιγράψτε το Willow Creek και θα έχετε παρόμοια αποτελέσματα») στο σκοτεινό βάραθρο της αυτολύπησης; Ποιος τους προειδοποίησε ποτέ; Και ποιον Γκουρού να ακολουθήσουν τώρα; 1

Όλα αυτά θυμίζουν έντονα το λαό Ισραήλ υπό την κυριαρχία του Φαραώ. Στο παρελθόν έκτιζαν οικοδομήματα των Φαραώ με τούβλα. Τώρα όμως πρέπει να τα φτιάξουν μόνοι τους από το άχυρο και δουλεύουν διπλό χρόνο. Κι ένας ολόκληρος κόσμος έχει στερηθεί το Ευαγγέλιο του Ιησού επειδή μια εκκλησία μη αποστολική που είναι φοβερά απασχολημένη με τον εαυτό της και τρέχει απεγνωσμένα να βρει άχυρο και τούβλα για να συνεχιστεί το σόου.


2. Το άλλο πράγμα που κάνει ο Θεός είναι ότι δίνει σε όλους μας μια φανταστική, ιστορική ευκαιρία να ανοικοδομήσουμε, να ανανεώσουμε τα θεμέλιά μας, να ξαναχτίσουμε τα αρχαία χαλάσματα, να ανοίξουμε τα φραγμένα πηγάδια του παρελθόντος, να αγγίξουμε ξανά τα πολύ παλιά αποστολικά και προφητικά θεμέλια και να γίνουμε μέρος πιθανώς του τελευταίου θερισμούς πάνω σ' αυτό τον πλανήτη.


Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε;


. Να μετανοήσουμε για τις οδούς ανυπακοής μας στο Θεό που εμείς έχουμε επιλέξει καθώς και για τα εγωιστικά, επαναστατικά εκκλησιαστικά πρότυπα που βασίζονται στην παράδοση, το ανταγωνισμό και προσανατολίζονται στις ανάγκες και στις μεγαλομανείς στρατηγικές.

Ας μετανοήσουμε για την προσβλητική αμέλεια που έχουμε δείξει προς τους φτωχούς, την απείθειά μας απέναντι στα αποστολικά οικοδομικά πρότυπα, την αναίσχυντη απόρριψη των σταθερών προτύπων πάνω στο σεξ, τα χρήματα και την εξουσία, την ειδωλολατρία του να λατρεύουμε τις ίδιες μας τις διακονίες, την ψεύτικες ασφάλειες και τις ταυτότητες του δογματισμού, της παραδοσιαρχίας, του εθνικισμού, του φυλετισμού και του Γκουρουϊσμού.

Αυτό θα πει ότι θα πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη και να μην ακούμε τους ψευδοπροφήτες, πάνω στους οποίους τα αυτιά μας είναι κολλημένα. Θυμάστε; Το 1990 οι περισσότεροι χαρισματικοί ηγέτες είχαν προβλέψει μια παγκόσμια αναζωπύρωση για το έτος 2000. Μόνο ελάχιστοι, ανάμεσά τους και ο φίλος μου ο Κρίστιαν Σβαρτς είχαν προβλέψει μια εκκλησία περισσότερο μέσα στην αμαρτία, α-ναποτελεσματική και πιο εγωκεντρική παρά ποτέ. Ποιος είχε δίκιο;


. Να αποκαταστήσουμε τα αποστολικά κριτήρια, να επιστρέψουμε στα παγκόσμια πρότυπα οικοδομήματος που ο Θεός θέλει, να διαβάσουμε ξανά σαν τον Ιωσία, να ανοίξουμε ξανά τα αρχαία μονοπάτια, να σκάψουμε ξανά τα παλιά πηγάδια, «να οικοδομήσουμε τις παλιές ερημώσεις, να ανεγε-ρουμε τα θεμέλια, να επιδιορθώσουμε τα χαλάσματα, να ανορθώσουμε τις οδούς δια των κατοικισμών.» (Ησα. 58/νη':12)

. Να αναδιοργανωθούμε οικοδομώντας σύμφωνα με τα αρχαία αποκαλυμμένα αποστολικά πρότυπα οικοδομήματος που ο Θεός σαν εκείνα που ο Θεός έδειξε στο Νώε, το Μωυσή, το Δαβίδ και το Σολομώντα, το Νεεμία, τον Ιησού, τον Παύλο. Ίσως τότε, και μόνο τότε να έρθει ο Θεός, όχι για μια σύντομη θρησκευτική στιγμή, αλλά να έρθει και να μείνει σε ανταπόκριση της υπάκουης, ταπεινής, ομαδικής, σωστής και γρήγορης ανοικοδόμησης σύμφωνα με τα πρότυπα που ο Θεός έχει αποκαλύψει.


1 Ο Bill Hybels είναι ο ποιμένας του Willow Creek Community Church που εδρεύει στο Σικάγο με 12.000 μέλη. Όταν αποφάσισε να ιδρύσει μια εκκλησία, αυτός και οι συνεργάτες τους έκαναν μια έρευνα πάνω στους ανθρώπους που δεν εκκλησιάζονταν στην περιοχή του. Η έρευνα αυτή αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι δεν ήθελαν να πηγαίνουν σε εκκλησία γιατί την έβρισκαν βαρετή και γινόταν ρουτίνα, δεν ταίριαζε η εκκλησία με τον τρόπο ζωής τους, δεν τους άρεσε να τους ζητούν χρήματα και το χριστιανικό μήνυμα ήταν πολύ αρνητικό και προκατειλημμένο με την αμαρτία και τους έκανε να νιώθουν ένοχα. Η λύση του Hybels σ' αυτή την έρευνα «αγοράς» ήταν να πα-ρουσιάσει ένα πρόγραμμα για μη πιστούς κι άλλο ένα για πιστούς. Πίστευε ότι ήταν απαραίτητο να δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα όπου οι άνθρωποι που δεν ήθελαν τις εκκλησίες να μην νιώθουν απειλή, να νιώσουν ευπρόσδεκτοι και να περάσουν καλά. Έδωσε στους ανθρώπους αυτό που ήθελαν! Τα μηνύματα του Willow Creek καθρεπτίζουν έναν Θεό που συγχωρά και φροντίζει στις ανάγκες της πολυάσχολης ζωής μας εδώ στη γη. 
Ο Wolfgang Simson (1959) πήρε Μάστερ Θεολογίας από την Ελεύθερη Ευαγγελική Θεολογική Ακαδημία της Βασιλείας (Ελβετία) και αργότερα δίδαξε εκεί «Αύξηση της Εκκλησίας» και «Ιεραποστολική Στρατηγική» κι έγινε βοηθός του δρ. Σαμουήλ Κίλλινγκ. Επίσης έκανε σπουδές στις Ιεραποστολές και την Πολιτισμική Ανθρωπολογία στο Βέλγιο και τις ΗΠΑ. Έκανε εκτενείς έρευνες πάνω στην αύξηση και την ίδρυση των εκκλησιών, σε θέματα αναζωπύρωσης εστιάζοντας την προσοχή στην εκπλήρωση της Μεγάλης Αποστολής της μαθητείας των εθνών μέσα από τον πολλαπλασιασμό των εκκλησιών. Από το 1983 υπηρέτησε σε διάφορες εκκλησίες ως ποιμένας, δάσκαλος και ευαγγελιστής. Τώρα εργάζεται με την κίνηση DAWN και έχει συγγράψει κάμποσα βιβλία συμπεριλαμβανομένου του «Σπίτια που αλλάζουν τον κόσμο». Έχει Ουγγρο-Γερμανο-Εβραϊκές καταβολές και είναι παντρεμένος με τη Mercy από την Ινδία, κόρη του ευαγγελιστή και συγγραφέα Sadhu Chellappa. Έχει τρεις γιους τον Ίαν, τον Έρικ και τον Βενιαμίν και μετακόμισε από το Μαντράς της Ινδίας στη Γερμανία το 1998.
 

Προσθεστε σχολιο


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σκέψεις & Προσευχή..

Video..

Υπάρχουν υπότιτλοι στα ελληνικά στο βίντεο...
Οι Λίγοι...
ΕΣΕΙΣ ?Διαβάστε άρθρα John Piper - Leonard Ravenhil - Paul Washer - Tim Conway - Charles Leiter.

Άρθρα σε μια σύντομη ματιά..

Σύνδεση

Συνδεθείτε και σχολιάστε άρθρα και γεγονότα..Ανάγνωση Γραφής (Αγγλικά)

Δευτέρα
Mark 3:31-4:25,Psalm 37:12-29
Τρίτη
Mark 4:26-5:20,Psalm 37:30-40
Τετάρτη
Mark 5:21-43
Πέμπτη
Mark 6:1-29
Παρασκευή
Mark 6:30-56
Σάββατο
Mark 7:1-23,Psalm 40:11-17
Κυριακή
Mark 7:24-8:10,Psalm 41:1-13
Every Day in the Word
www.esv.org