• Wide screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default
  • style1
  • style2
  • style3

Πώς το θάρρος μεταμορφώνει την ζούγκλα Εκτύπωση E-mail

peru-1Ένα ταπεινό ζευγάρι ιεραποστόλων στο Περού, o Jaime και η Telma Gomez, έδωσαν την καρδιά τους στον Ιησού το 1969 από την επιρροή Βαπτιστών ιεραποστόλων που ήρθα που ήρθαν από τις ΗΠΑ στην πόλη του Αμαζονίου, Γιουριμάγκουας. Μετά την αλλαγή του Jaime, ένιωσε ένα δυνατό κάλεσμα για διακονία, παρόλο που γνώριζε ότι δεν είχε τη δύναμη να ομολογήσει. Χωρίς να έχει εκτεθεί σε επιδράσεις των Πεντηκοστιανών, ένιωθε ότι ο Θεός του έδειχνε ότι θα βαπτιζόταν με το Άγιο Πνεύμα.

Μερικές μέρες αργότερα, αφότου είδε μία όραση ο Θεός να αγγίζει το στόμα του, ο Jaime καταλήφθηκε από ουράνια δύναμη. “Μιλούσε γλώσσες συνέχεια για έξι μέρες,” μου είπε η γυναίκα του αυτή τη βδομάδα σε μια συνέντευξη στο Ταραπότο, μια πόλη στο βόρειο Περού, όπου οι Γκόμεζ άρχισαν τη διακονία ίδρυσης εκκλησιών.

"Για να προσεγγίσουν την πόλη Σάντα Σοφία, για παράδειγμα, οι Γκόμεζ και η ομάδα τους έπρεπε να πλέουν πάνω σε βάρκα για δυο μέρες μέσα από ζούγκλες γεμάτες ταραντούλες, αλιγάτορες, φίδια, πιράνχας, γιγαντιαίες νυχτερίδες και σμήνη κουνουπιών.”


Σήμερα ο Χριστιανικός Ιεραποστολικός Σύνδεσμος “Η Σμύρνη του Πέρού”  (Smyrna of Peru Christian Missions Association) έχει 160 εκκλησίες, πολλές σε απλησίαστα χωριά μέσα στη ζούγκλα του Αμαζονίου του Περού. Οι Γκόμεζ, εξηντάρηδες σήμερα, μας προσφέρουν ένα νοτιοαμερικανικό παράδειγμα αυθεντικού αποστολικού θάρρους σε μια εποχή που εμείς στη Βόρεια Αμερική φαίνεται ότι έχουμε έλλειψη τέτοιου ζήλου.

Ο Jaime, ένας λεπτοκαμωμένος, σχεδόν ασθενικός άντρας με τρυφερό χαμόγελο, δεν καυχιέται για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στη διακονία - συμπεριλαμβανομένων δύο συλλήψεων από Μαρξιστές τρομοκράτες στα 1980. (Οι Γκουερίλλας έβαλαν το όπλο στο κεφάλι του και τις δύο φορές, αλλά αποφάσισαν να μην τον σκοτώσουν.) Έπειτα από αυτές τις στενές συναντήσεις με τον θάνατο, αυτός και η γυναίκα του άρχισαν συστηματικά να μαθητεύουν πιστούς στο Ταραπότο, πειδή καταλάβαιναν ότι οι περισσότεροι Ευαγγελικοί είχαν επιφανειακή πίστη και δεν εκπλήρωναν τη Μεγάλη Αποστολή.

Αφότου οικοδόμησαν μία δυνατή εκκλησία, άρχισαν να προσεγγίζουν κοντινές πόλεις. Συχνά αντιμετώπιζαν δαιμονική αντίσταση λόγω της οχυρωμένης μαγείας στις ορεινές περιοχές. Επίσης έπρεπε να υπερνικήσουν ανυπέρβλητα εμπόδια για να προσεγγίσουν Ινδιάνικα χωριά που δεν έχουν δρόμους.

Για να προσεγγίσουν την πόλη Σάντα Σοφία, για παράδειγμα, οι Γκόμεζ και η ομάδα τους έπρεπε να πλέουν πάνω σε βάρκα για δυο μέρες μέσα από ζούγκλες γεμάτες ταραντούλες, αλιγάτορες, φίδια, πιράνχας, γιγαντιαίες νυχτερίδες και σμήνη κουνουπιών. Όταν το ποτάμι στένευε σε ένα σημείο, η ομάδα έπρεπε να μετακινηθεί με κανό. Όταν έφταναν σε οικισμό αυτόχθονων, οι κάτοικοι ήταν εντελώς ανοιχτοί στο ευαγγέλιο και ασπάζονταν την ευαγγελική πίστη. “Σήμερα ολόκληρη η πόλη είναι χριστιανική,” λέει η Τέλμα, που ακόμα κηρύττει με πάθος όταν δεν τρελλαίνεται με τα εγγόνια της ή  δεν ταΐζει τους αμέτρητους επισκέπτες που περνούν από το σεμνό σπίτι της στο Ταραπότο.

Το 1988 οι Γκόμεζ έβαλαν στόχο έναν μακρινό Ινδιάνικο οικισμό που οδηγούνταν από ένα πατριαρχικό αρχηγό που είχε επτά γυναίκες. Όπως σε πολλά άλλα Περουβιανά χωριά σ’ εκείνη την περιοχή, στο Παρινάρι δέσποζε ένα παράξενο αλκοολούχο ποτό που ονομάζεται “μασάτο”. Το φτιάχνουν γυναίκες που μασούν μεγάλα κομμάτια από ρίζα γιούκα, τα φτύνουν μέσα σε λεκάνες και μετά το υγρό ζυμώνεται για μέρες. (Σκεφτείτε το σαν μια μορφή μπύρας που φτιάχνεται από σάλιο).

“Όταν φτάσαμε εκεί, περίμεναν να πιούμε το μασάτο. Θεωρείται αγένεια αν δεν το κάνεις,” εξήγησε η Τέλμα.

Σήμερα, επειδή οι Γκόμεζ και η ομάδα τους από τη “Σμύρνη” ήταν πρόθυμοι να εισβάλλουν στη ζούγκλα με το ευαγγέλιο (συχνά κηρύττοντας με χάλια μεγάφωνα), ολόκληρος ο πληθυσμός της πόλης, 383 κάτοικοι πηγαίνουν στην εκκλησία και ο ντόπιος ποιμένας που εκπαίδευσαν ο Jaime και η Telma έσπασαν τον κύκλο της πολυγαμίας, έχοντας ως πρότυπο του Χριστιανικού γάμου τη μία σύζυγο.

Αφιέρωσα αρκετές ώρες με τους Γκόμεζ αυτή την εβδομάδα, ακούγοντας τις ιστορίες τους για μαζικές μεταστροφές και θαυματουργική προστασία. Είναι αληθινοί πρωτοπόροι στην πίστη με βάθος χαρακτήρα που ταιριάζει στην πνευματική εξουσία τους.Δεν φέρουν την έννοια του τίτλου ή του εγωισμού, που μερικές φορές εμφανίζεται από τους Αμερικανούς που εκτυπώνουν τον τίτλο “ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ’” στις επαγγελματικές τους κάρτες.Ο Jaime και η Telma Gomez είναι το αληθινό. Μετά την επίσκεψή μου σ’ αυτούς, ξεσηκώθηκα για να νηστέψω και να προσευχηθώ για το δικό μου επίπεδο αφιέρωσης όσον αφορά το θέμα του ευαγγελισμού. Και ζήτησα από τον αδερφό Jaime αν είχε καμία συμβουλή για τους Αμερικανούς που φαίνονται πιο ερωτευμένοι με τη μοδάτη, έτοιμη για την κάμερα πίστη τους του 21ου αιώνα, παρά με την αυθεντική έκδοση του 1ου αιώνα.

Ο ευγενικός απόστολος είπε: “Η Αμερικανική εκκλησία έχει λάβει ένα τάλαντο, αλλά το έχετε θάψει,” αναφερόμενος στην παραβολή του Ιησού για τον ασεβή υπηρέτη.

“Η ενέργεια που βρήκαμε για να έχουμε αυτή τη δύναμη προήλθε από την πλήρωση του Αγίου Πνεύματος,” συνέχισε ο Jaime. “Όταν άντρες και γυναίκες είναι γεμάτοι από το Πνεύμα, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να βγουν έξω και να μοιραστούν τον Χριστό. Αφότου γεμίσεις με το Πνεύμα, γεμίζεις με ένα πάθος να εκπληρώσεις τη Μεγάλη Αποστολή.”

Αφού συνάντησα αυτούς τους αληθινούς πνευματικούς ηγέτες και βλέποντας τον καρπό της διακονίας τους στο Περού που μένει, ζητώ από τον Κύριο να μας δώσει σε όλους μία νέα δόση της αποστολικής φωτιάς που άναψε στις καρδιές τους περισσότερο από 40 χρόνια πριν.

Lee Grady - "Fire in My Bones" - Charisma Magazine

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 19 Μάρτιος 2011 15:21
 

Προσθεστε σχολιο


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Ποιός;Η τελική απάντηση στην ερώτηση: Ποιός σταύρωσε τον Ιησού; Είναι:

Σκέψεις & Προσευχή..

Video..

Υπάρχουν υπότιτλοι στα ελληνικά στο βίντεο...
Οι Λίγοι...
ΕΣΕΙΣ ?Διαβάστε άρθρα John Piper - Leonard Ravenhil - Paul Washer - Tim Conway - Charles Leiter.

Βιβλιοεπιλογές

Υπάρχουν τόσα βιβλία στα ράφια αλλά ποιά είναι εκείνα που εκφράζουν το θέλημα του Θεού ώστε η καρδια και ο νους να εκτεθούν στην αιωνιότητα και το έργο της χάρης να φαίνεται στην καθημερινότητα;

IN LIGHT OF ETERNITY - The Life of Leonard Ravenhill

justification-leiter

Πίσω από κάθε υγιή αντίδραση της σημερινής Εκκλησίας κρύβεται η κληρονομιά του Ravenhill. Είναι απίστευτο πώς αυτός ο άνθρωπος επηρέασε και καθοδήγησε την πορεία της Νύμφης στα τελαυταία 30-40 χρόνια.
Επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία στα ελληνικά, δεν είναι δυνατόν κανένας στην Ελλάδα  να εκτιμήσει την πολύτιμη προσφορά του.. Περισσότερα..

How_Saved_Are_We

JesusFreak

Βιβλία από e-jesus.gr

Βιβλιοπωλείο Ανώγειο - Προσφορές


Άρθρα σε μια σύντομη ματιά..

Σύνδεση

Συνδεθείτε και σχολιάστε άρθρα και γεγονότα..Ανάγνωση Γραφής (Αγγλικά)

Δευτέρα
Τρίτη
Τετάρτη
Πέμπτη
Mark 1:1-28
Παρασκευή
Mark 1:29-2:12,Psalm 35:17-28
Σάββατο
Mark 2:13-3:6
Κυριακή
Mark 3:7-30
Every Day in the Word
www.esv.org