• Wide screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default
  • style1
  • style2
  • style3

Το σχέδιο Εκτύπωση E-mail

Το σχέδιο

Το σχέδιο μας είναι να καλύψουμε με 24ωρη προσευχή τη χώρα μας. Υπάρχει μία ανάλογη κίνηση προσευχής στη Γερμανία με μεγάλη απήχηση και συμμετοχή. Όλο το εγχείρημα ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2000 και πληροφορίες γι' αυτή την υπέροχη ενέργεια του Θεού στη Γερμανία θα βρείτε στο βιβλίο "Ωρα για προσευχή" των John Mulinde και Peter Wenz. (Δες : ΒΙΒΛΙΑ). Είναι μία αποφασιστική και ουσιαστική κίνηση των χριστιανών στη Γερμανία για να δουν επιτέλους τη χάρη του Θεού στη χώρα τους. Τίποτα δεν πετυχαίνεται χωρίς προσευχές, θυσίες και αυταπάρνηση. Υπάρχουν ανάλογες οράσεις και στη χώρα μας.

Θα μου πείτε, τι θα κάνουμε με τις σοβαρές διδασκαλικές και δογματικές διαφορές που υπάρχουν; Απλά, με πίστη παραμερίζουμε τα στοιχεία αυτά που μας διαχωρίζουν και τα αφήνουμε στα χέρια του Κυρίου! Για να έρθει η χάρη του Θεού και η ενότητα μεταξύ μας δεν είναι θέμα συζητήσεων και διευθέτησης διδασκαλιών. Είναι πρόβλημα βαθύτερο, ριζωμένο μέσα στη συνείδηση των χριστιανών και μόνο η θαυμαστή εργασία του Αγίου Πνεύματος μπορεί να φέρει ειρήνη και αποκατάσταση μεταξύ μας. Ο Κύριος είναι Εκείνος που θα αναλάβει αυτά στα οποία "εμείς" προσκόπτουμε για εκατοντάδες χρόνια, αλλά και έκει που οι ατέλειωτες συζητήσεις δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα.

Ο Κύριος μας έσωσε, μας αναγέννησε, έγραψε τ' όνομά μας στο Βιβλίο της Ζωής, μας συνεκάθισε εν τοις ουρανίοις στο θρόνο Του, μας έδωσε όλη την εξουσία για να πετύχουμε να θριαμβεύουμε πάντοτε διά του Χριστού και μέσα από μας να φανερώνει την οσμή της γνώσεώς Του σε κάθε τόπο. Δεν μας χορήγησε αυτή την τρομερή εξουσία για να ζεσταίνουμε μία καρέκλα σε μία αίθουσα, να βλέπουμε μερικούς, ίσως και ελάχιστους, να τρέχουν και να κάνουν το έργο του Θεού. Μήπως μας χάρισε όλη αυτή την ουράνια δόξα, όλο αυτόν τον ανεκτίμητο πλούτο για να τον ξοδεύουμε σε ματαιότητες και να ξεπουλάμε το χρόνο μας, ο οποίος είναι τόσο πολύτιμος για τον Κύριο; (Εφεσ. ε':16) Είναι τόσο πολύτιμος ο χρόνος διότι περνάει και ΔΕΝ ξαναγυρίζει. Αν κάποιος κάνει κάποιο λάθος, έχει τη δυνατότητα και τη χάρη από το Θεό να το διορθώσει. ΄Οταν όμως κάνεις το λάθος να πετάξεις ένα χρονικό διάστημα της πνευματικής σου ζωής, (ίσως ένας χρόνος, ίσως δέκα χρόνια, ίσως περισσότερα) αυτό ΔΕΝ μπορείς να το διορθώσεις. Δεν μπορείς να γυρίσεις το χρόνο πίσω αφού κατάλαβες ότι δεν τον εκμεταλλεύτηκες σωστά και να κάνεις αυτό που έπρεπε.

ΟΧΙ!!! Δεν ανήκει σε χριστιανούς μία τέτοια υποτονική και ηττοπαθής στάση. Φανταστείτε : Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει κι αυτός όπως εσύ κι εγώ 24 ώρες για να κάνει αυτό για το οποίο τον ψήφισε ο λαός του. Οι μεγάλες προσωπικότητες που διοικούν και κυριαρχούν στον κόσμο αυτό έχουν 24 ώρες την ημέρα στη διάθεσή τους και καταφέρνουν να ελέγχουν όλο σχεδόν τον κόσμο. Εμείς που έχουμε όλους τους αγγέλους σε υπηρεσία μας (Εβρ. α':14) και όλη την ισχύ του να πατάμε επί όφεων και σκορπίων και ΣΕ ΟΛΗ τη δύναμη του εχθρού, μπορούμε να πετύχουμε, να εγκαθιδρύσουμε, να εξαπλώσουμε με πολύ πιο θαυμαστό και εύκολο τρόπο τη βασιλεία του Θεού στη γη μας. Αρκεί ν' αντιληφθούμε αυτά τα πνευματικά εργαλεία που μας χορηγεί το Άγιο Πνεύμα, να πάρουμε πίστη και ν' αρχίσουμε να εκζητάμε τον Κύριο χωρίς να αποκάμομε (Γαλ. ς':9).

Οι υποσχέσεις που μας έδωσε ο Κύριος δεν είναι για να ζήσουμε μόνο μια ζωή άνετη, ζωή ευημερίας και με νίκες πάνω σε αρρώστιες, αλλά είναι και επαγγελίες θριάμβου πάνω στα δαιμόνια που ταλαιπωρούν τους ανθρώπους κρατώντας τους δέσμιους και τυφλούς. Ο Θεός έδωσε μια τέτοια υπόσχεση στον Αβραάμ, στον οποίο είπε ότι "έδωσε εις το σπέρμα του τη γη από του ποταμού της Αιγύπτου (Νείλος) έως του ποταμού Ευφράτου" (Γεν. ιε':18). Αργότερα όταν ο Ιησούς του Ναυή μπήκε σ' αυτή τη γη, βλέπουμε ότι η έκταση που κατέκτησε είναι πολύ μικρότερη απ' αυτή που υποσχέθηκε ο Θεός στον Αβραάμ. Η απιστία και η απείθεια του λαού Ισραήλ ήταν η αιτία που δεν μπορούσαν να λάβουν την υποσχεθείσα γη. Επιπλέον, για να την κατοικήσουν και ν' απολαύσουν τους καρπούς της, έπρεπε να πολεμήσουν. Δεν την βρήκαν έτοιμη, με ανοιχτές πόρτες. Έπρεπε να ήταν πάντα ετοιμοπόλεμοι και σε εγρήγορση, σε καλή φυσική και πνευματική κατάσταση για να εκπληρωθεί ο Λόγος του Θεού. Κάτι που δεν έλαβε χώρα. Η διαφορά είναι ότι είσαι σίγουρος ότι θα την πάρεις, σίγουρος ότι όλα θα συντρέξουν για το θρίαμβο του Ευαγγελίου σε κάθε γωνιά.

Μήπως έχουμε συμβιβαστεί με κάτι λιγότερο; Μήπως πηγαίνουμε σε μία εκκλησία με αρκετά μέλη και νιώθουμε επαναπαυμένοι; Κοίταξε λίγο τα πνευματικά επίπεδα για τα οποία σε έχει προορίσει ο Κύριος! Κοίταξε την εξουσία που κρατάς στα χέρια σου, που ίσως δεν τη χρησιμοποιείς! Είναι για κάτι πολύ ανώτερο, απ' αυτό που έχουμε συνηθίσει! Ο Θεός μας καλεί όλους να συνεργαστούμε για ένα κοινό σκοπό, να καλύψουμε και να τυλίξουμε με προσευχή και δεήσεις όλη την Ελλάδα μας.

Καλεί ΕΣΕΝΑ προσωπικά για να εκπληρώσει το σχέδιό Του. Μην περιμένεις άλλους να σηκώσει να το κάνουν! Ζητά ΕΣΕΝΑ! Ο Κύριος αποβλέπει σε ΣΕΝΑ και σε ΜΕΝΑ! Υπολογίζει στη δική μας προσπάθεια και αγάπη.
Είναι η πιο όμορφη πρόκληση που φέρνει στη ζωή μας! Είναι το υψηλότερο ιδανικό στη ζωή ενός χριστιανού η δέηση και η ικεσία για τη διεκδίκηση της χώρας του.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 01 Απρίλιος 2009 18:50
 

Προσθεστε σχολιο


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Ποιός;Η τελική απάντηση στην ερώτηση: Ποιός σταύρωσε τον Ιησού; Είναι:

Σκέψεις & Προσευχή..

Video..

Υπάρχουν υπότιτλοι στα ελληνικά στο βίντεο...
Οι Λίγοι...
ΕΣΕΙΣ ?Διαβάστε άρθρα John Piper - Leonard Ravenhil - Paul Washer - Tim Conway - Charles Leiter.

Βιβλιοεπιλογές

Υπάρχουν τόσα βιβλία στα ράφια αλλά ποιά είναι εκείνα που εκφράζουν το θέλημα του Θεού ώστε η καρδια και ο νους να εκτεθούν στην αιωνιότητα και το έργο της χάρης να φαίνεται στην καθημερινότητα;

IN LIGHT OF ETERNITY - The Life of Leonard Ravenhill

justification-leiter

Πίσω από κάθε υγιή αντίδραση της σημερινής Εκκλησίας κρύβεται η κληρονομιά του Ravenhill. Είναι απίστευτο πώς αυτός ο άνθρωπος επηρέασε και καθοδήγησε την πορεία της Νύμφης στα τελαυταία 30-40 χρόνια.
Επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία στα ελληνικά, δεν είναι δυνατόν κανένας στην Ελλάδα  να εκτιμήσει την πολύτιμη προσφορά του.. Περισσότερα..

How_Saved_Are_We

JesusFreak

Βιβλία από e-jesus.gr

Βιβλιοπωλείο Ανώγειο - Προσφορές


Άρθρα σε μια σύντομη ματιά..

Σύνδεση

Συνδεθείτε και σχολιάστε άρθρα και γεγονότα..Ανάγνωση Γραφής (Αγγλικά)

Δευτέρα
Mark 3:31-4:25,Psalm 37:12-29
Τρίτη
Mark 4:26-5:20,Psalm 37:30-40
Τετάρτη
Mark 5:21-43
Πέμπτη
Mark 6:1-29
Παρασκευή
Mark 6:30-56
Σάββατο
Mark 7:1-23,Psalm 40:11-17
Κυριακή
Mark 7:24-8:10,Psalm 41:1-13
Every Day in the Word
www.esv.org