• Wide screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default
  • style1
  • style2
  • style3

ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ ΣΤΟ ΤΣΑΡΛΕΣΤΟΝ Εκτύπωση E-mail

ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ ΞΕΣΠΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΤΟ ΤΣΑΡΛΕΣΤΟΝ, ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΑΡΟΛΙΝΑ
 
 
Στις 12 Απριλίου του 1861 οι ομοσπονδιακές παρατάξεις άνοιξαν πυρ στο Fort Sumter στο Τσάρλεστον, στη Νότια Καρολίνα (ΗΠΑ). Αυτό σήμανε την αρχή του εμφυλίου και του διχασμού της χώρας. Την Παρασκεύ 22 Μαρτίου 2002, πάνω από 250 ποιμένες που αντιπροσωπεύουν περίπου δέκα διαφορετικά δόγματα, συγκεντρώθηκαν στην οδό Meeting 1600 στο Τσάρλεστον για να αρχίσουν σαράντα μέρες προσευχής και νηστείας για αναζωπύρωση. Ποιος φανταζόταν ότι η πόλη που ξεκίνησε ο διχασμός, θα γινόταν η πόλη που θα εκχυνόταν το πνεύμα της συμφιλίωσης;

Αυτή η κίνηση του Θεού ξεκίνήσε μόλις οκτώ μήνες πριν, καθώς ένας άνθρωπος έκανε τζόκιν. Ο Κύριος μίλησε στην καρδιά του και τον ρώτησε τρεις ερωτήσεις:

1. Θα μου δώσεις όλο σου τον εαυτό;
2. Θα μου δώσεις όλη σου την περιουσία;
3. Θα μου δώσεις όλη σου τη ζωή;

Ο Θεός έβαλε έλεγχο στην καρδιά για να αρχίσει να ενώνει το σώματ του Χριστού για να δει αναζω-πύρωση. Του έδειξε ότι δεν έπρεπε να υπάρχουν δογματικοί φραγμοί και ότι όλοι όσοι ήθελαν να λάβουν μέρος σ' αυτή την κίνηση έπρεπε να πιστεύουν μόνο τα εξής:

1) Ο Ιησούς Χριστός είναι η μόνη οδός προς τον ουρανό και Αυτό μόνο χορηγεί σωτηρία (Πραξ. 4:12).
2) Η Γραφή είνια ο θεόπνευστος και αλάνθαστος Λόγος του Θεού (Β' Τιμ.3:16).

Τους μήνες που προηγήθηκαν της αναζωπύρωσης, πιστοί άρχισαν να συγκεντρώνονται κάθε βδομάδα και να προσεύχονται να κατεδαφιστούν τα οχυρά γύρω από την πόλη του Τσάρλεστον. Μία βδομάδα πριν, οι ποιμένες που θα λάμβαναν μέρος ενώθηκαν με προσευχή και περπάτησαν σ' ολόκληρη την πόλη του Τσάρλεστον, προετοιμάζοντας το έδαφος για την κίνηση του Αγίου Πνεύματος.

Αυτή η αναζωπύρωση έχει συγκροτηθεί με τρόπο μοναδικό. Ο Ιησούς Χριστός δοξάζεται μόνο. Περίπου 150 ποιμένες υπάκουσαν το κάλεσμα του Θεού να λάβουν μέρος. Υπάρχουν 12 προϊστάμενοι ποιμένες. Κάθε προϊστάμενος έχει μία ομάδα από 12 ποιμένες, η οποία τραβάει κλήρους για να καθορίσει τη 12ωρη βάρδια κάθε ομάδας. Αυτό θα παρέχει συνεχή προσευχή, νηστεία, λατρεία και κήρυγμα για 40 συνεχείς μέρες. Η αναζωπύρωση θα συνεχιστεί 24 ώρες το 24ωρο μέχρι τις 30 Απριλίου, 2002, με εξαίρεση τις Κυριακές, από τις 6 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, όπου γίνονται οι κανονικές συνα-θροίσεις στις εκκλησίες.

Το θέμα της πρώτης βραδινής συνάθροισης ήταν "Σπουδάζοντες να διατηρήτε την ενότητα του Πνεύματος, διά του συνδέσμου της ειρήνη." (ΕΦΕΣ. 4:3). Μετά από ώρα φοβερής λατρείας, το μήνυμα της ενότητας ενέπνευσε όλους όσοι ήταν παρόντες (περίπου 600-700 άτομα), ώστε να πέσουν κάτω κλαίγοντας με μετάνοια ο ένας προς τον άλλο και προς τον Κύριο, όσον αφορούσε την αμαρτία του δογμα-τισμού. Αυτό οδήγησε σε ώρα καταπληκτικής και ασυνήθιστης μεσιτείας για αναζωπύρωση. Δεν μαζεύτηκαν χρηματικές δωρεές για να καλύψουν το κόστος αυτών των συναθροίσεων, ούτε θα γίνει αυτό. Αντίθετα, οι άνθρωποι προσφέρουν τις ζωές τους στον Κύριο. ΡΩΜ. 12:1,2 - "Σας παρακαλώ λοιπόν, αδελφοί, διά των οικτιρμών του Θεού, να παραστήσητε τα σώματά σας, θυσίαν ζώσν, αγίαν, ευάρεστον εις τον Θεόν, ήτις είναι η λογική σας λατρεία."

Ο ποιμένας Carl Wiggins, ένας από τους προϊσταμένους της αναζωπύρωσης, δήλωσε, "Αυτή η αναζωπύρωση δεν θα μπορούσε να συμβεί με κάποιο ποιμένα, αλλά μόνο με κάποιον απλό άνθρωπο." Ο Θεός μίλησε στον Earl Cox, έναν άνδρα με καμία θεολογική εκπαίδευση, κάποιο πρωινό μόλις οκτώ μήνες πριν, καθώς έκανε τζόκιν. Ο Κύριος χρησιμοποίησε αυτό τον μη ειδικό να φέρει αναζωπύρωση σε όποιον έπαιρνε στα σοβαρά το κάλεσμα, "Κύριε Ιησού, στείλε αναζωπύρωση και κάν' το ν' αρχίσει με μένα." Θα υπακούσεις κι εσύ το κάλεσμα του Πνεύματος;

(από το από το George Whitten, των Worthy News, www.worthynews.com - 12 Απριλίου 2002)

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 01 Απρίλιος 2009 19:33
 

Προσθεστε σχολιο


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Ποιός;Η τελική απάντηση στην ερώτηση: Ποιός σταύρωσε τον Ιησού; Είναι:

Σκέψεις & Προσευχή..

Video..

Υπάρχουν υπότιτλοι στα ελληνικά στο βίντεο...
Οι Λίγοι...
ΕΣΕΙΣ ?Διαβάστε άρθρα John Piper - Leonard Ravenhil - Paul Washer - Tim Conway - Charles Leiter.

Βιβλιοεπιλογές

Υπάρχουν τόσα βιβλία στα ράφια αλλά ποιά είναι εκείνα που εκφράζουν το θέλημα του Θεού ώστε η καρδια και ο νους να εκτεθούν στην αιωνιότητα και το έργο της χάρης να φαίνεται στην καθημερινότητα;

IN LIGHT OF ETERNITY - The Life of Leonard Ravenhill

justification-leiter

Πίσω από κάθε υγιή αντίδραση της σημερινής Εκκλησίας κρύβεται η κληρονομιά του Ravenhill. Είναι απίστευτο πώς αυτός ο άνθρωπος επηρέασε και καθοδήγησε την πορεία της Νύμφης στα τελαυταία 30-40 χρόνια.
Επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία στα ελληνικά, δεν είναι δυνατόν κανένας στην Ελλάδα  να εκτιμήσει την πολύτιμη προσφορά του.. Περισσότερα..

How_Saved_Are_We

JesusFreak

Βιβλία από e-jesus.gr

Βιβλιοπωλείο Ανώγειο - Προσφορές


Άρθρα σε μια σύντομη ματιά..

Σύνδεση

Συνδεθείτε και σχολιάστε άρθρα και γεγονότα..Ανάγνωση Γραφής (Αγγλικά)

Δευτέρα
Amos 4:1-6:14
Τρίτη
Amos 7:1-9:15
Τετάρτη
Πέμπτη
Jonah 1:1-4:11
Παρασκευή
Σάββατο
Κυριακή
Nahum 1:1-3:19
Every Day in the Word
www.esv.org