• Wide screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default
  • style1
  • style2
  • style3

"ΙΗΣΟΥ, ΣΤΕΙΛΕ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ" Εκτύπωση E-mail

ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΤΣΑΡΛΕΣΤΟΝ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΝ,
"ΙΗΣΟΥ, ΣΤΕΙΛΕ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ"

Ποιμένες ανταποκρίνονται στην έκκληση ενός απλού ανθρώπου (μη ειδκού σε θεολογικά θέματα) να περάσουν τις φυλεκτικές και δογματικές γραμμές.

Εκκλησίες στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας, ενώθηκαν για 40 μέρες 24ωρης προσευχής. Πιστεύουν ότι θα γίνει αναζωπύρωση και συμφιλίωση. Δεκάδες ποιμένες ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία που προώθησε ένας απλός άνθρωπος ντόπιος που πήγε στην τηλεόραση να προκαλέσει τους ηγέτες των εκκλησιών να περάσουν τις φυλετικές και δογματικές γραμμές εκζητώντας μία κίνηση του Θεού στην κοινωνία τους.

Οι συναθροίσεις "Ιησού, Στείλε Αναζωπύρωση" ξεκίνησαν σε μία μεγάλη σκηνή σε μία εμπορική περιοχή του Τσάρλεστον μία βδομάδα πριν και θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του Απριλίου. Διαφορετικοί ποιμένες αλλάζουν βάρδιες και οδηγούν 12ωρες συναθροίσεις νύχτα και μέρα, με διαλείμματα μόνο τις Κυριακές, έτσι ώστε οι τοπικές εκκλησίες να μπορούν να κάνουν τις συνηθισμένες συναθροίσεις τους.

Κατά τη διάρκεια κάθε ημερήσιας ή νυκτερινής φυλακής, οι συμμετέχοντες νηστεύουν, λατρεύουν, προσεύχονται και διαβάζουν τη Γραφή δυνατά. Περίπου 600 άνθρωποι παρευρέθηκαν το βράδυ της έναρξης, όταν, όπως ανέφερε η εφημερίδα "The (Charleston) Post and Courier" Βαπτιστές αγκάλιαζαν Πεντηκοστιανούς και μαύροι έσφιγγαν τα χέρια λευκών. Ο Darrell Coulter, ποιμένας της Βαπτιστικής Εκκλησίας της Χαράς (Joy Baptist Church), είπε στο πλήθοςΦ: "Ο Θεός κτίζει μία συμμαχία. Πρόκειται να δώσουμε το εναρκτήριο χτύπημα στο διάβολο."

Οι συναθροίσεις αναζωπύρωσης επιθεωρούνται από 12 ντόπιους ποιμένες, που με τη σειρά τους έχουν "στρατολογήσει" άλλους 12 για να τους βοηθούν. Ο Carl Wiggins, ποιμένας της Μητρόπολης του Αγίου Πνεύματος (The Cathedral of the Holy Spirit), είπε στο Charisma News Service: "Έχω δει πολλές διαφορετικές κινήσεις για την πόλη να έρχονται και να φεύγουν για χρόνια, αλλά πραγματικά πιστεύω ότι αυτή εδώ πρόκειται να έχει επιτυχία γιατί βασίζεται στην προσευχή."

Πρόσθεσε ότι πίστευε ότι "η πραγματική έκχυση" θα ερχόταν στο τέλος αυτής της 40ήμερης συνά-θροισης. "Πιστεύω ότι αυτή είναι μία προετοιμασία, ένα πλέξιμο των καρδιών. Μετά τις 40 μέρες, πιστεύω ότι θα δούμε καταπληκτικά πράγματα. Πιστεύω ότι θα επηρεάσει την οικονομική κοινότητα, διότι όταν οι άνθρωποι αλλάζουν τις καρδιές τους και τον τρόπο ζωής τους, αλλάζουν και τις συνή-θειές τους.

Ο Fred Denham, ο οποίος ποιμαίνει την Εκκλησία της Άφθονης Ζωής (Abundant Life Church) είπε: "Στα 27 χρόνια που βρίσκομαι εδώ, δεν έχω ποτέ δει ή βιώσει ή αισθανθεί στο πνεύμα μου κάτι παρόμοιο. Ο Θεός ετοιμάζεται να κάνει κάτι."

Το "Ιησού, Στείλε Αναζωπύρωση" ήταν η ιδέα του Earl Cox, ενός πρωήν δημοσιογράφου και ενεργού πολιτκού στελέχους, ο οποίος λέει ότι ο Θεός του έδωσε την όραση για τη συνάθροιση, ενώ έκανε τζόκιν μία μέρα τον προηγούμενο χρόνο. Επισκέφτηκε ντόπιους ποιμένες για να συμμεριστεί την ιδέα και πλήρωσε τηλεοπτικά σποτ, στα οποία ωθούσε τους "βοσκούς του Θεού" να οδηγήσουν την Εκκλησία στην αναζωπύρωση. Ο Eric Olsen, ποιμένας της Πρώτης Σύναξης του Θεού (First Assembly of God) στο West Ashley, είπε στην "Post and Courier" ότι, είδε τον Cox "κάτι σαν τον Ιωάννη το Βαπτιστή, φωνή βοώντος εν τη ερήμω."

Ο Stafford Floyd, ποιμένας της Εκκλησίας του Θεού στο West Ashley (West Ashley Church of God) είπε στο Charisma News Service ότι, μερικές εκκλησίες στην πόλη μαζεύονταν και προσεύχονταν για αναζωπύρωση λίγο καιρό πριν την έκκληση του Cox, αλλά το "Ιησού, Στείλε Αναζωπύρωση" διεύρυνε τη συμμετοχή πολύ περισσότερο.

"Εδώ μας έχει προσφερθεί μία καταπληκτική ευκαιρία. Υπάρχει ένα χρίσμα εκεί, κάτω από τη σκηνή, η παρουσία του Κυρίου είναι εκεί", είπε. "Ακόμα κι αν δεν βλέπουμε πραγματικά την αληθινή αναζωπύρωση που επιθυμούμε διακαώς να δούμε, μόνό το γεγονός ότι ο Θεός θα μιλούσε σε έναν άνθρωπο σήμερα σαν τον Earl Cox για να συγκεντρώσει τους ποιμένες, όπως κι έκανε, τότε έχουμε ήδη δει ένα θαύμα."

από Andy Butcher (Charisma News Service) - 29 Μαρτίου 2002

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 01 Απρίλιος 2009 19:43
 

Προσθεστε σχολιο


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Ποιός;Η τελική απάντηση στην ερώτηση: Ποιός σταύρωσε τον Ιησού; Είναι:

Σκέψεις & Προσευχή..

Video..

Υπάρχουν υπότιτλοι στα ελληνικά στο βίντεο...
Οι Λίγοι...
ΕΣΕΙΣ ?Διαβάστε άρθρα John Piper - Leonard Ravenhil - Paul Washer - Tim Conway - Charles Leiter.

Βιβλιοεπιλογές

Υπάρχουν τόσα βιβλία στα ράφια αλλά ποιά είναι εκείνα που εκφράζουν το θέλημα του Θεού ώστε η καρδια και ο νους να εκτεθούν στην αιωνιότητα και το έργο της χάρης να φαίνεται στην καθημερινότητα;

IN LIGHT OF ETERNITY - The Life of Leonard Ravenhill

justification-leiter

Πίσω από κάθε υγιή αντίδραση της σημερινής Εκκλησίας κρύβεται η κληρονομιά του Ravenhill. Είναι απίστευτο πώς αυτός ο άνθρωπος επηρέασε και καθοδήγησε την πορεία της Νύμφης στα τελαυταία 30-40 χρόνια.
Επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία στα ελληνικά, δεν είναι δυνατόν κανένας στην Ελλάδα  να εκτιμήσει την πολύτιμη προσφορά του.. Περισσότερα..

How_Saved_Are_We

JesusFreak

Βιβλία από e-jesus.gr

Βιβλιοπωλείο Ανώγειο - Προσφορές


Άρθρα σε μια σύντομη ματιά..

Σύνδεση

Συνδεθείτε και σχολιάστε άρθρα και γεγονότα..Ανάγνωση Γραφής (Αγγλικά)

Δευτέρα
Τρίτη
Τετάρτη
Πέμπτη
Mark 1:1-28
Παρασκευή
Mark 1:29-2:12,Psalm 35:17-28
Σάββατο
Mark 2:13-3:6
Κυριακή
Mark 3:7-30
Every Day in the Word
www.esv.org