• Wide screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default
  • style1
  • style2
  • style3

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙ Εκτύπωση E-mail

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΑΠΟ ΝΕΑΡΟΥΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΕΣ
 
14.03.2002 - Charisma News

Οι γυναίκες αποστέλλονται συχνότερα, επειδή είναι λιγότερο ύποπτες απ' ότι οι άνδρες. Τα παιδιά και οι έφηβοι είναι ανάμεσα στους ευαγγελιστές που χρησιμοποιούνται πιο δυναμικά από το Θεό σε μία κίνηση που σαρώνει την Κίνα.

Ατρόμητοι νεαροί κήρυκες ταξιδεύουν από χωριό σε χωριό, βρισκόμενοι μόνο ένα βήμα πριν από τις δυνάμεις ασφαλείας που απεγνωσμένα προσπαθούν να συνθλίψουν την υπόγεια εκκλησία που αναπτύσσεται ταχύτατα.

Λεπτόμερειες για τη νεανική έξαρση προέκυψαν από το διερευνητικό ταξίδι του ευαγγελιστή Randy Clard, ο οποίος βοήθησε στη σπίθα της αναζωπύρωσης της "Ευλογίας του Τορόντο" στον Καναδά το 1994.

Καθώς συναντήθηκε κρυφά με ηγέτες μιας από τις μεγαλύτερες κινήσεις εκκλησιών που είναι αδήλωτες, ο Clark άκουσε αναφορές για δύο κορίτσια εφηβικής ηλικίας, τύποι του νέου κύματος ευαγγελιστών. Οι δύο νεαρές, ηλικίας 18 και 16 ετών, είπαν για το πώς φεύγουν από το σπίτι δύο φορές το χρόνο για ευαγγελιστικά ταξίδια που κρατούν μήνες.

Έχοντας λιγότερα από 25 δολάρια για φαγητό και το ταξίδι, μετακινούνται από πόλη σε πόλη, σπέρνοντας το Ευαγγέλιο μέχρι κάποιος να πιστέψει. Μετά συχνά οι νέοι πιστοί προσκαλούν τις πλανόδες κήρυκες να μείνουν στο σπίτι τους και προσκαλούν άλλους φίλους και συγγενείς για ν' ακούσουν για τον Ιησού.

Μετά που θα ιδρυθεί μία εκκλησία, τα δύο κορίτσια πηγαίνουν σε μια άλλη πόλη ή χωριό. Συχνά κοιμούνται στο ύπαιθρο ή κάτω από δέντρο αν δεν μπορούν να βρουν κάποιο κατάλυμα. Στο πιο πρόσφατο ταξίδι τους, τα πόδια τους είχαν γεμίσει φουσκάλες και αιμοραγγούσαν, αφού είχαν περπατήσει 40 μέρες στην εξοχή. Αλλά κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος ίδρυσαν 18 εκκλησίες με περίπου 40 άτομα η καθεμιά.

Είπαν στον Clark ότι είχαν δει πολλά σημεία και θαύματα, όταν προσεύχονταν. "Ο Κύριος απλά μας δίνει το λόγο και την πίστη να διακηρύττουμε αυτά που ο Ιησούς μπορεί να κάνει", του είπε η μία. Την τελευταία βδομάδα του ταξιδιού τους, περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έλαβαν το Χριστό σε μία παραλιακή πόλη, όπου τα δύο κορίτσια χρησιμοποίησαν μικρόφωνα για να κηρύξουν στις υπαίθριες συναθροίσεις.

Την τελευταία μέρα τους οι έφηβες ένιωσαν την ώθηση να αναβάλλουν την προγραμματισμένη συνάθροιση και να φύγουν εσπευσμένα. "Αμέσως μετά που έφυγαν, πήγε η αστυνομία στο μέρος της συγκέντρωσης για να τις συλλάβει, αλλά τα κορίτσια είχαν διαφύγει τη σύλληψη", είπε ο Clark.

Παρόλο που άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών ασχολούνται με τον ευαγγελισμό, νεαρές γυναίκες στέλνονται έξω πιο συχνά, επειδή οι χωρικοί μερικές φορές είναι λιγότερο καχύποπτοι σ' αυτές απ' ότι θα ήταν, αν δύο ξένοι άνδρες έφταναν στην κοινότητά τους χωρίς να τους γνωρίζει κανείς.

Ο Clard επίσης μίλησε για ένα αγόρι 3 ετν στην ανατολική Κίνα με ένα ασυνήθιστο χρίσμα θεραπείας. Η γιαγιά του παιδιού το πηγαίνει από σπίτι σε σπίτι και του ζητάει να θέσει τα χέρια του στους αρρώστους και να προσευχηθεί γι' αυτούς. O Clark άκουσε ότι, πολλοί άνθρωποι έχουν θεραπευθεί.

Παρά τις αυξανόμενες αναφορές θαυματουργικών σημείων και τεραστίων, κανένας από τους ηγέτες της εκκλησίας που συνάντησε ο Clark δεν διεκδικεί κάποιο τίτλο για τον εαυτό του. "Τους ρώτησα αν πιστεύουν ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν αποστολική διακονία", είπε ο Clark. "Ένας υπεύθυνος μου είπε: Όχι, δεν σκεφτόμαστε έτσι. Είμαστε όλοι απλά αδελφοί και αδελφές."

Ένας ευαγγελιστής είπε: "Εμείς, που εσείς ονομάζετε ηγέτες ή υπεύθυνους, έχουμε πάει μόνο στο δημοτικό. Δεν έχουμε υψηλή μόρφωση. Πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτή την εργασία; Πιστεύω ότι είναι εργασία του Αγίου Πνεύματος."

 

Προσθεστε σχολιο


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Ποιός;Η τελική απάντηση στην ερώτηση: Ποιός σταύρωσε τον Ιησού; Είναι:

Σκέψεις & Προσευχή..

Video..

Υπάρχουν υπότιτλοι στα ελληνικά στο βίντεο...
Οι Λίγοι...
ΕΣΕΙΣ ?Διαβάστε άρθρα John Piper - Leonard Ravenhil - Paul Washer - Tim Conway - Charles Leiter.

Βιβλιοεπιλογές

Υπάρχουν τόσα βιβλία στα ράφια αλλά ποιά είναι εκείνα που εκφράζουν το θέλημα του Θεού ώστε η καρδια και ο νους να εκτεθούν στην αιωνιότητα και το έργο της χάρης να φαίνεται στην καθημερινότητα;

IN LIGHT OF ETERNITY - The Life of Leonard Ravenhill

justification-leiter

Πίσω από κάθε υγιή αντίδραση της σημερινής Εκκλησίας κρύβεται η κληρονομιά του Ravenhill. Είναι απίστευτο πώς αυτός ο άνθρωπος επηρέασε και καθοδήγησε την πορεία της Νύμφης στα τελαυταία 30-40 χρόνια.
Επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία στα ελληνικά, δεν είναι δυνατόν κανένας στην Ελλάδα  να εκτιμήσει την πολύτιμη προσφορά του.. Περισσότερα..

How_Saved_Are_We

JesusFreak

Βιβλία από e-jesus.gr

Βιβλιοπωλείο Ανώγειο - Προσφορές


Άρθρα σε μια σύντομη ματιά..

Σύνδεση

Συνδεθείτε και σχολιάστε άρθρα και γεγονότα..Ανάγνωση Γραφής (Αγγλικά)

Δευτέρα
Mark 3:31-4:25,Psalm 37:12-29
Τρίτη
Mark 4:26-5:20,Psalm 37:30-40
Τετάρτη
Mark 5:21-43
Πέμπτη
Mark 6:1-29
Παρασκευή
Mark 6:30-56
Σάββατο
Mark 7:1-23,Psalm 40:11-17
Κυριακή
Mark 7:24-8:10,Psalm 41:1-13
Every Day in the Word
www.esv.org