• Wide screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default
  • style1
  • style2
  • style3

ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ Εκτύπωση E-mail

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΑΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ
 
από το Worthy News - 11.11.2002

"Το νησί της Κούβας με τους λόφους του, τις κοιλάδες και τα βουνά του, το επισκέφτηκε μια φοβερή αναζωπύρωση κατά την οποία χιλιάδες ζωές σώζονται κάθε λεπτό", σύμφωνα με μία αναφορά που λάβαμε από τη Χριστιανική Βοήθεια (Christian Aid).

Ένας Κουβανός ιεραπόστολος έγραψε πρόσφατα: "Μέσα σε κάθε λογής οικονομικές δυσκολίες το Άγιο Πνεύμα του Θεού κινείται δυναμικά μέσα στην Κούβα. Εκατοντάδες σημεία κηρυγμάτων γνωστά ως "κατ' οίκον εκκλησίες" και κύτταρα προσευχών ξεπηδούν σ' ολόκληρη τη χώρα. Μέσα σ' αυτά ο Κύριος συναντά τον κατατρεγμένο και άπορο λαό Του, τον ευλογεί και τον θεραπεύει. Είναι υπέροχο πράγμα."

Οι στατιστικολόγοι εκτιμούν ότι από 400 μέχρι 500 άνθρωποι δέχονται τον Κύριο σαν προσωπικό τους Σωτήρα κάθε λεπτό στη Λατινική Αμερική. Σύμφωνα με τον ιεραπόστολο οι στατιστικές που προέκυψαν από την αναζωπύρωση που λαμβάνει χώρα στην Κούβα είναι εξίσου εντυπωσιακές.

"Είναι εύκολο να βρει κανείς τόπους λατρείας, μέσα στους οποίους οι ποιμένες που είναι υπεύθυνοι, είναι νέοι άνθρωποι που έχουν σωθεί μόλις ένα χρόνο πριν και τώρα υπηρετούν με πλήρες ωράριο και οδηγούν ομάδες μέχρι 100 άτομα, που συναθροίζονται όπου μπορούν και προσμένουν την ομορφιά του Κυρίου."

Ο ιεραπόστολος είπε επίσης ότι σε μία πρωτοφανή κίνηση η Κουβανέζικη κυβέρνηση επέτρεψε το κήρυγμα του Ευαγγελίου μέσα στις φυλακές. Σαν αποτέλεσμα ήταν οι τρόφιμοι να βιώνουν την αληθινή ελευθερία που μπορούν να βρουν μόνο μέσα στο Χριστό.

"Παντού υπάρχει μία πείνα για το Λόγο του Θεού," είπε ο ιεραπόστολος. "Γραφές, Καινές Διαθήκες και φυλλάδια έχουν μοιραστεί κατά χιλιάδες σ' ολόκληρη τη χώρα, μία χώρα που στρέφει τα μάτια της προς το Θεό κάθε μέρα που περνάει."

Εκατοντάδες νέοι άνθρωποι ετοιμάζονται μέσα από Βιβλικά σεμινάρια και μαθήματα δι' αλληλογραφίας να μπουν στη σειρά μαζί με ντόπιους ιεραποστόλους, οι οποίοι μέσα σε όλους τους αγώνες τους, τις δυσκολίες και τις προσωπικές ανάγκες, κηρύττουν τα καλά νέα της σωτηρίας.

Κλείνοντας ο ιεραπόστολος είπε: "Η χώρα είναι μία υπέροχη γη, κατά τα λεγόμενα του μεγάλου ναυάρχου Χριστόφορου Κολόμβου 'Η πιο όμορφη γη που έχει δει ανθρώπινο μάτι' μία γη που καθημερινά γίνεται ομορφότερη, σαν αποτέλεσμα της αναζωπύρωσης του Θεού σ' αυτό το μέρος."

Η αναζωπύρωση λαμβάνει χώρα παρά τη φτώχεια και την ανέχεια. Πολλοί Χριστιανοί εργάτες και πιστοί έχουν έλλειψη από ποδήλατα, φανάρια για φως, παπούτσια, ρούχα και χρήματα για να αγοράσουν τρόφιμα. Για να μάθετε πώς μπορείτε να βοηθήσετε τους πιστούς σε μία χώρα "που από την ανατολή μέχρι τη δύση βιώνουν τον άνεμο της παρουσίας του Θεού που πνέει δυναμικά, γράψτε στην παρακάτω διεύθυνση: insider@christianaid.org και βάλτε σαν θέμα τα παρακάτω: MI-342 115-ALM.

 

 

Προσθεστε σχολιο


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Ποιός;Η τελική απάντηση στην ερώτηση: Ποιός σταύρωσε τον Ιησού; Είναι:

Σκέψεις & Προσευχή..

Video..

Υπάρχουν υπότιτλοι στα ελληνικά στο βίντεο...
Οι Λίγοι...
ΕΣΕΙΣ ?Διαβάστε άρθρα John Piper - Leonard Ravenhil - Paul Washer - Tim Conway - Charles Leiter.

Βιβλιοεπιλογές

Υπάρχουν τόσα βιβλία στα ράφια αλλά ποιά είναι εκείνα που εκφράζουν το θέλημα του Θεού ώστε η καρδια και ο νους να εκτεθούν στην αιωνιότητα και το έργο της χάρης να φαίνεται στην καθημερινότητα;

IN LIGHT OF ETERNITY - The Life of Leonard Ravenhill

justification-leiter

Πίσω από κάθε υγιή αντίδραση της σημερινής Εκκλησίας κρύβεται η κληρονομιά του Ravenhill. Είναι απίστευτο πώς αυτός ο άνθρωπος επηρέασε και καθοδήγησε την πορεία της Νύμφης στα τελαυταία 30-40 χρόνια.
Επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία στα ελληνικά, δεν είναι δυνατόν κανένας στην Ελλάδα  να εκτιμήσει την πολύτιμη προσφορά του.. Περισσότερα..

How_Saved_Are_We

JesusFreak

Βιβλία από e-jesus.gr

Βιβλιοπωλείο Ανώγειο - Προσφορές


Άρθρα σε μια σύντομη ματιά..

Σύνδεση

Συνδεθείτε και σχολιάστε άρθρα και γεγονότα..Ανάγνωση Γραφής (Αγγλικά)

Δευτέρα
Amos 4:1-6:14
Τρίτη
Amos 7:1-9:15
Τετάρτη
Πέμπτη
Jonah 1:1-4:11
Παρασκευή
Σάββατο
Κυριακή
Nahum 1:1-3:19
Every Day in the Word
www.esv.org