• Wide screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default
  • style1
  • style2
  • style3

ΧΩΛΟΙ ΠΕΡΠΑΤΟΥΝ ΣΤΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗ Εκτύπωση E-mail

ΧΩΛΟΙ ΠΕΡΠΑΤΟΥΝ ΣΤΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗ

Η Χάιντι και ο Ρόλλαντ Μπέικερ υπηρετούν στη Μοζαμβίκη, μία από τις φτωχότερες χώρες στον κόσμο. Παρ' αυτά όμως είναι και ένα έθνος που βιώνει μία απίστευτη κίνηση του Θεού. Στα τελευταία νέα τους αναφέρουν:

Πριν το μήνυμα προσευχόμαστε για τους αρρώστους και αρχίζουμε να θέτουμε χέρια πάνω στο πλήθος που έρχεται μπροστά στον άμβωνα, που είναι πάνω σε χωμάτινο και κακοτράχαλο έδαφος.  Μία μητέρα φέρνει το μικρό της αγοράκι μπροστά. Είναι τεσσάρων ετών, αλλά τα πόδια του είναι αδύνατα και κυρτωμένα, ανίκανα να περπατήσουν. Η μητέρα του λέει ότι ποτέ δεν είχε περπατήσει στη ζωή του. Ο πατέρας του στέκεται πιο πίσω παρακολουθώντας. Τον βάλαμε πάνω στο έδαφος και η Χάιντι, η Σερπρέσα και οι υπόλοιποι από μας αρχίσαμε να προσευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας. Περνάνε τα λεπτά καθώς η προσευχή μας γίνεται όλο και πιο έντονη. Κρατάμε τα χέρια του αγοριού. Τότε δύναμη γρήγορα εκχύνεται μέσα στο σώμα του. Τα πόδια του απλώνονται και τώρα μπορεί να σταθεί, με λίγη αστάθεια καθώς κρατάμε τα χέρια του. Αφού δεν είχε ποτέ περπατήσει, είχε ελάχιστη αίσθηση της ισορροπίας.

"Τώρα όμως μπορεί να σταθεί μόνος του!" Και είναι τρομοκρατημένος! Η μητέρα του τον συγκρατούσε πάντα, αλλά τώρα έκανε πίσω και τον άφησε! Κάνει κάποια διστακτικά βήματα. Όλο το πλήθος είναι γύρω του, τον παρακολουθεί, προσεύχεται δυνατά και φωνάζει και κανένας δεν θα τον κρατήσει! Αρχίζει να κλαίει. Δάκρυα τρέχουν από τα μάτια του. Ποτέ δεν είχε μείνει μόνος του όπως τώρα. Τώρα όλοι πηδάνε με ενθουσιασμό και πιέζουν για να φτάσουν μπροστά και να δουν. Παρ' αυτά, όλοι κρατιόνται μακριά από το αγόρι, γιατί θέλουν να τον αφήσουν να κάνει κι άλλα βήματα και να δείξει ότι μπορεί να περπατήσει! Και το κάνει... αργά, και μετά λίγο πιο σταθερά.

"Ακούμε τον πατέρα του να κλαίει και να τρέχουν δάκρυα κι απ' τα δικά του μάτια. "Το αγόρι μου μπορεί να περπατήσει! Το αγόρι μου μπορεί να περπατήσει! Βλέπετε; Αυτό είναι το παιδί μου!" Αυτή είναι όλη η απόδειξη που χρειάζομαι ότι ο Ιησούς έκανε θαύμα. Αυτή η οικογένεια θα άλλαζε για πάντα. Αργότερα το αγόρι δυνάμωσε περισσότερο, κατακτώντας το χαμένο χρόνο στα πόδια του!

"Έναν-έναν ο Ιησούς αγγίζει τους φτωχούς. Βήμα-βήμα αυτή η αναζωπύρωση προχωράει σ' όλη τη Μοζαμβίκη και την Αφρική. Εδώ στη Μοζαμβίκη είμαι μόνο μια μικρή ομάδα από συνηθισμένους χριστιανούς που κάθονται στο χώμα προσπαθώντας να αγαπήσουμε τους ανθρώπους όσο καλύτερα μπορούμε, με αυτό που μας έχει δώσει ο Θεός. Είμαστε απλά πήλινα αγγεία. Εμείς είμαστε πήλινα αγγεία. Οι απαιτήσεις επάνω μας μας καταβάλλουν. Δεν έχουμε απαντήσει για όλα. Δεν είμαστε ειδικοί στον παγκόσμιο ευαγγελισμό και την αναζωπύρωση. Πάντα κάνουμε λάθη και είμαστε ελλιπείς. Ο στόχος μας είναι απλά να μαθαίνουμε πώς ο Ιησούς μας θέλει να συνδεόμαστε μαζί Του. Διότι ένα πράγμα πρέπει να έχουμε: Την Παρουσία Του, τη συντροφιά Του, τη φωνή Του, την καρδιά Του, οικειότητα μαζί Του!"

(15-09-2003)

Πηγή :  http://www.irismin.org

 

Προσθεστε σχολιο


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Ποιός;Η τελική απάντηση στην ερώτηση: Ποιός σταύρωσε τον Ιησού; Είναι:

Σκέψεις & Προσευχή..

Video..

Υπάρχουν υπότιτλοι στα ελληνικά στο βίντεο...
Οι Λίγοι...
ΕΣΕΙΣ ?Διαβάστε άρθρα John Piper - Leonard Ravenhil - Paul Washer - Tim Conway - Charles Leiter.

Βιβλιοεπιλογές

Υπάρχουν τόσα βιβλία στα ράφια αλλά ποιά είναι εκείνα που εκφράζουν το θέλημα του Θεού ώστε η καρδια και ο νους να εκτεθούν στην αιωνιότητα και το έργο της χάρης να φαίνεται στην καθημερινότητα;

IN LIGHT OF ETERNITY - The Life of Leonard Ravenhill

justification-leiter

Πίσω από κάθε υγιή αντίδραση της σημερινής Εκκλησίας κρύβεται η κληρονομιά του Ravenhill. Είναι απίστευτο πώς αυτός ο άνθρωπος επηρέασε και καθοδήγησε την πορεία της Νύμφης στα τελαυταία 30-40 χρόνια.
Επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία στα ελληνικά, δεν είναι δυνατόν κανένας στην Ελλάδα  να εκτιμήσει την πολύτιμη προσφορά του.. Περισσότερα..

How_Saved_Are_We

JesusFreak

Βιβλία από e-jesus.gr

Βιβλιοπωλείο Ανώγειο - Προσφορές


Άρθρα σε μια σύντομη ματιά..

Σύνδεση

Συνδεθείτε και σχολιάστε άρθρα και γεγονότα..Ανάγνωση Γραφής (Αγγλικά)

Δευτέρα
Amos 4:1-6:14
Τρίτη
Amos 7:1-9:15
Τετάρτη
Πέμπτη
Jonah 1:1-4:11
Παρασκευή
Σάββατο
Κυριακή
Nahum 1:1-3:19
Every Day in the Word
www.esv.org