• Wide screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default
  • style1
  • style2
  • style3

O Θεός θεραπεύει τη γη Εκτύπωση E-mail

Πώς ο Θεός θεραπεύει τη γη στα νησιά Φίτζι
25/8/2006

 
Ο Ολλανδός υπεύθυνος προσευχής Pieter Bos επισκέφτηκε πρόσφατα τα Φίτζι για μια παγκόσμια σύσκεψη με θέμα τη μεταμόρφωση πόλεων και εθνών. Κάνει αναφορά για τις αξιοσημείωτες αλλαγές σ' αυτά τα νησιά του Ειρηνικού και τον ιδιαίτερο ρόλο της αποκαλούμενης «Ομάδας που Θεραπεύει τη Γη».

ΣΗΜΕΙΟ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ

"Από τις πολλές μαρτυρίες απ' όλο τον κόσμο, η ιστορία των Φίτζι ξεχωρίζει.
Μετά από δύο πραξικοπήματα, το 1987 και το 2000, η χώρα έπεσε σε πολιτικό, ηθικό και οικονομικό χάος.

Εν μέσω αυτής της απελπιστικής κατάστασης οι εκκλησίες κινήθηκαν από «μια προσευχή για βελτίωση» σε μια απελπισμένη εκζήτηση του Θεού. Εκείνη η πρώτη ενωμένη συνάθροιση προσευχής σημαδεύτηκε από δημόσια μετάνοια και πλήρη συντριβή.

Χωρίς να τεθούν κάποιοι χρονικοί περιορισμοί, οι πιστοί ομολόγησαν τις αμαρτίες τους και ειδικά την έλλειψη ενότητας και αγιασμού με όσο το δυνατόν περισσότερη σαφήνεια. Εκείνη η συνάθροιση προσευχής έγινε καμπή στην ιστορία. Ένα κύμα μετάνοιας κύλησε μέσα στις εκκλησίες και υπερχείλισε μέσα στην κοινωνία.
Άγγιξε ποιμένες και πολιτικούς, πραξικοπηματίες και καλλιεργητές κάνναβης και συμπεριελάμβανε επίσημη εξομολόγηση για κακές πολιτικές συμπεριφορές. Φαινόταν σαν το Άγιο Πνεύμα να εκχυνόταν πάνω στο έθνος με έναν «έλεγχο ενοχής». "

Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ

"Σ' αυτό το σκηνικό σχηματίστηκε η «Ομάδα της Θεραπείας της Γης», βασισμένο στο Β΄Χρονικών 7/ζ : 14. «Και [εάν] ο λαός μου, επί τον οποίον εκλήθη το όνομά μου, ταπεινώσωσιν εαυτούς, και προσευχηθώσι, και εκζητήσωσι το πρόσωπόν μου και επιστρέψωσιν από των οδών αυτών των πονηρών, τότε εγώ θέλω επακούσει εκ του ουρανού, και θέλω συγχωρήσει την αμαρτίαν αυτών, και θεραπεύσει την γην αυτών.» (Εν συντομία : εάν κάνετε τέσσερα πράγματα, τότε Εγώ θα κάνω τρία πράγματα.)


Ο υπεύθυνος της ομάδας, ο ποιμένας Vuniani εκζητούσε τον Κύριο για το έθνος του εδώ και 20 χρόνια, μαζί με κάμποσους ποιμένες από την ευρύτερη περιοχή του Ειρηνικού. Για εκείνον, το να νηστεύει για το έθνος του έχει γίνει τρόπος ζωής.


Η «Ομάδα της Θεραπείας της Γης» είναι έτοιμη να ταξιδέψει σε περιοχές και χωριά, τη στιγμή που η απόγνωση σχετικά με την τοπική κατάσταση έχει γίνει τόσο πιεστική, ώστε ολόκληρο το χωριό συμφωνεί να προσευχηθούν και να νηστέψουν με μετάνοια, οδηγούμενοι από τις εκκλησίες σ'εκείνη την περιοχή που (συχνά για πρώτη φορά) συνεργάζονται. Αυτή δεν είναι μια ευτελής προϋπόθεση.

Η ομάδα αποτελείται από ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τους εαυτούς τους σε έναν ολόκληρο χρόνο προσευχής και νηστείας για το έθνος τους. Έτσι, όταν φθάνουν σ΄ ένα χωριό, έχει ήδη γίνει αρκετή προπαρασκευή όσον αφορά την απόγνωση, τη νηστεία, την ενότητα, την εξομολόγηση των αμαρτιών και τη μεταστροφή.

Η Ομάδα θα καθοδηγήσει τους πρεσβύτερους, ποιμένες και πατέρες του χωριού, διαμέσου της διδασκαλίας και της προσευχής, σε περαιτέρω εξομολόγηση αμαρτιών και μεταστροφή, σε αποκατάσταση σχέσεων με άλλα χωριά και φυλές, ανάμεσα στην ίδια τη φυλή και με την τοπική και εθνική κυβέρνηση.


ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ BEQA

"Τα αποτελέσματα αυτής της προσέγγισης είναι εντυπωσιακά. Η ομάδα μας επισκέφτηκε ένα χωριό στο νησί Beqa. Κατά την πορεία μας προς αυτό περπατήσαμε σε ένα στενό αμμουδερό μονοπάτι και περάσαμε διάφορους κακοσυντηρημένους καταυλισμούς με άνδρες και παιδιά να περιφέρονται τριγύρω.

Παρακάτω, μετά που διασχίσαμε το ποτάμι, το χωριό εμφανίστηκε μπροστά μας. Το μονοπάτι ήταν πλακοστρωμένο, τα σπίτια είχαν κήπους και ήταν νοικοκυρεμένα και καλοσυντηρημένα και οι γυναίκες και τα παιδιά βγήκαν από τα σπίτια τους, για να μας καλωσορίσουν. Μέσα στην εκκλησία πρόσφεραν τσάι και άνθρωποι έδιναν τις μαρτυρίες τους.

Στο παρελθόν το χωριό ήταν γνωστό για τις τελετές πυροβασίας και οι χωρικοί έβγαζαν ένα εισόδημα με το να κάνουν αυτές τις τελετουργίες, σαν μια μορφή ψυχαγωγίας στα Fiji και στο εξωτερικό. Αλλά η δαιμονική δραστηριότητα είχε και κάτι στον αντίποδα:σχεδόν κάθε μήνα ένα παιδί πέθαινε ως επακόλουθο κάποιου 'ατυχήματος'.

Ένας από τους νέους άνδρες του χωριού έτυχε να παρευρίσκεται σε μια εκκλησία στην πόλη και απέκτησε κάποια κατανόηση περί δαιμονικής κατοχής. Έπεισε τον πατέρα του, που ηγείτο των τελετών πυροβασίας, για την ανάγκη να λάβει απελευθέρωση. Ο πατέρας του συμφώνησε και αφού ελευθερώθηκε και επέστρεψε στο χωριό, θέλησε να σταματήσει τις τελετές.

Υπήρχε όμως τεράστια πίεση από τη φυλή, για να συνεχιστεί η παράδοση. Αυτό οδήγησε σε πρόσκληση της «Ομάδας που Θεραπεύει τη Γη»: η απελπισία για τους θανάτους ανάμεσα στα παιδιά, η φανερή αμφιβολία για τις τελετές, η φτώχια και το κοινωνικό χάος, είχαν κατά κάποιον τρόπο προετοιμάσει το έδαφος.
Με νηστεία προετοίμασαν τον ερχομό της Ομάδας και για ένα διάστημα δύο εβδομάδων υπήρχε νυχτερινή συνάθροιση με δοξολογία, διδασκαλία και εξομολόγηση αμαρτιών. Κατά τη διάρκεια της ημέρας κάθε οικογένεια δεχόταν επισκέψεις για συμβουλές.

Τελικά οι τελετουργίες εγκαταλείφθηκαν, σχέσεις (γάμου) αποκαταστάθηκαν και ο αρχηγός του χωριού έκανε μία διαθήκη μεταξύ του χωριού και του Θεού. Εμείς βρήκαμε ένα αρμονικό χωριό με ευτυχισμένους ανθρώπους, νέους να χορεύουν και να μας καλωσορίζουν θερμά.

Τώρα καλλιεργούνται λαχανικά και το χωριό μαζεύει υπέροχες σοδειές, τα προϊόντα των οποίων πωλούνται στο κύριο νησί. Δεν έχουν σημειωθεί πλέον περιπτώσεις θανάτων ανάμεσα στα παιδιά. "


ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΑΥΜΑΤΑ

"Στα Fiji ήδη περισσότερα από 150 χωριά έχουν πλήρως αποκαταστα-θεί. Σ΄ένα χωριό, το ποτάμι, το οποίο είχε δηλητηριαστεί, καθαρίστηκε μέσα σε μια νύχτα, επιτρέποντας ξανά το ψάρεμα και την άρδευση της γης. Σε ένα άλλο χωριό η βιομηχανία αλίευσης άρχισε πάλι να ανθεί.

Μετά από χρόνια αλίευσης μόνο μικρών ψαριών, μέσα σε μια νύχτα εμφανίστηκε αφθονία μεγάλων ψαριών, που ήρθε για να μείνει και προμηθεύει τώρα την κοινότητα για περισσότερο από δύο χρόνια.

Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι που πεθαίνουν, πάντα προκαλούσαν διεθνή οικολογική ανησυχία. Αλλά σε πολλά μέρη γύρω από τα Fiji οι κοραλλιογενείς ύφαλοι έχουν αποκατασταθεί, πράγμα που αποτελεί θαύμα. Το National Geographic διεξάγει έρευνες επί του παρόντος για αυτήν την αξιοσημείωτη αλλαγή στο περιβάλλον."

 


 

Πηγή: 1. Pieter Bos, Serving the Nations (Πίτερ Μπος, Υπηρετώντας τα Έθνη)
          2. Joel News - Νέα από τον Τζόελ

 

Προσθεστε σχολιο


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Ποιός;Η τελική απάντηση στην ερώτηση: Ποιός σταύρωσε τον Ιησού; Είναι:

Σκέψεις & Προσευχή..

Video..

Υπάρχουν υπότιτλοι στα ελληνικά στο βίντεο...
Οι Λίγοι...
ΕΣΕΙΣ ?Διαβάστε άρθρα John Piper - Leonard Ravenhil - Paul Washer - Tim Conway - Charles Leiter.

Βιβλιοεπιλογές

Υπάρχουν τόσα βιβλία στα ράφια αλλά ποιά είναι εκείνα που εκφράζουν το θέλημα του Θεού ώστε η καρδια και ο νους να εκτεθούν στην αιωνιότητα και το έργο της χάρης να φαίνεται στην καθημερινότητα;

IN LIGHT OF ETERNITY - The Life of Leonard Ravenhill

justification-leiter

Πίσω από κάθε υγιή αντίδραση της σημερινής Εκκλησίας κρύβεται η κληρονομιά του Ravenhill. Είναι απίστευτο πώς αυτός ο άνθρωπος επηρέασε και καθοδήγησε την πορεία της Νύμφης στα τελαυταία 30-40 χρόνια.
Επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία στα ελληνικά, δεν είναι δυνατόν κανένας στην Ελλάδα  να εκτιμήσει την πολύτιμη προσφορά του.. Περισσότερα..

How_Saved_Are_We

JesusFreak

Βιβλία από e-jesus.gr

Βιβλιοπωλείο Ανώγειο - Προσφορές


Άρθρα σε μια σύντομη ματιά..

Σύνδεση

Συνδεθείτε και σχολιάστε άρθρα και γεγονότα..Ανάγνωση Γραφής (Αγγλικά)

Δευτέρα
Τρίτη
Τετάρτη
Πέμπτη
Mark 1:1-28
Παρασκευή
Mark 1:29-2:12,Psalm 35:17-28
Σάββατο
Mark 2:13-3:6
Κυριακή
Mark 3:7-30
Every Day in the Word
www.esv.org