• Wide screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default
  • style1
  • style2
  • style3

Η ιστορία πίσω από 30,000 Εκτύπωση E-mail

Κίνα - Η ιστορία πίσω από 30,000 νέους πιστούς κάθε μέρα 
 
"Πολλοί άνθρωποι σ' όλη την υφήλιο έχουν ακούσει ότι η Κίνα βιώνει μια τεράστια αναζωπύρωση, " γράφει αντιπρόσωπος της Ιεραποστολής Asia Harvest. "Μερικοί κάνουν αναφορά για 30,000 νέους πιστούς καθημερινώς. Ωστόσο μόνο λίγοι αντιλαμβάνονται ότι ο σπόρος γι' αυτήν την μεγάλη αναζωπύρωση σπάρθηκε με το αίμα χιλιάδων μαρτύρων που πλήρωσαν ένα πολύ υψηλό κόστος για να ζήσουν για το ευαγγέλιο.  

Κατά την διάρκεια της Εξέγερσης των Πυγμάχων (δες παρακάτω), πάνω από 30,000 χριστιανοί δολοφονήθηκαν. Θα μπορούσε οι 30,000 που τώρα σώζονται καθημερινώς, να είναι η αντίδραση του Θεού; Η ακόλουθες αναφορές δίνουν μια εντύπωση της καθημερινής ζωής στην Κίνα το καλοκαίρι του 2004: "

56 εκατ. δολάρια σε κρατικούς επιχορηγούμενους διωγμούς

"Τον Ιανουάριο του 2004 ανώτατοι αξιωματικοί της Υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων (Religious Affairs Bureau) και του Τμήματος Ενιαίου Μετώπου Απασχόλησης (United Front Work Department) συναντήθηκαν για το ετήσιο συνέδριο Εθνικής Θρησκευτικής Εργασίας, " αναφέρει η Elizabeth Kendal από την Παγκόσμια Ευαγγελική Συμμαχία Υπηρεσία Θρησκευτικής Ελευθερίας (World Evangelical Alliance Religious Liberty Commission)

Παρακολούθησαν το 4ωρο βίντεο "Ο Σταυρός: Ο Ιησούς στην Κίνα" παραγωγή του φίλο-δημοκρατικού χριστιανού Yuan Zhiming, και άκουσαν για το "Ο Ιησούς στο Πεκίνο", βιβλίο του David Aikman που συνήθιζε να ήταν ο ανταποκριτής του περιοδικού TIME στο Πεκίνο.

Στο περιοδικό Christianity Today (Ο Χριστιανισμός Σήμερα) ο Timothy C. Morgan γράφει ότι "η ταινία και το βιβλίο τεκμηριώνουν την απίστευτη αύξηση και ικανότητα επιβίωσης του Χριστιανισμού στην Κίνα. " Η Jia Qinglin, πρόεδρος της Πολιτικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Λαού της Κίνας (Chinese People's Political Consultative Conference) παρότρυνε όλες τις πολιτικές ομάδες της χώρας να δώσουν αυξημένη προσοχή σε 'επίβλεψη θρησκευτικών δραστηριοτήτων'.


Η κυβέρνηση προμήθευσε στην Υπηρεσία Θρησκευτικών Υποθέσεων κονδύλι 450 εκατομμυρίων Γουάν (περίπου 56 εκατ. δολάρια) για αυτές τις δραστηριότητες - τον διωγμό των χριστιανών - έτσι ώστε να μπορούν να σχηματίσουν μια ομάδα επίλεκτων για να εξαλείψουν μη εγγεγραμμένες θρησκευτικές ομάδες, αντικαθιστώντας τους με 'πατριωτικές δυνάμεις'. Η Αδελφότητα του Ευαγγελίου της Κίνας είναι μια από τις μεγαλύτερες κινήσεις κατ' οίκον εκκλησιών στην Κίνα, σχηματίστηκε την δεκαετία του '80, με εκατομμύρια μέλη τώρα.

Στις 11 Ιουνίου κάπου 100 από τους ηγέτες της κίνησης των κατ' οίκων εκκλησιών συλλήφθηκαν κατά την διάρκεια ξεκούρασης στην Wuhan City, όταν 50 αξιωματικοί της Υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων εισέβαλαν στην συγκέντρωση. Ο 39χρονος Xing Jinfu, ένας από τους κορυφαίους ηγέτες της κίνησης ήταν ανάμεσα στους συλληφθέντες. Τα νέα της απελευθέρωσής τους δημοσιεύτηκαν στις 2 Ιουλίου 2004, αλλά έπρεπε να παρουσιάζονται τακτικά στις τοπικές εξουσίες.

Η Εξέγερση των Πυγμάχων

Σύμφωνα με παρατηρητές της Κινεζικής εκκλησίας, η Εξέγερση των Πυγμάχων μόλις πριν 100 χρόνια ήταν μία από τις περιόδους διαμόρφωσης στον Κινέζικο χριστιανισμό. Το καλοκαίρι του 1900, 188 αλλοδαποί ιεραπόστολοι και 32000 χριστιανοί σφάχτηκαν απλά επειδή ήταν χριστιανοί. Πολλοί κινέζοι βίωσαν τον 19ο αιώνα σαν την πιο ταπεινωτική περίοδο στην μακρά τους ιστορία καθώς Γιαπωνέζοι, Βρετανοί, Ολλανδοί, Ισπανοί, Πορτογάλοι, Ρώσοι και άλλες χώρες διαχώρισαν την Κίνα με στρατιωτική επιβολή, διαρπάζοντας τα πλούτη των λαών και τους φυσικούς πόρους.

Σ΄ αυτή την ατμόσφαιρα σχηματίστηκαν οι Πυγμάχοι, ένα μυστικό σωματείο. Σκοπός τους ήταν να προτρέψουν σε εξέγερση τους Κινέζους εναντίων ξένων επιρροών οδηγώντας τους έξω από την χώρα. Χριστιανοί Κινέζοι υπέφεραν αυξανόμενο διωγμό και κατηγορήθηκαν ότι ήταν δουλικοί οπαδοί του Δυτικού ιμπεριαλισμού.

Η κατάσταση εξερράγη τον Ιούνιο του 1900. Ένας αυτόπτης μάρτυρας έγραψε "άγρια πλήθη μαίνονταν στις πόλεις της βόρειας Κίνας λεηλατώντας και πυρπολώντας εκκλησίες και τα σπίτια των ιεραποστόλων και κινέζων χριστιανών. Καθοδηγούνταν από γυμνόστηθους φανατικούς, αποκαλώντας τους εαυτούς τους Πυγμάχους, κρατώντας μακριά λαξευμένα ξίφη και διεκδικούσαν τα κεφάλια και τις καρδιές των Χριστιανών και ιεραποστόλων. "

Ο George Ernest Morrison ένας δημοσιογράφος της εφημερίδας London Times στο Πεκίνο, έγραψε "Όταν έπεφτε το σκοτάδι, κάποιος μπορούσε να ακούσει τα πιο φρικτά ουρλιαχτά από την πόλη, απολύτως δαιμονικό και αξέχαστο. Των Πυγμάχων τα ουρλιαχτά 'Σα κουέι τζου' ('σκοτώστε τους διαβόλους') αναμειγνύονταν με τα ουρλιαχτά των θυμάτων τους και τα βογκητά εκείνων που πέθαιναν. Κατάσφαξαν τους τοπικούς χριστιανούς, καίγοντας τους ζωντανούς μέσα στα σπίτια τους. "

Στο βιβλίο τους 'Με το Αίμα τους' οι James και Marti Hefley έγραψαν ότι οι χειρότερες σφαγές έλαβαν χώρα στην βόρεια επαρχία Σανξί (Shanxi). Η εγκυμονούσα Lizzie Atwater και έξι άλλοι ιεραπόστολοι πελεκήθηκαν έως θανάτου από αστυνομικούς.

Οι περισσότεροι ιεραπόστολοι αποφάσισαν να παραμείνουν στο πόστο τους και να υπομείνουν οτιδήποτε συνέβαινε αντί να προσφύγουν στην ασφάλεια των πρεσβειών στο Πεκίνο και στη Σανγκαί.

Πολλοί χριστιανοί στην επαρχιακή πρωτεύουσα Ταιγουάν (Taiyuan) αναγκάστηκαν να γονατίσουν και να πιουν το αίμα των πολλών αποκεφαλισμένων ξένων. Για κάθε ξένο ιεραπόστολο φονευμένο το 1900, σχεδόν 200 κινέζοι χριστιανοί υπέστησαν την ίδια μοίρα. Ένας κινέζος που αρχικά αρνήθηκε το Χριστό αργότερα μετανόησε λέγοντας στους ηγέτες των Πυγμάχων 'Δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο παρά να πιστεύω στο Χριστό ακόμα και αν με σκοτώσετε γι΄αυτό.

Θα συνεχίζω να πιστεύω αυτό και να Τον ακολουθώ'. Τον χτύπησαν μέχρι θανάτου και η καρδιά του αφαιρέθηκε και τέθηκε σε κοινή θέα στο γραφείο του δημάρχου. Ήταν ακριβώς αυτή η αποφασιστικότητα και προθυμία να υποφέρουν, που έκανε πολλούς μη χριστιανούς να σταθούν για να σκεφτούν. Αυτός ήταν ο σπόρος που φυτεύτηκε στις καρδιές τους, προξενώντας τους μεγάλη απορία για την λογική του απίστευτου πάθους των μαρτύρων. Και όταν εκείνοι ή αργότερα τα παιδιά τους αναζητούσαν, το έβρισκαν - το Χριστό.


Πηγή: http://www.asiaharvest.org/

 

Προσθεστε σχολιο


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Ποιός;Η τελική απάντηση στην ερώτηση: Ποιός σταύρωσε τον Ιησού; Είναι:

Σκέψεις & Προσευχή..

Video..

Υπάρχουν υπότιτλοι στα ελληνικά στο βίντεο...
Οι Λίγοι...
ΕΣΕΙΣ ?Διαβάστε άρθρα John Piper - Leonard Ravenhil - Paul Washer - Tim Conway - Charles Leiter.

Βιβλιοεπιλογές

Υπάρχουν τόσα βιβλία στα ράφια αλλά ποιά είναι εκείνα που εκφράζουν το θέλημα του Θεού ώστε η καρδια και ο νους να εκτεθούν στην αιωνιότητα και το έργο της χάρης να φαίνεται στην καθημερινότητα;

IN LIGHT OF ETERNITY - The Life of Leonard Ravenhill

justification-leiter

Πίσω από κάθε υγιή αντίδραση της σημερινής Εκκλησίας κρύβεται η κληρονομιά του Ravenhill. Είναι απίστευτο πώς αυτός ο άνθρωπος επηρέασε και καθοδήγησε την πορεία της Νύμφης στα τελαυταία 30-40 χρόνια.
Επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία στα ελληνικά, δεν είναι δυνατόν κανένας στην Ελλάδα  να εκτιμήσει την πολύτιμη προσφορά του.. Περισσότερα..

How_Saved_Are_We

JesusFreak

Βιβλία από e-jesus.gr

Βιβλιοπωλείο Ανώγειο - Προσφορές


Άρθρα σε μια σύντομη ματιά..

Σύνδεση

Συνδεθείτε και σχολιάστε άρθρα και γεγονότα..Ανάγνωση Γραφής (Αγγλικά)

Δευτέρα
Τρίτη
Τετάρτη
Πέμπτη
Mark 1:1-28
Παρασκευή
Mark 1:29-2:12,Psalm 35:17-28
Σάββατο
Mark 2:13-3:6
Κυριακή
Mark 3:7-30
Every Day in the Word
www.esv.org